PS:n uusi puoluesihteeri kannattaa Karjalan palautusta – entä puolue?

Kuva sivulta suomipuhe.com 14.10.2020

Venäjäntutkija dosentti Arto Luukkanen varmaankin korjaa käsitykseni, jos otsikossa esitetty luontevahko oletus ei enää pidäkään paikkaansa. Luukkanen kun on useamman vuosikymmenen aikana esiintynyt hyvinkin selväsanaisesti ns. karjalanpalauttajaksi profiloituen. Näin muistaakseni mm. vuoden 1920 rajojen palautusta ajavien Tarton rauha ry:n ja ProKarelian tilaisuuksissa ja julkaisuissa.

Myös Uuden Suomen Puheenvuorossa Luukkasesta on välittynyt kuva, ettei hän ainakaan palautuksen vastustajiin lukeudu, esim. puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoluukkanen

Luukkanen on myös yksi harvoista tutkijoista ja poliitikoistamme, jotka näkyvästi ottivat osaa itsenäisen Suomen alkuperäiset kansainväliset rajat määritelleen Tarton rauhansopimuksen 1920 satavuotismuistopäivään 14.10.2020.
– Ja ettei vaan hänellä jossain vanhassa kuvassa vilahtanut jopa tällainen Kokonainen alkuperäinen Suomineito -pinssikin rinnassa.

Valveutunut media voisi joskus puoluekokoustunnelmien tasoituttua selvittää, vieläkö Karjalan palautushanke on Luukkasen mielessä ja miten tämä suhtautuu ja mahdollisesti näkyy perussuomalaisten puolueen tulevissa linjauksissa. Jääkö tuo kiinnostusvaihe yksityiselämän piiriin pikkuhiljaa sieltäkin häipyen, vai löytyykö se jostain rivienvälistä maininnalla ’asiasta sallitaan erilaisia näkemyksia, muttei oteta puolueena virallista kantaa’. Perussuomalaisten nuorten osasto esitti joitain vuosia sitten Karjalan palautuksen ottamista ohjelmaan, mutta ukkopuolue kieltäytyi moisesta.

Tiedossahan on, että persuissa on lukuisa joukko niitä, joiden mukaan Venäjän kanssa tehtävän bisneksen työllistävä ym. myönteinen vaikutus on niin suuri, ettei itänaapuria tulisi juuri ’härnätä’ aluevaatimuksiksi tulkittavilla ulostuloilla. Työmies Putkonen esimerkiksi ei aiempien kantojensa perusteella pidä Venäjä-kritiikkiä erityisen tarpeellisena. Lisäksi on yleisessä tiedossa, että puolueen reunalaidoilla hengailleiden ”äärikansallismielisten” ryhmittymien piirissä on ollut ilmiselviä venäjämielisiä natseja ja etnisputinisteja esikuvinaan ehkä joku Ilja Janitskin.

Onko Luukkanen siis nyt ottanut tai aikeissa puoluesihteerinä ottaa linjankirjoituskynänsä ns. kauniiseen käteen ja unohtaa aiemman mielenkiintonsa esilläpidon tunnettujen yleisten syiden ja siperianopettamien tosiasioiden edessä? Ei siis niinkään uussuomettuneen itsesensuurin kuin puolueen omien kannattajapotentiaalien osittaisen venäjämielisyyden vuoksi? Vaimentaisiko tämä Karjala-keskustelun persuissa ainakin Putinin kauden loppuun asti, vai lopullisemminkin?

Taustaa:

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu