Sauli Niinistön puhe Tarton rauhan vuosipäivänä 14.10.2020

Sauli Niinistön esitelmän yhteydessä ei julkistettu Tarton rauhan 100-vuotispäivän juhlakolikkoa.

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön puhe-esitelmä Maanpuolustuskurssiyhdistyksen kokouksessa keskiviikkona 14. lokakuuta 2020 oli eräiltä osin sisällökkäämpi kuin kursorisen kuuntelun tai tekstin ensisilmäyksen jättämä vaikutelma. Toisaalta se jäi eräiltä osin odotusarvoonsa nähden niukaksi tai kokonaan puutteelliseksi.

Pohtia sopii esimerkiksi

1. Miksi presidenttimme nosti turvallisuusympäristön kontekstissa painokkaasti esiin Kazakstanin ex-presidentin ’hyvin pysäyttävän lyhyen lauseen katsoen tiukasti silmiin: ”Itä tulee. Tähän Niinistö lisäsi vielä oman kommentin: ”Luulen, että hän tarkoitti kyllä viestittää aika paljonkin”.

– Mitä kaikkea Suomelle relevanttia Nazarbajev siis tarkoitti? Ja miksi juuri tuo puheen kohta on jätetty pois presidentin virallisen sivuston referaatista, vaikka muun median sivuilla se edelleen on…

2. Miksi Tarton rauhan-100 vuotispäivänä 14.10.2020 pidetyssä näyttävässä puhe-esitelmässä ei mainittu sanallakaan tai edes liturgisfraseologisella koodaustasolla viitattu itsenäisen Suomen alkuperäisten rajojen rauhanomaisen sopimisen 100-vuotispäivään? – Vai oliko jonkinlainen kryptinen salaviesti ehkä koodattu  siten, että ko. kremlologinen viittaus sisältyikin itse tilaisuuden ajoitukseen juuri nimenomaan Suomen ja Neuvosto-Venäjän 14.10.1920 solmiman Tarton rauhansopimuksen satavuotispäiväksi?

Lue lisää:

Alkuperäinen Suomineito ilman rihmankiertämää – Katso kuva!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu