Venäjä ylistää: Taliban teki Kabulista turvallisemman!

Druzhba i Mir 2.0?

Luotettavana pidetyn uutistoimisto Reutersin mukaan Venäjän Afganistanin suurlähettiläs Dmitrij Zhirnov ylisti (’praised’) Talibanin maanantaina johtamaa Kabulin haltuunottoa ja sanoi sen tehneen kaupungista 24 tunnissa turvallisemman kuin se on ollut aiemman hallinnon alaisena.

Russia’s ambassador to Afghanistan praised the Taliban’s conduct on Monday and said the group…had made Kabul safer in the first 24 hours than it had been under the previous authorities.
reuters.com


– Miksiköhän
tuota maailmanuutista ei ole juuri referoitu Suomessa? Itsekin bongasin sen France24:ltä sattumoisin. Onkohan jotenkin näissä jälki-yya:laisen varovaisissa tunnelmissa epäystävällisen oloista mennä julkaisemaan viitteitä siitä, mitä mahdollisesti tuleman pitää… Siis kunhan itänaapurimme alkaa hallinnoida Afganistanin luonnonvaroja ja ”valvoa ihmisoikeuksien toteutumista” omalla tavallaan yhdessä internatsionalistisen veljessuurvaltansa kommunistihallinnon kanssa.

Rauhansuurvalta Venäjän lisäksi myös Kiina on kertonut olevansa valmis ”kehittämään ystävällisiä suhteita” Talebaniin. Kiina ja Venäjä luottanevat siihen, että liittolaisena Taliban jatkaa ei-internationalistista luonnettaan (Pekka Haaviston luonnehdinta) keskittyen vain kotiseuduilleen Afganistaniin ja Pakistaniin eikä tunkeudu Putinin ja Xin valtakuntien muslimialueille. Tosin analyytikkojen mukaan Taliban todennäköisesti jatkaa internatsionalistisen al-Qaidan tukemista, kylläkin aiempaa peitellymmin. Tämä talibaanien ulkomaanosasto likaisen työn kaukosoluineen ovat sitten tietysti ihan eri asia,  ”nehän toimivat siellä liberaalissa Lännessä, joka on tulevatkin ongelmansa ansainnut” saatetaan Kremlissäkin pohtia juuri nyt.

Lue tarkemmin:

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu