Suomella on uusi optio-ase: Nato-tukikohta- ja ydinaseinfrastruktuurioptio

Tämä vanha postimerkki ei voi tulla uusiokäyttöön, mutta ystävyys tai ainakin hyvä naaapuruus voi joskus palautuakin riippuen Venäjän toiminnasta.

VENÄJÄ teki kohtalokkaan virheen ja kolossaalisen rikoksen hyökätessään Ukrainaan. Suomi oli pakotettu luopumaan liittoutumattomuudestaan eli lunastamaan ns. Nato-optionsa.

Putin on jo sopuisalla ulostulollaan antanut ymmärtää ymmärtäneensä uuden optiomme arvon. Uusi optiomme on jo suojannut meitä joitain päiviä pelätyltä hybridihäirinnältä. Nato-tukikohdaton ja ydinaseinfraton Suomi on Putinin ilmoituksen mukaan nyt Venäjän pääintressi tulevan Nato-Suomen suhteen.

Yle 16.5.: ”Putin siirsi maalitolppia – nyt ongelmana ovatkin Naton tukikohdat Suomessa, ei itse jäsenyys

US 16.5.: ”Vladimir Putin: Suomen kanssa ei ongelmaa – Naton sotilaallisen infrastruktuurin leviäminen…

UUDEN Nato-tukikohta- ja ydinaseinfrastruktuurioptiomme lunastamiselle ei ole syytä lähiaikoina, jos ja kun Venäjä ei syyllisty hybridivaikuttamiseen ns. harmaana aikana, eikä ehkä jatkossakaan suhteidemme mahdollisesti kehittyessä parempaan suuntaan. Option lunastamista tai lunastamatta jättämistä Suomi voi harkita kaikessa rauhassa pitäen sen voimassa. Uuteen optioomme vetoaminen Venäjän suuntaan ei ole rauhankiristystä, vaan pikemmin mahdollisuuden kädenojennuksen tarjoamista parantuville suhteille.

Se on naapurista kiinni kuinka se käyttäytyy. Suomi-neito päättää optiostaan pyytää alueelleen Naton pysyviä vieraita joukkoja ja/tai ydinaseita, jos sinisilmin tehty lähestymiskieltopyyntö ei tepsi.

Lue tarkemmin:
Suomen Nato-hakemus ei rajaa tukikohta- ja ydininfraa pois, koska optio suojaa Putinilta harmaina kuukausina

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu