Risto E.J. Penttilä: Suomella on nyt tukikohta-optio

Nato-hakemus jätetty. Kuvakaappaus Maikkarin aamun Nato-erikoislähetyksestä 18.5.2022

Suomen uusi optioase mainittiin MTV3:n Nato-eikoislähetyksessä tänään ennen aamukymmentä. Oraakkelimaisista ennakoivan analysoinnin kyvyistään tunnettu Nordic West Office -ajatuspajan johtaja Risto E.J. Penttilä kertoi, että Suomella on nyt poistuneen Nato-option tilalla käytettävissään uusi tukikohtaoptio.

+
OLEN samaa mieltä kuin Penttilä. Uutta optiotamme pitää myös käyttää hyväksi. Suomen tulee pitää se avoinna hillitsemään Venäjää option lunastamisen mahdollisuuden tuodessa itänaapurille riskin ei-toivotuista seurausvaikutuksia sen potentiaalisille aggressioille. Samaan tapaanhan Nato-optiota pidettiin pitkään menestyksellisesti avoinna pidäkkeenä Venäjälle sen mahdollisesti harkitessa meille vahingollisia toimia.

Erityisen arvokas tämä uusi käytännössä viimeistään tästä päivästä lähtien voimassa oleva optiomme on nyt ns. harmaana ajanjaksona ennen Nato-jäsenyytemme ratifiointia kaikissa jäsenmaissa – kun emme ole rajanneet emmekä rajaa ennalta pois amerikkalaistukikohtien tai ydinaseidenkaan sijoittamista maahamme.*

EN usko syyllistyvani räikeään paavoväyrismiin siteeraamalla itseäni parin linkitykseen kautta alla. Olen näet ehtinyt ottaa uuden optiotermin käyttöön jo aiemmin näissä kahdessa blogissani:

*16.5.2022 Suomen Nato-hakemus ei rajaa tukikohta- ja ydininfraa pois, koska optio suojaa Putinilta harmaina kuukausina

*17.5.2022 Suomella on uusi optio-ase: Nato-tukikohta- ja ydinaseinfrastruktuurioptio

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu