Presidenttiehdokas mokasi: ”Täytyy toivoa, että Venäjän puolella herätään ja huomataan, millaista haittaa tää aiheuttaa”

Kuvakaappaus Areena TV1 Uutiset 15.11.23 20.30

VAKAVASTIOTETTAVANA presidenttiehdokkaana näihin asti pidetty entinen ulkoministeri Pekka Haavisto menetti tänään arviolta 32 prosenttiyksikköä uskottavudestaan asiallisena sekä realistisen diplomaattisena että tarvittaessa jämäkän suorapuheisena valtiollisena vaikuttajana.

YLE1-kanavan kello 20.30 uutisissa hän kommentoi itärajalla nähtävää talven 2015-16 kriisiytymistä muistuttavaa kehitystä enemmän kuin vain kohteliaan rauhallisuuden vaatimin diplomatiasanakääntein. Kenellehän tämä valitsijayhdstyksen presidenttiehdokas oikein suolsi ikään kuin valkoista valhetulkintaa sanomalla:

”Täytyy toivoa, että Venäjän puolella herätään ja huomataan, millaista haittaa tää aiheuttaa ja tehdään joku korjausliike, mutta sen varaan ei voi laskea…” 

https://areena.yle.fi/1-62874897?seek=476

1. Uskooko Haavisto voivansa perustella tuota älyllisesti äärettömän epärehellistä lausahdustaan äänestäjilleen tai ulkovalloille tai ylipäätään kenellekään täysijärkiselle sillä, että Itänaauri voi suuttua, jos vihjaistaisiin sillä jo olevan jotain tietoa aiheuttamastaan haitasta ja jopa pyrkimys aiheuttaa Suomelle haittaa eli nykyisen presidenttimme mainitsemia ’ilkeyksiä’?

2. Uskooko Haavisto ulkovaltojen suhtautuvan Suomen päättäjiin entistä arvostavammin, jos annamme äärinaiivia esittäen ymmärtää, että Venäjä ei uskoaksemme tiedä aiheuttavansa haittaa hybridirajatoimillaan eikä ainakaan tee sitä tieten tahtoen?

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu