Pekka Kataja: äärioikeisto yritti tappaa

Saatoin osua oikeaan, kun arvioin blogissani lauantaina ns. äärioikeiston olevan todennäköisesti Pekka Katajaan kohdistuneen poliittisesti motivoituneen raa’an väkivaltaiskun takana.

YLEn mukaan:
Kataja sanoo, että hänelle käy järkeen vain poliittinen motiivi. Hän sanoo olevansa maahanmuuttokriittinen ja äärioikeistokriittinen.
Niillä suunnilla minulla on vihamiehiä. Suhtaudun erittäin jyrkästi näihin äärioikeistolaisiin liikkeisiin ja olen yrittänyt suitsia ja putsata niitä pois myös keskisuomalaisten perussuomalaisten joukosta. Melkeinpä luulen, että nyt tämä tuli sieltä äärioikeiston suunnalta, mutta tämä on vain minun arveluani. Poliisi hoitaa asian ja tutkii, ja siinä selvinnevät motiivitkin.” YLE 20.7.2020

Kirjoitin blogissani 18.7.20: ”…toisaalta kyseessä saattaa olla myös osoittaa, että itse persupiireissä oleva/kytevä tyytymättömyys voisi olla vihanleimahduksen syynä. Keski-Suomen piirin vaalipäällikkö varmaankin on näinä aikoina osallisena kuntavaalien ehdokasasettelulinjauksissa vaikkapa puolueen sisäisten äärisiipien ja maltillisempien suhteen.

Kommentoin lisäksi blogissa 19.7.20 julkisuuteen tullutta taustatietoa, jonka mukaan omassa vaalipiirissään Kataja tunnetaan siitä, ettei hän hyväksy äärioikeistolaista toimintaa näin: ”Tuo saattaisi jotenkin viitata yllä olevan listauksen syyllisehdokasta nro 2. lähellä olevien tahojen suuntaan, PVL (kansan puolesta kansanpettureita vastaan), jotka tahot saattavat olla edustettuina syyllisehdokkaan nro 5. lähipiirissä eli äärisiipifraktio Keski-Suomen persujen sisäisessä kilvoittelussa (vihanleimahdus vaalipäällikön ehdokasasettelulinjauksia vastaan).

Ks. tarkemmin:

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu