Pekka Katajan murhayritys: kaksi pidätetty (alustavat nimiarviot)

Saatoin näemmä osua oikeaan äärioikeiston suuntaan arvailevassa spekulaatiossani, jonka julkaisin blogissani ennen ensimmäisiä julkisia epäilyjä, ks. Syyllisarvio poliittisen tapon/murhan yritykseen 17.7.

Epäillyt ovat syntyneet vuosina 1976 ja 1981, kertoo KRP ja Uusi Suomi. Yllättäen Helsingin sanomat julkaisee toisen nimen jo nyt rikosepäilyn aikaan hänen yhteiskunnallisen asemansa takia: ”Perussuomalaisista erotettu epäilty Teemu Kalevi Torssonen toimii tällä hetkellä Jyväskylän kaupunginvaltuustossa ja kaupunginhallituksessa sekä maakuntavaltuustossa.” Toisen kerrotaan olevan Soldiers of Odin -ryhmän aktiivi.

Kukas se toinen sitten voisi olla? Speculare necesse est. Ottamatta mitenkään kantaa mahdollisiin syyllisyyskysymyksiin tai edes syntymäaikoihin, totean jutun tutkinnan perusteella vangittuihin epäiltyihin voivan lukeutua mahdollisesti lukuisia sellaisia, jotka täyttävät nyt julkisuuteen kerrotut ’tunnistuskriteerit’ eli kuuluvat Kansallismielisten liittoumaan ja ovat ”twitter-profiilissaan luonnehtineet itseään kansallis-konservatiiviseksi etnonationalistiksi”. Esimerkkinä heistä mainittakoon sattumoisin ensimmäisellä google-haulla jo tähän mennessä kaikkien uteliaiden tietoon tullut jyväskyläläinen Tero Ala-Tuuhonen, jonka tviittivirta muuten näyttää sattumoisin hiipuneen median kertoman pidätyspäivän aatona. Mutta hän on vain yksi ehkä sadoista mahdollisista.

SIIS: Toivottavasti epäiltyjen julkisuuteen kerrotut henkilötiedot tarkentuvat lähiaikoina, jotteivät mahdollisesti kaikki viattomat yo. tuntomerkkeihin sopivat joudu kärsimään turhaan epäilyksenalaisuusasemastaan, johon poliisin ja median tähänastinen tiedotustoiminta on ehkä ko. ulkopuolisetkin saattanut!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu