Tilasiko Kreml Erdoganilta 9/11 -pakolaiskiristyspommin 2022?

Demokraatti.fi, date 2022 9/11

MITÄ luulette, liittyykö päivän Turkki-uutinen jotenkin kroonista sotaonnettomuutta potevan Kremlin johdon mahdolliseen/toivottavaan eksistentiaaliseen hätään?

Syyrialaispakolaiset suunnittelevat (venäläistaustaisella) Telegram-kanavalla pakenevansa Turkista EU:n alueelle – ”länsimaiden on jaettava taakkaa”.

Tuskin tuo uhkavaatimukselta kalskahtava EU-rajahuolen väläyttäminen on ajoitukseltaan tarkoitettu pelkästään vaikuttamaan Ruotsin vaaleihin. Samalla varmaan myös muistutetaan taas Erdoganin, Putinin ja Syyrian hallinnon mahdollisesta yhteispelistä ja sen potentiaaleista Länttä vastaan, mikäli poliittinen ja aseellinen tukemme Ukrainalle alkaa todella tuottaa toivomaamme tulosta.

KUULOSTAAKO uutinen teistäkin ajoitukseltaan jotenkin kuin alakynteen jäävän wanna-be-suurvallan tilaamalta pikkuhuolelta Lännen suunnalle, missä puolisotilaallisesti organisoituja kiristysvaltteja kaivataan nyt taloudellisen kaasuaseen osoittauduttua ehkä suutariksi?

Syyriassa kunnostautuneet Wagner-palkkasoturitkaan eivät ole menestyneet Ukrainassa toivotulla tavalla, joten Lukashenkan-tyylinen mutta steroidiahdettu syyrialaisryntäys EU-rajoille Natomaa Turkin kautta voisi luoda Kremlille vipuvartta sen kasvotpelastavalle neuvottelutarjonnalle ilman Venäjän sankariarmeijan häpeällistä  pakoonjuoksukilpailua ensin ukrainalaisjoukkojen ja sitten omien rankaisunhimoisten yksikköjen käsistä.

Ihmisiä kehotetaan ottamaan mukaan makuupussit, teltat, pelastusliivit, vettä, säilykkeitä sekä ensiaputarvikkeita. Järjestäjät kertovat uutistoimisto AFP:lle, että ihmiset aiotaan jakaa korkeintaan 50 hengen ryhmiin, joista kullakin on oma johtajansa. Jotkut järjestäjistä asuvat jo EU:n alueella.” – Demokraatti.fi 9/11

 

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu