Putin liittäisi nyt Belarusin Venäjään – eskalaatioskenaario: kapina ja sisällissota Venäjälle leviten

Mm. MTV Uutisten mukaan Putin kiirehtii Belarusin eli Valko-Venäjän liittämistä Venäjään. Maiden yhdistäminen on ollut neuvostorevansistisella teoriatasolla vireillä jo vuosikymmeniä. Käytännössä hanke on edennyt hitaasti presidentti Lukashenkan eläteltyä toiveita suuremmasta roolista tulevassa valtioliitossa. Putinin taas on arveltu suhtautuvan torjuvasti ei-isovenäläiseen vaikutusvaltaan tulevassa suurvaltaisessa uus-neuvostoliitossa.

Lukashenkan asema on käytännössä kutakuinkin täysin alisteinen taannoisen vaalitulosväärennöksen jälkeisessä tilanteessa, jossa diktaattori menetetti viimeisetkin sinisilmäiset länsisympatiansa säilyttämällä valtansa tukahduttamalla kansannousun Putinin tuella ja mm. tunnetun toisinajattelijan lentokonekaappauksella.

Juuri nyt ei ole tiedossa, voimmeko odottaa Valko-Venäjän virallista Venäjään liittämistä yhtä aikaa itä-Ukrainan venäjämielisten terroristien ja venäläismiehittäjien hallitsemien niin sanottujen kansantasavaltojen anschlussin kanssa.

KYSYMYS: Pitäisikö Lännen nyt auttaa Putinia saavuttamaan ’neuvottelurauhaan tähtäävät olosuhteet’ Ukrainassa toimittamalla Venäjälle sen kipeästi kaipaamia tarkempia raketinheittimiä ja ballistisia ohjuksia, jotta sen iskut Ukrainan ’sotilaallisteknisiä’ kohteita vastaan eivät jatkuvasti menisi hieman ohi viime aikaiseen tapaan ja aiheuttaisi myös Belarusin väestössä yhä enemmän epäilevää ja jopa vastustavaakin mielialaa mahdollista Venäjään liittymistä kohtaan, mikä saataisi johtaa jopa kapina- ja sisällissotamielialan leviämiseen ennen pitkää jopa isovenäläiskansan puolelle?

VAI pitäisikö sittenkin tiivistää rivejä taistelussa Vapaan maailman puolesta putinistis-stalinistis-saatanallis-perkelleellisen imperialistiroistovaltion hyökkäystä vastaan?

+7

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu