Tytti Yli-Viikari on johtajana valmis keskustelemaan VTV:n uudesta johtamisvisiosta

Vaikuttajafoorumin jäsenet ovat varteenotettavaa pääjohtajapotentiaalia YliViikarin ohella.

Ilman muuta olen kiinnostunut palaamaan VTV:n johtoon, se on hieno työpaikka. Uusi pääjohtaja tuo varmasti mukanaan uuden johtamisvision, josta on mielenkiintoista keskustella hänen kanssaan”, Yli-Viikari sanoo Turun Sanomille. – MTV/TS 13.8.21

Tuo Yli-Viikarin hegemonistis-itseriittoisasta tyylistä hieman poikkeava armelias lupaus tulevalle uudelle pääjohtajalle saada osallistua ’mielenkiintoisiin’ keskusteluihin viraston uudesta johtamisvisiosta hämmentää. Yli-Viikari siis todella valmistautuu aloittamaan Valtiontalouden tarkastusviraston johtotehtävissä puhtaalta pöydältä, solidaarisesti ja uuden esimieskuvionkin tunnustaen – että siis joku voisi olla teknisesti myös hänen yläpuolellaan Vaikuttajafoorumissa.

Mutta riittääkö meille valtiontalouden ja sen tarkastustoimen loppumaksajille lopultakaan se, että myös tuleva pääjohtaja saa osallistua ja tulla kuulluksi viraston linjauksista päätettäessä? Kaiketi ihan tasavertaisena johtoryhmän jäsenenä Yli-Viikarin kanssa. Vai pitäisikö nyt jotenkin varmistua siitä, että talon ’johtamisvisiot’ todellakin vuorenvarmasti vaihtuvat niiltä huonoiksi todetuilta olennaisilta osiltaan eettisesti ja kokonaistaloudellisesti paremmiksi kuin Yli-Viikarin aikoinaan viitoittamat?

Kykenevätkö esimerkiksi kiinteässä yhteistyössä hänen kanssaan vuosia toimineet ja samanlaiseen ultrafantastismieliseen viestintäjargoniin hurahtaneet/sortuneet perässäliitelijät puolustamaan mahdollisia tuoreita ja terveitä visioitaan ja linjauksiaan ex-pääjohtajan kivikasvoista teflonhymynkiiltoa vastaan? Vai kääntyvätkö arjen pikku palaverit ja strategianeuvottelutkin lopulta murskaavimman sanahelinän tuottavan konkarinäkemyksen ja edelleen käytännössä samanmielisten vaikuttajafoorumilaisten eduksi?

Kuinka vapaat esimerkiksi viestintäguru Heli Mikkelä ja vt. pääjohtaja Matti Okko ovat yliviikarointikulttuurin hengenperinnöstä? Sopivasti Okon päivänä pe 13.8. uutisoidaan Yli-Viikarin valittaneen Helsingin hallinto-oikeuteen irtisanomisestaan pääjohtajan paikalta ja olevan kiinnostunut palaamaan aiempaan johtajavirkaansa VTV:ssä – virasto ”ei voi asettaa estettä” paluulle

Yksi keskeinen kysymys on tulevan pääjohtajan suhtautuminen siihen, pitäisikö kovasti toivottu toimintakulttuurin korjausliike kohdentaa tulevan toiminnan käytänteiden lisäksi mahdollisuuksien mukaan myös viime vuosina tehtyjen ilmivirheiden oikaisemiseksi jälkikäteen – ks. tarkemmin:

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu