Suomalainen käänteentekevä kuulasuihkudrooni Lontoon messuilla tarjolla vaikka Rusitshille?

KL 15.9.23

TIETYSTI on hienoa, että suomalaisen Instan kuulamyrskyä taistelukentälle levittävää nelikopterilennokkia esitellään Lontoon DSEI-messuilla ja kiinnostusta on jo tullut useista eri maista.

MUTTA mikä takaa, etteivät Kremlin kansainvälisen Putintern-verkoston epämääräiset peiteasiamiehet onnistu tässä kriittisessä maailmantilanteessa ujuttautumaan mukaan lähempään tarkasteluun ja todellisiin game changer -asekauppoihin jonkin vielä toistaiseksi pakotelistoille asettamattoman yrityksen kautta? Kuten onnistuivat mukasuomalaiset Siberica Oy ja Luminor Oy, jotka vievät OFAC:n mukaan Venäjälle mm. länsimaisia droonikameroita ja korkeatasoisia optisia suodattimia ja litiumakkuja.

OLISIKO Euroopan ja ihmiskunnan kannalta parempi nykytilanteessa varmistaa, että Venäjä ei saa pääsyä tähän ehkä jopa pelin ratkaisevaan potentiaaliseen game changer -sotateknlogiaan? Tämä voitaisiin tehdä vaikkapa keskittämällä kaikki kaupallistekninen yhteydenpito tiukasti vain Naton johdon ja jäsenmaiden hallitusten (poislukien Turkki ja Unkari?) luotettavien kanavien sisäpiiriin toistaiseksi niin, että tiedusteluja ja hankintoja voisivat tehdä vain ne hallitukset, jotka ovat valmiit lahjoittamaan ja toimittamaan ensimmäiset ase-erät suoraan Ukrainan käyttöön? Tätä kautta kentällä tapahtuva menestys poikinee kauppoja l’hitulevaisuudessa ilman kaikille avoimia messujakin.

Lue myös:

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu