Putinille ei saa Haagissa 24.2.2024 jättää mahdollisuutta armahtaa itseään oman käden kautta

LOPULLINEN RATKAISU Vladimir Vladimirovitsh Putinin urakehitykselle ei saa toteutua lieventävien asianhaarojen vallitessa legitiimiin valtionjohtajuuteen tai diplomatiaan vedoten. Se ei saa toteutua Hitlerin bunkkerikuukausienkaan tapaan lähipiirin saattohoidossa ja kemikaalein helpotettuna. Ei myöskään perinteisen venäläisen väkijoukkokiihkon tai palatsikumouksen likaisena kliimaksina niin kuin Ceausescu armahdettiin synneistään.

Putinin tuomio on luettava sivistyneen oikeudenkäynnin päätteeksi, mahdollisesti tasan vuoden kuluttua 24.2.2024. Olennaista on, että tälle sotarikolliselle taataan reilu oikeudenkäynti ja hänen ihmisoikeuksiaan kunnioitetaan myös hänen tulevan rangaistuksensa täytäntöönpanossa.

Ellei (ja kun todennäköisesti niin käynee) Venäjän tuleva siirtymäajan hallinto ei tähän oikeusvaltiotoimeen pysty, on mainittu Venäjän denatsifikaatioprosessin olennainen osa toteutettava Haagissa – tai toisaalla kansainvälisen yhteisön tarkoitukseen erikseen määrittämässä oikeusistuimessa. Tärkeää kaikkien kannalta on, että lynkkaukseen viittaavaa tai muuta nappi mulkvitshin otsaan -asenteella langetettua tuomiota ei tule, vaan rangaistus kestää päivänvalon kaikilta osin myös ajan saatossa tarkasteluna.

Ei siis näin:

EI NÄIN! (viitteellinen kuvituskuva: Denazification of Russia) – Myös suur-mulkvichit on tuomittava sivistyneesti.

LÄHTÖKOHTANA on oltava kuolemanrangaistuksesta pidättäytyminen ehdottomasti mm. Venäjältä tulevista todennäköisistä ”kuolema ancien régimelle” -vaatimuksista huolimatta. Yhtä tärkeää on varmistaa kaikin keinoin, että langetettava todennäköinen elinikäinen vankeustuomio ei muodostu Putinille kohtuuttomaksi rasitukseksi enempää kuin liian helpoksi tai lyhytaikaiseksi. Vähintään Aleksei Navalnyin saaman tasoinen asumismukavuuskin on taattava niiltä osin kuin turvallisuustekijät ulkoisilta ja omalähtöisiltä uhilta sen sallivat.

Putinin on pysyttävä vankeudessaan ensiluokkaisen terveydenhoidon avustamana fyysisesti ja henkisesti riittävän hyvässä kunnossa elääkseen pitkään ja voidakseen mahdollisimman monta vuotta tutustua sota- ja muiden rikostensa seurauksiin eri tavoin havainnollistettuna mm. Nürnbergin tuomituille esitettyjen keskitysleirikuvausten esimerkin mukaisesti.

ERITYISEN tarkka huoli on pidettävä siitä, että Putinille ei saa jäädä minkäänlaista mahdollisuutta armahtaa itseään oman käden kautta tai saada minkäänlaista apua tuohon väärään armeliaisuuteen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu