Sanna Marinilta tukea tosiluovalle viisumien ’hyökkäyssotaverolle’

Demokraatti.fi 15.9.22

EDUSKUNNAN torstain kyselytunnilla väiteltiin venäläisten turistiviisumeista. Yllättäen hallituksen ja opposition kesken löytyi myös orastava yhteisnäkemys väläytetystä sangen luovasta konkreettisesta ratkaisumallista.

Sebastian Tynkkysellä (ps.) oli hallitukselle myös käytännön ehdotus.
Nostettaisiin venäläisten turistien turistiviisumien hinta aivan pilviin niin, että isolla osalla ei olisi mahdollisuutta sitä maksaa. Ja rikkaiden osalta, joilla olisi mahdollisuus se maksaa, kertoisimme, että rahasumma menee lyhentämättömänä Ukrainaan hyökkääjien tappamiseksi. Kysyisin teiltä pääministeri Marin, olisiko teillä mahdollisuus hallituksena harkita myöskin tällaista ratkaisua niin, että venäläisiä turisteja ei tulisi tänne, Tynkkynen kysyi.

Marin vaikutti suhtautuvan Tynkkysen ehdotukseen myönteisesti. – Mielestäni tämä oli ihan mielenkiintoinen ehdotus.
Demokraatti.fi 15.9.22
.

EI HASSUMPI ajatus, vaikka toki olisi sen kehitysnäkymien kannalta ehkä parempi. jos sen olisi tuonut ilmoille hallituspuolueen edustaja. Toivottavasti kuitenkin idean toteutuskelpoisuus tutkitaan ripeästi ja pannan toimeksi, jos se suinkin on mahdollista. Haluaisin uskoa, että ex-persu Ano Turtiainen on eduskunnassa ainoa, joka vastustaa järjestelyä periaatteellisista (putinistisista) syistä. Onhan meillä useinkin määrätty milloin mitäkin erityisveroja, kuten lentomatkustajien polttoaineveroja ym. – ja nyt jos koskaan olisi oikeasti sellaisen paikka.

Mikä sitten olisi sopiva korkeahko hinta venäläisen turistin viisumille nykytilanteessa? Viisi vai kymmenen tonnia, vai selvästi enemmän?

Pääasiahan ei ole niinkään, kuinka paljon verotuottoa saadaan kerätyksi, vaan tiedon leviäminen Venäjälle hyökkäyssotaverosta ja sen perusteista. Ökyrikkaat (putininsuosikit) viisuminhankkijat joutuisivat myös miettimään, mitä heistä ajatellaan kotimaassaan heidän kartuttaessaan kassaa, jolla rahoitetaan venäläisten ”erikoisoperaatiosotilaiden” tappamista. Kannattaisin myös käytäntöä, että sellaisten viisuminostajien, joiden voidaan olettaa olevan julkiputinisteja tai Valtakunnanjohtaja Putlerin lähipiiriin linkittyviä, nimet julkaistaisiin mm. YLEn venäjänkielisissä uutisissa ja  laajalti Venäjän somessa.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu