Ukrainan kultareservi kadoksissa

Venäläinen, Itä-Ukrainan Zaporozhyesta toimiva internetsivusto Iskra (”Kipinä”) kertoi 7.maaliskuuta tapahtumakulusta, jonka perusteella on aihetta epäillä, että Ukrainan 1,8 miljardin dollarin arvoiset kultareservit on ”viety turvaan” Yhdysvaltain keskuspankki FED:in holveihin, joka sen jälkeen olisi takavarikoinut kullan.
Onko kulta turvassa FED:in holveissa, on taas toinen asia, sillä tammikuussa Yhdysvaltain entinen apulaisvaltiovarainministeri Paul Craig Roberts yhdessä treidaaja Dave Kranzlerin kanssa esitti, että FED manipuloi kullan hintaa sekä myy kultaa, jota sillä ei ole.

(FED manipuloi kullan hintaa http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158919-fed-manipuloi-kulla… )

Iskran kertoman mukaan Ukrainan kultareservi on salakuljetettu maasta Kiovan itäpuolella olevalta Borispolin lentokentältä kahden maissa yöllä. Kuljetus sisälsi nelisenkymmentä raskasta laatikkoa, ja niiden lastausta suojasi viisitoista mustiin univormuihin pukeutunutta, naamioitua ja aseistautunutta henkilöä. Lentokentälle ryhmä saapui Volkswagen-minibusseilla ja kuorma-autolla, joista puuttuivat rekisterikilvet.

Uteliaille kyselijöille lentokentän henkilökunta antoi kehotuksen olla pistämättä nokkaansa asioihin, jotka eivät kyselijöille kuulu.

Shanghain metallimarkkinoiden sivusto Metals.com ilmoittaa, siteeraten Ukrainan uuden hallituksen raporttia, että 40 sinetöityä laatikkoa, sisältönään Ukrainan kultareservi, on siirretty lentoteitse Ukrainasta Yhdysvaltoihin.

Vastaavaa tapahtui Libyassa ja Irakissa ennen kuin Yhdysvallat miehitti ne.

Väitetään Ukrainan uusimman pääministerin, Yhdysvaltain paikalleen auttaman, Arseni Jatsenukin antaneen syyksi kullan siirtämiselle uhkan Venäjän suorittamasta Ukrainan miehityksestä.  Vajaata viikkoa aiemmin, 27. helmikuuta Jatsenuk syytti edellistä, Janukovichin hallitusta Ukrainan kultareservien varastamisesta.

Lähde:

Global Research – Michel Chossudovsky: Ukraine´s gold reserve secretly flown out and confiscated by the New York FED?
http://www.globalresearch.ca/ukraines-gold-reserves-secretely-flown-out-and-confiscated-by-the-new-york-federal-reserve/5373446

 
Sillä välin, kun EU ja Yhdysvallat pähkäilevät Venäjään kohdistettavien talouspakotteiden kanssa, venäläinen raha on alkanut poistua Yhdysvalloista ja Euroopasta. Tarkoittanee uutta pankkitukikierrosta eurooppalaisille veronmaksajille.

New York Post uutisoi Yhdysvaltain valtionvelkakirjoja olevan ulkomaisilla tahoilla enää $2,86 biljoonaa, ennätysalhainen määrä.

Financial Times kertoo venäläisten vetävän rahojaan EU:sta. Sperbank, VTB Bank ja Lukoil ovat vetäneet miljardeja ulos eurooppalaisista pankeista.

Kiinan Saksassa oleva lähettiläs Shi Mingde on kertonut uutistoimisto Reutersille, ettei EU:n pitäisi asettaa pakotteita Venäjälle. Shi:n mukaan toimeenpiteestä puuttuu järki, ja se saattaa johtaa arvaamattomiin seurauksiin.

Lähde:

New York Post: $100 bn withdrawal from US Treasury bills hints at Russian move
http://nypost.com/2014/03/15/facing-sanctions-russia-yanks-100b-out-of-us-treasury-bills/

Sivuhuomautus: Bulgaria on lähtenyt mukaan markkinatalouteen. Bulgaria myy EU-passeja €180 000 euron hintaan ei-eurooppalaisille. Huomattavasti edullisempaa kuin Maltan myymät EU-passit, joiden hinta on €650 000.

Lähde: 

EuObserver: Telegraph: Bulgaria selling EU passports for €180 000
http://euobserver.com/tickers/123479

riikkasoyring
Heinävesi

Riikka Söyring on makrohistorian sosiologiaan hurahtanut kolmen valtavan upean pojan äiti, taidemaalari, kirjoittaja, sarjakuvapiirtäjä ja metsätilan emäntä.
Heinävedelle tämä kerrostalossa kasvatettu kaupunkilainen päätyi reittiä Pori-Turku-Espoo-Tukholma-Helsinki-Hyvinkää-Oslo-Vantaa-Montana-Wyoming-Kanada-Helsinki-Naantali-Helsinki.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu