”Voisiko Suomi antaa Leopardeistaan puolet Venäjälle ja puolet Ukrainalle?”

KLIKKIOTSIKON retorinen kysymys on peräisin neuvostokarjalaisrevansistisen Valta kuulukoon Kremlinkätyreille -ääriryhmän (VkKk) Petroskoissa aika ajoin ilmestyvän mahdollisesti kuvitteellisen pää-äänenkannattajan Vapaa Puna-Suursuomi etusivulta pe 13.1.2023. Pitäisiköhän se ottaa vakavasti ja nostaa Suomen suuriin otsikoinin?

Retorisiin kysymyksiin ei yleensä ole tarvetta vastata, mutta emme vastaa nytkään. Emme, vaikka johtoajatuksemme olisi svabodaliittolaisesti ”tasapuolisten neuvotteluasemien turvaaminen sotaosapuolten kesken”, ”molempien osapuolten laillisten etujen tunnustaminen”, ”objektiivis-tieteellis-dialektiiviseen totuuteen pyrkiminen” tai ”molemminpuolisten rauhanomaiseen rinnakkaiseloon tähtäävien bi- ja multilateraalisten naapuruussuhteiden ja ystävyyspolitiikan jatkamisen laajentamisen syventäminen”.

VkKk-ääriryhmittymän ja sen kaltaisten aiempia edesottamuksia Suomi-informaation suuntaan ovat olleet kaksi ehkä merkittävintä mainitaksemme
1.  Otto-Wille Kuusisen ehdotus Suomen alueen laajentamiseksi Suur-Suomeksi 1939
2.  Karjalan Liiton jäsenille suunnattu ilmeisesti venäläistrollien masinoima false flag -disinfokampanja 2022-23, jossa annetaan ymmärtää Suomen tai suomalaisten aktivistien havittelevan aseellisesti Karjalan palautusta ja Itä-Karjalan ja jopa Inkerinmaan alueita ks. Lasse Koskisen Fb-sivu.

.
ON SANOTTU, että valeuutisryöpyn ja uhkailun edessä pelolle ei pidä antaa sijaa saati valtaa. Trolleja ei pidä ruokkia eikä mainilanlaukaus-uhkailuja säikähtää. Tasavallan presidentti on myös todennut suorasanaisesti, ettei Suomen Leopard-panssareita voida valitettavasti antaa moniakaan Ukrainalle, koska meillä on 1150 kilometriä hyökkäyssotaa käyvän roistovaltion kanssa yhteistä rauhanrajaa, jota meidän tulee voida puolustaa Putlerin sotakiihkolta.

Kuinka valeuutiskampanjat kumotaan parhaiten? Ei nostamalla venäjämielisten trollien lavasteprovokaatioita kostouhkaineen suuriin otsikoihin ja taipumalla itsesensuuriin kuten Karjalan Liitto erehtyi tekemään, vaan suomalaisella asiallisella hiljaisella maltilla, tolkulla ja totuudella oikaisten.
Itätrollien syytökset Suomen revansismista ovat yhtä tökeröä mielipidevaikuttamista kuin yhtä kuvitteellisen VkKv-puolueen ulostulot ovat. Tietääkseni mikään suomalainen ryhmittymä tai yksittäinen henkilökään Anton Montia lukuun ottamatta ei ole vaatinut aluepalautuksia sotavoimin.

Kaikilla kansalaisilla on oma vastuunsa suhtautumisessa disinformaatioon ja sen torjumiseen. Kaikilta ei kirjoitttaminen tai puhuminenkaan käy yhtä luontevasti kuin poliitikoilta eivätkä kaikki halua esiintyä kuin medialinssiluteet. Vaikkei juuri nyt ole erityisen otollinen ajankohta esittää rauhanomaisia toivomuksia ns. luovutettujen alueidemme palauttamiseksi, asiaa sopii silti pitää nytkin esillä.

Yksi hiljaisentyylikäs tapa muistaa ja muistuttaa on esimerkiksi kokonainensuomineito.fi -sivustolla esitellyn taustainfon jakaminen ja pinssin ja riipuksen pitäminen näkyvästi esillä lähellä sydäntä.

Kuvakaappaus kokonainensuomineito.fi -sivustolta

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu