Sauli Niinistö: Pidätämme mahdollisesti Suomen alueelle astuvan Putinin ja luovutamme ICC:n tuomittavaksi

Ykkösaamu tv1 18.3.2023

Otsikko on epäsuora lainaus ja suora tulkinta tasavallan presidentin haastattelusta TV1:n Ykkösaamu-lähetyksestä 18.3.2023. – areena.yle.fi/1-63224086

Presidentti Niinistö sanoi ohjelmakohdassa 35:40 vastauksessaan Kansainvälisen rikostuomioistuimen ICC:n asettamaa Putinin pidätysmääräystä koskevaan kysymykseen:
– ”Se on meitä sitova etsintäkuulutus, ja toimimme sen mukaisesti.

On tosiaan selvää, että Suomi toimisi pidätysmääräyksen mukaisesti ICC:n  jäsenmaana.

JOS lentomatkoja karttava presidentti Putin esimerkiksi alkuperäiselle itsenäisen Suomen alueelle  kuten Suursaaren sotilastukikohtaan suuntautuvalla ’tarkastusmatkallaan’ joutuisi merionnettomuuteen ja suomalaisaluksen kansainvälisillä vesillä Suomeen pelastamaksi, Putin raudoitettaisiin ja luovutettaisiin ICC:n haltuun kaiketi Haagiin.


Toivokaamme kaikki, että valtakunnanjohtaja Putin pidätetään jossain pian. On pidettävä huoli, että hän ei pääse livahtamaan vastuustaan oman käden kautta tai avustetulla armoeutanasialla ylhäisessä yksinäisyydessään jossain salaisessa bunkkerissa Venäjällä. Sitä hän ei ole ansainnut. Vain onnistunut attentaatti sodan pikaiseksi lopettamiseksi olisi hyväksyttävä ratkaisu oikeuden tuomion ohella välttääksemme tuon suurrikollisen omaehtoisen poismenon.

Putin on tuomittava oikeusprosessissa, joka kestää päivänvalon historian saatossa eikä johda kuolemantuomioon tai itsemurhamahdollisuuteen. Putinin vankeusajan tulee olla mahdollisimman pitkä ja loppuelämän käsittävä. Hänelle tulee antaa päivittäin samanlaista palautetta rikoksistaan kuin annettiin Nürnbergissä niin ikään julmille natsijohtajille rikoksistaan ihmisyyttä vastaan. Mutta ei nappia otsaan, vaan infoa kalloon.

Lue tarkemmin:

Putinille ei saa Haagissa 24.2.2024 jättää mahdollisuutta armahtaa itseään oman käden kautta

EI NÄIN! (viitteellinen kuvituskuva: Denazification of Russia 2024, copyright-vapaa)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu