Rusitsh uhkailee nyt suomalaisia Venäjän toimilla tai kostolla terroristipomon vapauttamiseksi

Osakuvakooste: MYROTVORETS CENTER, Wikipedia

Naton erikoisjoukot ovat siepanneet Venäjän kansalaisen Jan Petrovskin Helsingissä. Häntä uhkaa kuolema. – Jos maa ei voi suojella kansalaisiaan, niin miksi kansalaisten pitäisi suojella maataan? (Rusitsh)

Kreml on Putinin kaudella korostanut maanmiestensä velvollisuutta puolustaa Venäjää sekä Venäjän velvollisuutta puolustaa maanmiehiään kaikkialla maailmassa. Kuten eilisessä blogissani jo uumoilin, Rusitsh-palkkasotilasryhmä tosiaan vetoaa Ilta-Sanomien mukaan Tehtaankadun lähetystöön ja Venäjän johtoon terroristijärjestön johtamisesta epäillyn ja pidätetyn vapauttamiseksi Suomen viranomaisten käsistä.

NYT avunantovaatimukseen on lisätty selvä uhkaus ja kiristyslauseke niin Kremlille kuin suomalaisillekin:
–  Niin kauan kuin Slavjanin (Petrovskin) tilanne ei ole ratkaistu meidän haluamallamme tavalla (Venäjän federaatioon luovuttaminen) Rusitsh lopettaa kaikkien taistelutehtävien suorittamisen” sanelee Putinille tähän asti uskollinen palkkasoturijoukko ehtonsa kuin suoraan Z-sodan ylipäällikölle. Nykytilanteessa Kreml ei kestä rintamapoistumia, vaan kaikki kynnelle kykenevät voimat tarvitaan, etenkin raaimmat kuten Rusitsh.

Moscow Times kertoo Rusitsh-joukkojen ilmoittaneen lopettavansa taistelutehtävät Ukrainassa Tordenin, joka tunnetaan myös salanimellä Slavjan, pidätyksen vuoksi … Viesti loppuu seuraavasti: – Jos maa ei voi suojella kansalaisiaan, niin miksi kansalaisten pitäisi suojella maataan?

Rusitsh-joukot jakavat sosiaalisessa mediassa myös kuvaa, jossa vaaditaan, että Slavjan on vapautettava Suomesta. Kuvaan on lisätty Venäjän suurlähetystön ja Venäjän ulkoministeriön kontaktitiedot vetoomusten lähettämistä varten.

Dzen.ru-sivustolla julkaistussa artikkelissa puolestaan vaaditaan Venäjän Suomen-suurlähettiläs Pavel Kuznetsovia ryhtymään toimiin Tordenin vapauttamiseksi. Tekstissä annetaan ymmärtää, että Venäjällä olisi alettava vastavuoroisesti ottaa suomalaisia kiinni.
– Suomen on ymmärrettävä, että ”poliittisia pidätyksiä” voidaan leikkiä yhdessä. Venäjällä on varmasti tarpeeksi tämän Nato-maan kansalaisia, jotka ovat puhuneet verkostoissa valtiotamme vastaan, ja jotka ovat osallistuneet Venäjän vastaiseen toimintaan.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009811835.html

*
KOVAA TEKSTIÄ. Voisiko tuo Rusitsh-joukkion osittain peitelty uhkailu suomalaisia kohtaan viitata myös siihen suuntaan, että ryhmä käyttäisi Ukrainan-rintamalta ottamansa oman loman kenties johonkin erikoisoperaatiotehtävään luoteisrajansa suunnalla (tai jopa yli soluttautuen?) järjestämässä jonkinlaista hybridipainetta Suomea kohtaan samaan tapaan kuin Wagnerin on pelätty toimineen Puolan rajalla? Ukrainassa taistellut Rusitshin osastohan on kutsunut itseään myös ”sabotaasi-, hyökkäys- ja tiedusteluryhmäksi

! VENÄJÄN Suurlähetystön tuoreen Telegram-lausunnon mukaan Petrovski oli pidätetty reilu kuukausi sitten, kun hän oli yrittänyt lentää Helsinki-Vantaan lentokentältä Nizzaan …  Venäjän suurlähetystön mukaan majoituskeskuksessa Petrovski sai vapaasti käyttää puhelintaan ja hänelle ilmoitettiin mahdollisuudesta ottaa yhteyttä suurlähetystöön. Petrovski ei ollut kuitenkaan esittänyt suurlähetystölle pyyntöä konsuliavusta … Telegramissa kerrotaan, että poliisi oli ilmoittanut suurlähetystölle keskiviikkona, että Petrovski oli siirretty Vantaan vankilaan Ukrainan pyynnöstä. Sen jälkeen Venäjän suurlähetystö aloitti neuvottelut konsulihenkilön vierailun järjestämiseksi hänen luokseen. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/dfc2f894-da83-4e7f-b62f-2e39ebab987c 

Vaikuttaa siis siltä, että Venäjän suurlähetystö/Kreml ei ole alussa ollut kovinkaan halukas ottamaan tämän maanmiehensä hätää ainakaan julkisesti esille, mutta nyt tänään – ehkä jossain määrin Rusitshin painostuksen tuloksena – sitten lähtenyt liikkeelle ainakin konsulivierailun järjestämiseksi. Nähtäväksi jää, onnistuuko Venäjän ”yleinen mielipide” nostamaan Putinin isänmaallista vastuuntuntoa Rusitshin täyteen tukemiseen tarvittavaan moodiin…

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu