Eduskunta on hyväksynyt perustuslain muutosesityksen HE 60/2010
Eduskunta on hyväksynyt perustuslain muutoesityksen HE 60/2010 jatkamaan kierrostaan ja muuttumaan laiksi. Yksimielisesti. Näin paljon Suomen itsenäisyys valtapuolueille merkitsee.http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=HE+60/2010&base=erhe&palvelin=www.eduskunta.fi&f=WORD Perustuslakivaliokunnan perustuslakimietintö valmistui
Perustuslakivaliokunta toteaa mietinnössään ehdotusten olevan yleisesti ottaen suhteellisen maltillisia ja sopivan hyvin yhteen perustuslain pitkäaikaisen kehittämisen päälinjojen kanssa. Perustuslakivaliokunta täsmentää ehdotettua presidentin päätöksentekoa koskevaa pykälää.
Sen mukaan eduskunta muodostaa kantansa valtioneuvoston ja presidentin mahdollisessa ristiriitatilanteessa eduskunnan käsiteltäväksi annettavan selonteon pohjalta. Menettely on käytettävissä lähinnä ulko- ja turvallisuuspolitiikan alaan kuuluvia päätöksiä tehtäessä.
Valiokunta korostaa kuitenkin, että järjestelyn pääasiallisena tarkoituksena on ristiriitojen ennakollinen ehkäiseminen. Kriisinhallintaoperaatioihin osallistumisesta päätetään jatkossakin samassa menettelyssä kuin nykyisin eli käytännössä eduskunnan, valtioneuvoston ja presidentin yhteisen kannanmuodostuksen pohjalta.
Perustuslakiin otetaan maininta, jonka perusteella käy selväksi, että pääministeri edustaa Suomea Eurooppa-neuvostossa eli ns. huippukokouksissa. Muissa korkean tason EU-kokouksissa Suomea voi edustaa myös presidentti, jos valtioneuvosto niin erikseen poikkeuksellisesti päättää.
Perustuslakivaliokunta toteaa mietinnössään, ettei perustuslakiin otettava maininta Suomen EU-jäsenyydestä vaikuta mahdollisuuteen erota unionista eikä mahdollisen eroamisen yhteydessä noudatettaviin menettelyihin. Kirjauksen jälkeenkin Suomi voi erota unionin jäsenyydestä eduskunnan yksinkertaisella enemmistöllä. Valiokunnan hyväksymät muutokset vastaavat pääpiirteissään Jacob Södermanin ym. lakialoitteessa tehtyjä ehdotuksia. http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/pubman/templates/5.htx?id=3927
Tässä on seikka, joka ei ole niinkään varmaa. Euroopan Unionin päätökset ovat jo nyt yläpuolella Suomen, joten jos Unioni päättää muuttaa sääntöjä Unionista eroamisen osalta, niin se muuttaa. Ja siihen ei lumedemokratian eduskunnalla ole mitään sanomista.
Unionissa asioista päättää komissio, jota ei valita vaaleilla.
Euroopan parlamentilla ei ole oikeutta tehdä lakialoitteita.Kansalaisaloitteita saa tehdä, mutta vain komission hyväksymistä asioista.
Euroopan Unionissa kansalaisilla ei tosiasiassa ole mitään vaikuttamiskeinoja.
Meille luvataan kansanäänestyksiä, mutta mitä merkitystä niillä on? Ei mitään, koska Euroopan Unionissa ei ole mekanismia, jossa kansanäänestyksiä ja niiden ilmaisemaa kansan tahtoa huomioitaisiin.
Kun europarlamentissa aikanaan vaadittiin kansanäänestyksiä, mitään ei tapahtunut. Videokuvaa meppien protestista vuodelta 2007 …eikä sillä ollut mitään vaikutusta. Miksi nyt olisi toisin?
”Pääministerin asemasta Suomen edustajana Euroopan unionin toiminnassa ehdotetaan säädettäväksi perustuslaissa. Lisäksi perustuslakiin otettaisiin nimenomaiset säännökset Suomen jäsenyydestä Euroopan unionissa ja toimivallan siirrosta kansainväliselle toimielimelle. Kansainvälisten velvoitteiden voimaansaattaminen osoitettaisiin pääsääntöisesti valtioneuvostolle.”
”Esityksessä ehdotetaan, että Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien muiden Euroopan unionin kansalaisten äänioikeus Euroopan parlamentin vaaleissa kirjataan perustuslakiin. Kansalaisten osallistumisoikeuksia valtiollisella tasolla ehdotetaan täydennettäväksi uudella kansalaisaloitejärjestelmällä. Vähintään viidelläkymmenellätuhannella äänioikeutetulla Suomen kansalaisella olisi oikeus tehdä eduskunnalle aloite lain säätämiseksi.”
”Perustuslaissa säädettyä mahdollisuutta poiketa perusoikeuksista poikkeusoloissa ehdotetaan tarkistettavaksi. Lisäksi ehdotetaan puolustusvoimien ylipäällikkyyden luovuttamisedellytysten täsmentämistä.”
Eli esimerkiksi poikkeustilan julistamisen jälkeen ylipäällikkyys voidaan luovuttaa Euroopan Unionin armeijan komentajalle, EU:n presidentille taikka NATO:lle.
”Muutoshankkeisiin ei pidä ryhtyä päivänpoliittisten tilannenäkymien perusteella eikä muutenkaan niin, että hankkeet olisivat omiaan heikentämään valtiosäännön perusratkaisujen vakautta tai perustuslain asemaa valtio- ja oikeusjärjestyksen perustana. Toisaalta on pidettävä huolta siitä, että perustuslaki antaa oikean kuvan valtiollisen vallankäytön järjestelmästä ja yksilön oikeusaseman perusteista.”
Ehdotettu laki siis kuvaa vallitsevaa tilaa: Suomi liitetään EU-liittovaltioon, joka on jo olemassa käytännössä vaikka ei laillisesti tai nimellisesti.
Ehdotettu laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä maaliskuuta 2012.
Euroopan unioni perustuslaissa ja toimivallan siirto kansainväliselle toimielimelle
Perustuslakiin ei sen kokonaisuudistuksen yhteydessä otettu nimenomaista mainintaa Suomen jäsenyydestä Euroopan unionissa tai erityistä valtuussäännöstä toimivallan siirtämisestä kansainvälisille toimielimille. Perustuslakimietinnössään perustuslakivaliokunta katsoi, että jäsenyyden yleisluontoinen mainitseminen lähinnä perustuslain 1 luvussa ei sisältäisi mitään yksiselitteisen selvää uutta normisisältöä sen lisäksi, mitä jo jäsenyyden huomioon ottamisella perustuslain 8 luvussa saavutetaan. Toimivallan siirtämistä koskevaa perustuslakisääntelyä ei puolestaan pidetty välttämättömänä valtiosääntöömme sisältyvän poikkeuslakimahdollisuuden takia (PeVM 10/1998 vp , s. 6/II). Perustuslakivaliokunta on kuitenkin sittemmin todennut olevan syytä arvioida kumpaakin jäsenyyden alkuaikoina tehtyä ratkaisua uudelleen (PeVL 36/2006 vp , s. 14-15 ja PeVL 13/2008 vp , s. 10/I).
Hallituksen esityksessä ehdotetaan yleisluonteisen Suomen jäsenyyttä Euroopan unionissa koskevan maininnan lisäämistä perustuslakiin. Valiokunta pitää säännöstä nykyisessä tilanteessa etenkin valtiosääntöisen perustuslain täydellisyysperiaatteen kannalta perusteltuna. Säännöksen luonne on lähinnä toteava, ei oikeustilaa muuttava.
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/pevm_9_2010_p.shtml eli kuten tuli aiemmin jo sanottuakin siitä kuinka asiassa edetään: peruste ”tässä vain ratifioidaan vallitsevaa tilannetta” on otettu käyttöön.
Tämä on rinnakkaislakialoite hallituksen esitykselle HE 60/2010 vp .
”Suomalaisessa parlamentarismissa yhteiskunnallisesti erittäin merkittäviä asioita ei saa jättää ratkaistavaksi valiokuntatasolla tai jopa salassa.” mutta jostain oudosta syystä yksikään kansaedustaja tai media ei näy tätä perustuslain muutosta julkisuudessa käsitelleen.
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/la_44_2010_p.shtml Peruspläjäys EU:sta http://www.polemiikki.fi/files/1162-TutkJulk51_net.pdf Adressi nille, jotka haluavat perustuslain muutoksesta kansanäänestyksen http://www.adressit.com/allekirjoitukset/kansanaanestys_vaatimus_suomesta_eun_liittovaltio/
Kylläpäs löi taas tekstin siirrossa tukkoon ja liimasi kappaleet yhteen. Grrrr!
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Vaikka asiat ovat juriidesti sopimuksin vahvistettu,olen sen verran optimisti, että jos nämä asiat joista kirjoitat, realisoituisi oikeasti, niin ainahan me voidaan nousta barrikaadeille!
Ilmoita asiaton viesti
Ha p-kat.
Kuinka ikinä kuvittelet tämän pullaposki Suomen nousevan barrikadeille. Nyt suomalaiset saavat mitä ovat tilanneet, ovat äänestelleet valtapuolueita silmät ummessa ja mistään mitään selvää ottamatta.
Siis saatanan tyhmät valtapuolueiden äänestäjät ovat niitä rikollisia maanmyyjiä.
Haistakaa p. valtapuolueiden äänestäjät.
Ilmoita asiaton viesti
Ettei asiassa oltaisi vain minun mielipiteeni varassa niin tässä emeritus-MEP Esko Seppäsen (vas) kirjoitus EU:n liittovaltioitumisesta
Esko Seppäsen blogilla on kirjoitus 20.1.2011, jossa hän tuo esiin kuinka EU:ssa nimenomaan kansoja ajetaan liittovaltioon niin, etteivät niiden kansalaiset ymmärrä, mitä on tapahtumassa:
…”Kaikesta tapahtuneesta riemuitsee kansanedustajaehdokas Alexander Stubb: ”EU:n taloudellisessa integraatiossa on menty viimeisen kuuden kuukauden aikana eteenpäin enemmän kuin kuuden vuoden aikana yhteensä.”
On menty ”eteenpäin” siinä EU:ssa pyhitetyn konjakkkitehtailija Jean Monnetin hengessä, että Euroopan kansoja pitäisi ohjata kohden supervaltiota niin, että niiden kansat eivät ymmärrä, mistä on kysymys. Tämä voidaan hänen mukaansa saavuttaa toinen toistaan seuraavilla askelilla, joista jokainen on puettu taloudellisen päämäärän muotoon ja jotka väistämättä ja peruuttamattomasti johtavat liittovaltioon…”
http://www.eskoseppanen.net
Ilmoita asiaton viesti
Nonni..tämähän oli silti odotettavissa jo. Kuinkas helposti pääsen irti armeijanvelvotteista kun olen jo sen käynyt?
Ilmoita asiaton viesti
Joko niin että lakkaat pelkäämästä piippua tai sitten……….
http://akl-web.fi/reservi
Eli reservistä kieltäytyminen ON mahdollista.
Tämä ei tarkoita mitään jeesustelua tai posken kääntelyä. Tarvittaessa itseään ja lähimpiä tulee suojata ja auttaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Joko niin että lakkaat pelkäämästä piippua tai sitten……….”
Mitähän tuokin kommentti tarkoitti ?
Pelko on sairaus ja heikkoutta.Ei piipussa ole koskaa mitään pelättävää..suggeroidussa ihmisessä joka osoittaa sitä asetta missä se piippu on,siinä on totisesti pelättävää!
”Tarvittaessa itseään ja lähimpiä tulee suojata ja auttaa.”
Mutta sen takia en ole lähdössä toiselle puolelle mannerta taistelemaan eliitin takia.Tuon tehtävän voin hoitaa myös vapaan ihmisenä EU:sta ja sen liittovaltiosta.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä että joku ajaa edes suomen asiaa tässä eu vastustava lista
http://www.adressit.com/kansanaanestys_vaatimus_su…
Ilmoita asiaton viesti
Huumoria ja haihattelevaa toiveajattelua, vanha juttu.
kohdasta 1.45–> utopistinen ajatus.
http://www.youtube.com/watch?v=FOI6Mtwj-4Y
Hyvät yöt.
Ilmoita asiaton viesti
EU:ta ei pidetä koossa asevoimin tai väkivallalla. EU:hun on päinvastoin aitoa tunkua, jäseneksi pyrkivien anomukset käsitellään kriittisesti eikä niitä noin vain hyväksytä. Tästä esimerkkinä ovat Turkki ja Marokko.
EU:n piirissä olevilla valtioilla on länsimainen demokraattinen ja ihmisoikeuksia kunnioittava vanha kulttuuri.
On vain teoreettista höpinää spekuloida sillä, mitä tapahtuisi, jos Suomen eroamista ei ”hyväksyttäisi”.
Ilmoita asiaton viesti
Olet väärässä tässä kohtaa.Eu:ta tullaan pitämään kasassa vielä asevoimin ja väkivallalla.Vai miksi kuvittelet että sellaiset on perustettu?
Tunkua on koska poliitikot eivät vain voi myöntää epäonnistuneensa ja paikkaa vellalla omaa typeryyttään.
Suurin syy miksi muut maat haluavat EU:n typerysten mukaan on heidän taloudellinen tilansa.EU:ssa kun on todettu että kaikki pelastetaan hinnalla millä hyvänsä.
Voisitko nyt valaista vähän tuota vahaa ihmisoikeuksia kunnioittavaa kulttuuria? tarkoitatko ehkä inkvisition aikaa ? tai niitä monia sotia eliitin puolesta? Noh..ehkä tarkoitat tätä viimeistä 50 vuotta sillä vanhalla kulttuurilla.
Ilmoita asiaton viesti
Eurooppa tarvitsee oman puolustuksen. Siksi ollaan kehittämässä EU:n rauhanturvajoukkoja.
EU:ssa ei ole toteutettu pelastusoperaatioita kuin viimeisen parin kuukauden aikana. Tunkua jäsenyyteen on ollut jo parisen kymmentä vuotta.
Tuo viimeinen 50 vuotta tai paremminkin 60 vuotta on sinänsä hyvä referensssi, Amerikkaa lukuunottamatta ainutlaatuinen maailmassa. Mutta jo Ranskan vallankumouksen aatemaailma antoi pohjan vapauteen perustuvalle yhteiskuntafilosofialle.
Ilmoita asiaton viesti
Europol tulee jahtaamaan holokaustinieltäjien jälkeen tai samaan aikaan jo eu:n vastustajia. Miksi muuten EU:sta olisi tehty Neuvostoliiton kopio? Demokratia alkaa olla nollilla ja ihmisoikeuksien kunnioitushan on todettu jo esim. 2. maailmansodassa. EU on massamurhaajien perustama.
Ilmoita asiaton viesti
Totta turiset ! Natsisaksan rahoittamista hoitivat Wall streetin pankkiirit !
http://maallikkoapuri.blogspot.com/2009/05/natsi-s…
http://maallikkoapuri.blogspot.com/2010/11/natsi-s…
Ilmoita asiaton viesti
J.Gagarin,
A.Stubb puhui Varkaudessa taannoin, ja hän mainitsi että Turkin liittymisen laita on vähän niin ja näin koska noin 80% kansasta vastustaa EU:n liittymistä. Stubb sanoi myös, että aiemmin vastustajia oli ”vain” noin 50%.
Siitä ei sitten ollutkaan puhetta, miksi vastustus Turkissa on kasvanut.
Tammikuisessa seminaarissa taasen MEP Sari Essayah arvioi, että kun liittovaltioituminen on saatu kunnon vauhtiin ja tämänkertainen talouskriisi on ohi, alkaa EU:n mlitarisoiminen.
Olettaisin, että heillä on tietoa asioista.
Ilmoita asiaton viesti
J. Gagarin,
Europolista ja yleiseurooppalaisesta pidätysmääräyksestä ymv. ovat brittilehdet kirjoittaneet, täällä aiheesta http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5636…
Luuletko, että kehitteillä olevan Unionin armeijan suhteen meininki on yhtään kansalaisystävällisempää?
Lainsäädäntöähän EU:ssa tekevät virkamiehet komission toiveiden mukaan, ei parlamentti.
Ilmoita asiaton viesti
EU-jäsenyyden tunkeminen perustuslakiin on epäilyttävää riippumatta siitä, pitääkö EU:sta eroamisvaatimuksia realistina tai päättöminä. Se on epäilyttävää erityisesti siksi, että HE:n ja PeV:n perustelut ovat epäloogiset.
”Valiokunta pitää säännöstä nykyisessä tilanteessa etenkin valtiosääntöisen perustuslain täydellisyysperiaatteen kannalta perusteltuna. Säännöksen luonne on lähinnä toteava, ei oikeustilaa muuttava.”
Jos säännös ei oikeustilaa muuta, sitä ei pidä myöskään säätää, kuuluu lainsäätäjän oppi. On siis syytä epäillä, että hallitus ja myös PeV haluavat oikeustilaa muuttaa. Perusteluissa onkin tuo pieni, melkein huomaamaton sana ”lähinnä”. Oikeustila siis muuttuu.
”Perustuslakivaliokunta toteaa mietinnössään, ettei perustuslakiin otettava maininta Suomen EU-jäsenyydestä vaikuta mahdollisuuteen erota unionista (…) Kirjauksen jälkeenkin Suomi voi erota unionin jäsenyydestä eduskunnan yksinkertaisella enemmistöllä.”
Väitän, ettei tämä perustelu pidä paikkaansa ja väitän, että sen tietävät myös PeV:n jäsenet. Muutos merkitsee eroamisen vaikeutumista, eikä sellaista säädetä huvin vuoksi ja muuten vain. Sillä on tarkoitus.
Aika kaukokatseista toimintaa, sillä näköpiirissä ei nyt ole mitään uskottavaa poliittista liikehdintää EU:sta eroamiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkkanäköisiä huomioita!
”Aika kaukokatseista toimintaa, sillä näköpiirissä ei nyt ole mitään uskottavaa poliittista liikehdintää EU:sta eroamiseksi.”
Poliittista liikehdintää ei vielä ole, mutta mielialat ovat muutostilassa, siksi kaukokatseisuus.
Ilmoita asiaton viesti
Saksa ja Ranska esittävät juuri nyt muiden EU-maiden nieltäväksi jälleen uutta, pitkää askelta kohti liittovaltiota. Ei ole epäilystäkään, etteikö Suomen hallitus haluaisi samaa – tai sitten se olisi ensimmäinen kerta, kun he eivät iloiten suostu isojen tahtoon.
Epäilen, että nopea ryysis liittovaltioksi on se, jonka pelätään saattavan nostaa vastarintaan sellaisetkin, jotka hyväksyvät EU-jäsenyyden sinällään.
Epäilen, että tähän varaudutaan perustuslain muutoksella.
Ilmoita asiaton viesti
Mikko Niskasaari,
”Jos säännös ei oikeustilaa muuta, sitä ei pidä myöskään säätää, kuuluu lainsäätäjän oppi.”
Nimenomaan!
Tämä koko lakimuutos on käsittämätön esitetyillä perusteilla.
Vielä epäilyttävämmäksi sen tekee se, ettei sitä lainkaan käsitellä ja avata mediassa. Vaietaan vain.
Jos kaikki olisi niin hyvin ja mainiosti, silkkaa iloa, tätä lakimuutosta olisi lehdet kyllästymiseen asti pullollaan.
Itse uskon, että liittovaltioitumisen toteuduttua, ”huomataan” että tämä säädös estää eroamisen tai että EU:n päätökset voivat estää eroamisen.
Ilmoita asiaton viesti
Valitettavasti on syytä epäillä, että kommenttisi viimeinen kappale tiivistää jutun jujun.
Tämä jälkikäteinen ”huomaaminen” on ollut tiiviin liittovaltion – en siis tarkoita kaikkia EU-jäsenyyden kannattajia – puuhamiesten pelitapa.
Kuinkahan moni suomalainen tiesi vuonna 1994 äänestävänsä euron puolesta? Luultavasti aniharva, koska mm. Martti Ahtisaari valehteli vaalikampanjassaan samana vuonna kannattavansa markan säilyttämistä, ja täydestä meni.
Sittemmin liittovaltion agentit hyvin sujuvasti ”huomasivat” suomalaisten hyväksyneen euron jo vuoden 1994 kansanäänestyksessä. Eikä heitä edes hävettänyt.
Ilmoita asiaton viesti
Vellulle:
”Mitähän tuokin kommentti tarkoitti ? ”…suggeroidussa ihmisessä joka osoittaa sitä asetta missä se piippu on,siinä on totisesti pelättävää”
Kumpaa siinä pelottaa? Viimeistään sitten piipun takana olijaa kun painajaiset alkavat. Kaikki kuolevat joskus. Saanhan toki olla vaikka fatalisti? Sinun ei tarvitse olla.
”Mutta sen takia en ole lähdössä toiselle puolelle mannerta taistelemaan eliitin takia.Tuon tehtävän voin hoitaa myös vapaan ihmisenä EU:sta ja sen liittovaltiosta”
Sitähän minä juuri tarkoitin!! En ole minäkään lähdössä -vaikka nappilaakilla uhattaisiin-. EU:n eliitti EI ole sinä itse tai sinun lähimpäsi. Ja ei todellakaan meidän ystävämme.
——————————————————————–
Gagarin:
”ei pidetä koossa asevoimin tai väkivallalla…”
Pidetäänpä. Henkisellä väkivallalla, yksityisen raha-aseen voimin sekä mielten manipuloinnilla -joka on väkivaltaa-
”On vain teoreettista höpinää spekuloida……………”
teorioistahan ei kannatakaan spekuloida…hyväuskoisuudenko pitäisi riittää?
”ihmisoikeuksia kunnioittava vanha kulttuuri.”
Kuten Paavin tilauksesta noitavainojen aikaan? Oletko vieraillut alaportailla?
Ilmoita asiaton viesti
Hemmotellut ja paapotut lapset puhuvat henkisestä väkivallasta, mielten mainipuloinnista tai Paavin noitavainoista. Lue vaikkapa Solzhenitsynin Vankileirien Saaristo, niin saat perspektiiviä siihen ”henkiseen väkivaltaan”!
Ilmoita asiaton viesti
Taas kerran…tietämätöntä soopaa.Tosiasiat eivät muutu vaikka olisi missä vankileireillä.Ei ne vankileirit ole Suomessakaan häävejä ollut ja kun sieltä on selvinnyt nälkään kuihtuneena ja kuolemaan tuomittuna ulos.Niin meinaat edelleen että on hemmoteltu ja paapottu kun puhuu henkisestä väkivallasta?
Saati ne ketkä on selvinnyt kristittyjen vankiloista kidutettuina,pilkottuina tai poltettuina ulos.Niin on vain hemmoteltu ja paapottu..Et edes tiedä mistä puhut,et edes käsitä sitä mitä on kun äiti kantaa savuavaa lastaan käsissään vankiholvista.Sinulle se on vain hemmoteltua ja paapottua..
Se ettei ole kaikkea tuota hirveyttä itse kokenut on todellinen onnen potku..Mutta silti voi tiedostaa mitä se on!
Olet vain normaali henkisesti kehittymätön kokoomuslainen,onnea et tule koskaan tavoittamaan tuosta suunnasta mitä niin fantastisena pidät.Se hetki tulee aina jokaisella ihmisellä kun aletaan katsomaan tosiasioita tosiasioina.Sillä hetkellä tulet ymmärtämään nämä asiat ja toteat kuinka mielesi on kokoajan ollut manipuloitu..
Mutta sehän ei sinua haittaa,kunhan elintasokilvassa ja pröystäilyssä pärjäät tällä hetkellä.
Ilmoita asiaton viesti
Sinun ja EU:n propagandan aivopesemät lapset. Todellisuudessa vankileirit ovat jo pystyssä.
Ilmoita asiaton viesti
kosmonautti Gagarin:
Sinähän et tiedä minun paapomis/hemmotteluasteestani yhtään mitään!
Jos tuon kirjan luen -ja ymmärrän- niin tulenko autuaan manipuloiduksi ja lopetan kaikesta vääryydestä kirjoittamisen siihen paikkaan? Tuskinpa vain.
Näet kokemuksiani -ja vanhempieni kokemuksia- ei kirjoja lukemalla poispyyhitä. Kovan työn tekijöinä ei hurraahuutoja ole kuulunut, päinvastoin. Jopa isäni elämän aikana kusipääläskilaumaksi analysoima kauppakamari, ilkesi lähettää kuukausi hänen kuolemansa jälkeen jonkin helvetin brosyyrin mahdollisuudesta hakea ansiomerkkiä! Jotain helvetin pinssiä. Analyysi napsahti kohdilleen.
—————————————————————————
Olet kaikkea integraatiokriittisyyttä torppaamassa, ilmeisesti siksi että sinua on pikkuisen paapottu; ja lisäksi sinullahan on ollut varaa kouluttaa lapsesi kalliissa ykstyiskouluissa -kuten eräässä toisessa blogissa myönsit-. Että paapo paapo.
Ilmoita asiaton viesti
KIITOS Riikka, kun tata asiaa taalla!!!
Mina taas tata asiaa taalla >
http://mirjaleenaisoaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/6…
Ilmoita asiaton viesti
Gagarin:
Jos…jos..jos
Saisit toivoa niin toivoisitko unionimaailman lisäintegraatiota vaikka maksimiin, eli maailmanunioniin saakka? Kuka/ketkä sellaista hallitsisi ja millaisin ottein? Suuryritys ottein vai suurpankkiiri-ottein, vai jotenkin muutoin?
Entä josjos niin toivoisitko kaikkialle yhtä ja samaa lakia/valuuttaa/kieltä/totuutta?
Ilmoita asiaton viesti
EU-laki ei ainakaan toistaiseksi ole kansainvälistä YK-lakia ollenkaan. Lakia ovat kansallisten parlamenttien hyväksymät lait (myös niiden hyväksymät EU-alit ko. maassa) ja YK:M Yleiskokouksen säätämät yleismaailmalliset lait.
Jos Suomi eroaa EU:sta, ja tulee konflikteja, joita sitten YK ratkaisee, tämä kannattaa pitää mielessä. Mitään turhaa ei saa kirjata kansalliseen lakiin, kaikkein vähiten perustussellaissen! EI MISSÄÄN TAPUKSESSA AINAKAAN SUOMEN EU-JÄSENYYTTÄ!
Ilmoita asiaton viesti
Presidenttimme Herman van Rompuyn pysyvän vakauden politiikka on vihdoin lopettanut puheet talouskriiseistä ja antanut meille uskon tulevaisuuteen. Monisatamiljoonainen Euroopan kansa seisoo presidenttinsä takana, mutta mitä tekee Söyring? Pilaako riidankylväjä meidän kaikkien suomalaisten maineen?
Presidenttimme van Rompuyn kiveämällä polulla eivät kyykäärmeet paistattele. Vain yhtenäinen Suomen kansa kirmaa vielä Karjalan kunnailla ja koivikoissa. Minskissä poikamme kukittavat Belarussan ihanat neidot.
Eläköön Presidentti! Eläköön pysyvä vakaus!
Ilmoita asiaton viesti
Jouni Snellman,
huumoriveikko! 😀
—
Ei nyt ihan yksimielisesti. Brittilehti Daily Express julkaisi erikoispainoksen, jossa vaaditaan Britannian eroa EU:sta ja julistetaan ristiretki EU:n tyranniaa vastaan
http://riikkasoyring.nettisivu.org/uutinen-7/
Ilmoita asiaton viesti
Pitäisikö olla ruokkimatta peikkoja …
Eu:ssa ajetaan asioita tehokkaasti ja demokraattisesti melkein konsensuksessa asioista :
http://www.youtube.com/watch?v=bypLwI5AQvY&feature…
http://www.youtube.com/watch?v=pHDOLDJHuDY
http://www.youtube.com/watch?v=eXJBeRVSO-k
Ilmoita asiaton viesti
On parasta sekoitamatta lakia epäselvällä ja turhalla viittauksella Suomen EU-jäsenyyteen, eli tehdä huonoa lakia. Suomen EU-sopimukset eivät tarvitse perustuslain voimaa. Varsinkin kun niitä ei EU:sta vaadita.
Perustuslakia ja lakeja muutettaessa olisi huomioitava tilanne, missä Suomi joutuu eroamaan EU:sta, EU hajoaa tai Suomi liittyisi muuhun kuin EU-nimiseen yhteisöön. Vaikka Euraasian uskonvapaaseen liittoon. Takaportti pitää jättää, koska maailma muuttuu. Toistaiseksi 1000-vuotisia valtakuntia ei ole ollut maailmanhistorissa, vaikka uskoa ja yritystä on ollut. Avioliitotkin hajoavat toisinaan vaikkei ole ole tarkoitus. Olisi tyhmää olla ottamatta realiteettaja huomioon.
Valitetttavasti uskon nykypoliitikkojen olevan helposti enemmän kallellaan EU:sen päin kuin ajavan Suomen etuja. Motiivina on raha ja työt EU:ssa, jotka aiheuttavat intressiristiriidan. Ehkä pitäisi tutkia jääviysasioitakin. Ja itsemääräämisoikeuden/vallan siirto EU:iin on vallan kaappaamista ulos kotimaasta. EUssa taas asioita ohjaa mm. virkamiehet, lobbarit ja iso raha.
Vallansiirrot ja sotatoimet ovat muutenkin siirtyneet kansallisvaltioilta erityisryhmille tai valtioliitoille nykyaikana. Eikä niihin tarvita aina väkivaltaa vaan pelote ja sopimuksia. Joten valtiopetoslaista väkivallattoman luovutuksen poistaminen on epärehellistä.
Esim talibanit, Saksan Ranskan miehitys, NL:n Tsekkoslovakian alistus suudelmin ja tankein ilman sotatoimia.
Nykyään kuulee jo nurinaa monelta sotilasvalan vannoneelta, jotka ovat vannoneet puolustavansa Suomea ja Suomen kansanvaltaista yhteiskuntajärjestystä. Ja ettei Suomen viitteellinen raja ja sotilaat ole kohta Turkin rajalla tai Suomessa ole EU-joukkoja. Olisi hyvä todeta perustellusti kansalaisille, ettei vallan luovutus sodi tätä pyhää valaa vastaan.
Perustuslaissa olisi hyvä olla lisäys, että armeijan ylipäällikön pitäisi olla tehtävään kykenevä ja nauttia Suomen eduskunnan luottamusta ja ajaa Suomen etuja. Ihan uskottavuuden ja varmuuuden takia.
Ilmoita asiaton viesti
Jarmo Kanerva,
”Nykyään kuulee jo nurinaa monelta sotilasvalan vannoneelta, jotka ovat vannoneet puolustavansa Suomea ja Suomen kansanvaltaista yhteiskuntajärjestystä. Ja ettei Suomen viitteellinen raja ja sotilaat ole kohta Turkin rajalla tai Suomessa ole EU-joukkoja. Olisi hyvä todeta perustellusti kansalaisille, ettei vallan luovutus sodi tätä pyhää valaa vastaan.”
Olisi hyvä kuulla niin, mutta taitaa jäädä kuulematta. Niin suoranaista valetta tuskin kukaan kehtaa suustaan päästää.
Vaikka meille kyllä valehdeltiin jo EU:n liittymisen yhteydessä ja homma hoidettiin vain puolilaillisesti (Keijo Korhonen: Suomen itsenäisyyden lyhyt historia).
Ilmoita asiaton viesti
Suomen perustuslakiin on lisättävä kansalaisille mahdollisuus omasta aloitteestaan järjestää sitovia kansanäänestyksiä. Tätä kansanvallan muotoa kutsutaan suoraksi demokratiaksi. Se on nähdäkseni ainoa keino lyödä kapuloita rattaisiin näille eliittivallan pyrkimyksille.
Suomessa kansannousu ja vallankumous on siis vielä toistaiseksi helppo toteuttaa. Ei tarvitse lähteä kadulle mellakoimaan kuten Egyptissä. Senkun kävelee vaalipäivänä äänestyspaikalle ja antaa äänensä suoraa kansanvaltaa ajavalle edustajalle tai puolueelle. Kansalaiset saavat siis vallan pois ”diktaattoreilta” varsin yksinkertaisella tavalla.
Käsittääkseni myös Riikka kannattaa lakia sitovista kansanäänestyksistä… eikö näin ole Riikka?
Ilmoita asiaton viesti
Jani Kuusela,
kyllä kannatan sitovia kansanäänestyksiä.
Kannatan myös sitä, että media alkaa hoitaa tehtäväänsä ja tiedottaa asioista.
Mitä järkeä on maksaa lehtien tilausmaksuja, jos kaiken todella merkitsevän tiedon joutuu kaivamaan itse ja sen jälkeen vielä tideottamaan itse?
——–
Suomeen tosiaankin tarvitaan vaalitarkkailijat!
Ilmoita asiaton viesti
Täytyy muuten myös huomauttaa tässä, että ”taloudellisen yhteistyön syveneminen” ja ”poliittinen integraatio” tarkoittavat myös sitä, että tulevaisuudessa EU:lla on verotusoikeus ja että jäsenmaiden budjetit päätetään EU:ssa.
Laeista jo nyt noin 70% tulee EU:sta.
Kysymys kuuluukin: mitä virkaa on eduskunnalla ja Suomen hallituksella?
Vastaus: —-
Toivon totisesti, että joku valtapuolueiden edustaja ilmaantuu tänne keskustelemaan tai ottaa asiat esille julkisesti, ja niin kuin ne ovat.
Ilmoita asiaton viesti
Voisin tietysti kirjoittaa asiasta enemmänkin mutta mukavampi on mielestäni, jos asiasta keskustelevat vaihteeksi valtapuolueiden edustajat ja kansalaiset.
Asiasta kirjoittaa myös Juhani Kahelin. Hän sanoo, ettei tunne kuuluvansa enää perustuslain piiriin. http://juhanikahelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/6053…
——————–
etunimi.sukunimi@eduskunta.fi
eduskunta@eduskunta.fi
Ilmoita asiaton viesti
Kiitokset Riikalle taas kerran erittäin tärkeän asian esille nostamisesta.
Käsittääkseni perustuslakia eli HE 60/2010 ei ole vielä käsitelty eduskunnan suuressa salissa? Mikähän on käsittely- ja äänestyspäivä?
Toki suurimman oppositiopuolueen sdp:n saaminen perustuslain muuttamisessa hallituspuoluieden puolelle takaa tällä hetkellä vaadittavan yksinkertaisen enemmistön.
Onko homma sittenkään läpihuutojuttu?
4.2.2011 Helsingin Sanomien Mielipide-sivulla kirjoitti Tapio Salminen Helsingistä ”Miksi Suomi haluaa kirjata EU-jäsenyyden perustuslakiin?” seuraavaa:
”Kummallista asiassa on myös se, että Euroopan unioni ei vaadi jäsenmailtaan mitään tällaisia perustuslain muutoksia.
Muutosesityksen häkellyttävät kohdat eivät kuitenkaan vielä lopu mainittuun lauseeseen. Perustuslain pykälään 94 ehdotetaan seuraavaa lisäystä: ”Jos ehdotus (siis eduskunnalle annettava ) koskee Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, se on hyväksyttävä päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä.”
Miksi Suomen perustuslaissa pitää varautua luovuttamaan Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävä toimivalta jollekin ulkopuoliselle?
Erikoista asiassa on sekin, että tämän tärkeysluokan asioista ei tiedoteta millään tavalla, vaan ne valmistellaan päätettäviksi kabineteissa kaikessa hiljaisuudessa ilman minkäänlaista julkista keskustelua.”
Helsingin Sanomien pääkirjoitus 5.2.2011 ”Perustuslaki ottaa askeleen oikeaan suuntaan” on sarjassaan uskomaton:
”Eduskunnan perustuslakivaliokunta sai perjantaina valmiiksi mietintönsä perustuslakiin tulevista muutoksista. Koska tehdyt kompromissit on hierottu hallituspuolueiden ja pääoppositiopuolueen Sdp:n kesken, on erittäin todennäköistä, että lakia muutetaan juuri niin kuin valiokunta esittää.
Tässä eduskunnassa lain hyväksymiseen riittää yksinkertainen enemmistö mutta seuraavassa vaaditaan kahden kolmasosan enemmistö. Koska pienet oppositiopuolueet joka tapauksessa vastustavat presidentin jäljellä olevien valtaoikeuksien karsimista, perustuslain muuttamiseen tarvitaan Sdp:n hyväksyntä.
Kompromissi muotoiltiin pitkälti perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtajan Jacob Södermanin (sd) lakialoitteen pohjalta. Sdp laskee tämän tietenkin voitokseen.
…..
Perustuslakivaliokunnan esittämä versio on pieni mutta puoluepoliittiset realiteetit huomioon ottaen sittenkin riittävä askel kohti enemmistöparlamentarismin valtaa. Suunta on joka tapauksessa oikea.”
On mielestäni muuten eduskunnan ja Euroopan unionin entiseltä oikeusasiamieheltä sekä Helsingin Sanomilta melkoinen suoritus!
Siis mitä he jättävät koko ajan kertomatta…
Tästä linkistä näette halutessani keskustan mepin Anneli Jäätteenmäen vastauksen 26.5.2010 asiaa kysyneelle huolestuneelle kansalaiselle:
http://suomi2017.wordpress.com/2010/10/08/eun-ensi…
Muuten. Kansanedustajilta en ole itse onnistunut saamaan tästä mahdollisesti maanpetoselementistä yhtään mitään vastauksia.
Ilmoita asiaton viesti
Eihän eduskunta ole vielä lakia hyväksynyt. Perustuslakivaliokunnan mietintö on vasta valmistunut. Eikähän mietintökään ole yksimielinen, vaan siihen liittyy Veijo Puhjon eriävä mielipide.
(ehkä tämä on noissa kommenteissa jo todettukin)
Tulevaisuutta ajatellen tuo yksikin eriävä mielipide on huomionarvoinen. Seurataanpa miten eri puolueet ja edustajat äänestävät.
Perustuslakivaliokunnassa ei näytä olevan edustajaa kristillisillä eikä perussuomalaisilla. Vihreiden edustaja on Ville Niinistö.
Kun tietää poliittisen eliitin EU-vimman (lue vaikkapa vihreiden Panu Laturin heitto Timo Soinille koskien hallituskelpoisuutta ja perustuslakiehdotuksen EU-pykälää), niin on kornia ja totaalisen epäuskottavaa, että samat poliitikot tulkitsevat perustuslainmukaisuutta, toimivat ikään kuin perustuslakituomioistuimena. Tämä on Suomessa suuri ja aito ongelma, vaikka poliittinen eliitti sen kuinka kiistää. Tämä johtaa piilototalitarismiin.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/vex4000.sh?${APPL}=veps99&${BASE}=veps99&${THWIDS}=10.23/1297065923_199386&${TRIPSHOW}=html=vex/vex5000+form=vex5000&${THWURLSAVE}=23/1297065923_199386&${savehtml}=/thwfakta/vpasia/vex/vex7000.shtml
eli lakiesitys on hyväksytty jatkokierrokselle ja tulee varsinaiseen äänestykseen, taisi olla peräti tällä viikolla.
Huolenaiheeni onkin, miksi tästä asiasta ei ole kansalaiskeskustelua. Miksi lakia ja sen merkityksiä ei avata ja analysoida?
Miksi asiasta vaietaan?
Ilmoita asiaton viesti
Kristillisten mielenosoitusmarssin ja koko vaalien teema on:
Koti, uskonto ja isänmaa.
Mikäli he eivät aja Suomen eroa EU:sta,
he rienaavat kotia ja uskontoa ja isänmaata.
Otetaampa selville!
Kahelin, ehdokkaaksi siitä! : ) IPu:ssa alkaa olemaan aikamoista voimaa….
Ilmoita asiaton viesti
Moni kristitty on ikävä kyllä unohtanut mistä protestantit taistelivat(ja minkälaisen paavin hirmuvallan alla), he taistelivat uskonnon vapaudesta ja vapaudesta tulkita raamattua itse, ja vapaudesta ylipäätänsä omistaa oma raamattu ,jota paavi väänsi omalla tavallaan (kun kolikko kirstuun kilahtaa niin sielu taivaaseen vilahtaa…anekaupat)ja siinä sivussa teloitti alistumattomat.
Tämä voima ei ole muuttunut niistä ajoista yhtään.Vain keinot soluttautua ja hallita verhon takaa, on muuttunut.
Voi tätä tekopyhyyden määrä,jota Jeesus juuri vastusti.
http://maallikkoapuri.blogspot.com/
Ilmoita asiaton viesti
Tätä Perustuslain muutosesitystä markkinoidaan ”suorana Demokratiana”.
HE 60/2010
http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2010/20100060
Laki aloitteen suora demokratia osuus (53§) on pelkkä kupla.
Huomatkaa, että kyseesä on siis Perustuslain muutos, joka on hyväksyttävä kahdessa eduskunnassa. Nostan keskusteluun tämän esityksen oleelliset kohdat.
**************************
1 § Valtiosääntö
,,,, Suomi on Euroopan unionin jäsen.
23 § Perusoikeudet poikkeusoloissa
Perusoikeuksista voidaan säätää ,,, ,,,,valtioneuvoston asetuksella sellaisia tilapäisiä poikkeuksia, jotka ovat välttämättömiä ,,,, ,,, laissa säädettyjen poikkeusolojen aikana,,,,
Tilapäisiä poikkeuksia koskevat valtioneuvoston asetukset on saatettava viipymättä eduskunnan käsiteltäviksi. Eduskunta voi päättää asetusten voimassaolosta.
49 § Asioiden käsittelyn jatkuvuus
,,,,, Eduskunnassa vireillä olevan kansain-välisen asian käsittelyä voidaan tarvittaessa jatkaa myös eduskuntavaalien jälkeen pidet-tävillä valtiopäivillä.
94 § Kansainvälisten velvoitteiden ja niiden irtisanomisen hyväksyminen
,,,,Jos ehdotus velvoitteen hyväksymisestä koskee p,,, ,,,,Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, ,,,,
95 § Kansainvälisten velvoitteiden voimaansaattaminen
,,,,Jos ehdotus kuitenkin koskee ,,, ,,,,taikka Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, eduskunnan on se hyväksyttävä sitä lepäämään jättämättä päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä.
118 § Vastuu virkatoimista
,,, on oikeus vaatia tämän tuomitsemista rangaistukseen sekä vahingonkorvausta julkisyhteisöltä taikka virkamieheltä tai muulta julkista tehtävää hoitavalta sen mukaan kuin lailla säädetään.,,,,
***********************
Oleelliset kysymykset(Q) ja arvioni syistä (A);
1§
Q: Miksi EU:n jäsenyys pitää viedä perustuslakiin? Ja vieläpä ilman kansanäänestystä!
A:Jotta eroaminen ei olisi mahdollista alle viiden vuoden. Eduskuntaakaan kun ei myöskään voida hajoittaa enää missään olosuhteissa.
23 §
Q: Miksi perusoikeuksien polkeminen tehdään erittäin helpoksi (=pelkällä asetuksella)?
A: Koska niitä halutaan polkea tarvittaessa helposti.
49 §
Q: Miksi EU asioista pitää voida kyetä säätää lakeja myös toimitusministeriön hallitessa?
A: Koska vaalien epämiellyttävän tuloksen johdosta uusi eduskunta saattaisi jättää niistä päättämättä. Ks. pykälät 94 & 95
94 §
Q: Miksi pykälän toiseen momenttiin lisättiin kohta ”toimivallan siirtäminen Euroopan unionille”
A: Jotta kolmannen momentin ”Kansainvälinen velvoite ei saa vaarantaa valtiosäännön kansanvaltaisia perusteita.” Ei enää rajoittaisi toimivallan siirtämistä Euroopan unionille.
95 §
Q&A ks. 94 §
118 §
Q: Miksi kansalaisen syyteoikeutta lakia esittänyttä virkamiestä kohtaan halutaan rajoittaa.
A: Jotta virkamiehet voivat vapaammin puuhata näitä paskalakeja kansalaisten nautittavaksi. OBS 23 § muutos!!
Missä näistä on keskusteltu? Google ei löytänyt keskustelua kuin tuosta nollanarvoisesta 53 §:stä.
Ilmoita asiaton viesti
Jouni Jokela,
oikein hyvin kysytty ja vastattu.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö muka ole syytä olla huolissaan?
L.S lähetti seuraavan viestin:
”Eurooppa on taloudeltaan ja rakenteeltaan pian uusfeodaali yhteiskunta kuten aikanaan NL ja Kiina.
Heikompien sortaminen on ollut Suomessa arkipäivää jo parikymmentä vuotta.
Ihmiset on paadutettu hyväksymään epäoikeudenmukaisuus, tuloerot, valtion varojen puolilailliset kavallukset, viranomaisrikollisuus ja suoranaiset suuren luokan valtiopetokset pikkuhiljaa, pienin annoksin.
Yhteistunnetta ei enää ole.
Kansalaiset tajuavat kamppailevansa kutistuvista mahdollisuuksista vaaleilla valittujen edustajiensa hylkääminä, harhaanjohdettuina, oman onnensa nojassa, verotettavina, ryöstettävinä, valtiossa, jossa ei ole enää työpaikkoja, ei varmuutta eläkkeistä, laadukkaasta terveydenhoidosta tai maatalous- ja teollisuusomavaraisuudesta, energiasta puhumattakaan.
Järjettömän valtionjohdon toiminta pelottaa.
Pahinta on, ettei feodaali-imperiumiin liittymisen mielettömyydestä edes keskustella, vaikka jokainen suomalainen aistii ja tajuaa silkan pahuuden ympärillään tihentyvän.
Meidät on pakotettu julmaan taisteluun, jossa jokainen taistelee vain pitääkseen oman päänsä pinnalla.”
”ALL WAGES, PENSIONS, WELFARE AND TAXES IN EUROZONE TO BE CONTROLLED BY NEW, UNELECTED BODY: EUROPE TO BECOME PLANNED ECONOMY LIKE CHINA
i
7 Votes
*Germany and France to control all wages, taxes, pensions and welfare benefits across the eurozone under new plan unveiled in Brussels
*Economic coordination will result in a planned economy and ineficiency, economic experts say
*People of Europe will have no say in the transfer of control over their pensions, wages and taxes to central authority, national leaders to decide
A plan by Germany and France to enforce the same labour, welfare, pension and economic policies across the entire eurozone by decree was unveiled in Brussels on Friday.
Economist Hans-Werner Sinn from Germany’s Ifo said that the attempt to introduce new binding agreements on labour costs, taxes and pensions that would apply to every single citizen in every single country in the eurozone, amounted to introducing a planned economy that will promote inefficiency…”
http://birdflu666.wordpress.com/2011/02/05/all-wag…
Ilmoita asiaton viesti
TIEDOTE
Unohdettu viisaus – kirjaa selataan YLEn Radio 1:n ohjelmassa Kalle Haatanen ma 7.2.
kello 12.15 – 13.00. Uusintana Radio PUHEessa tiistaina 8.2. kello 21.03.
Kuuntele! Ja myöhemmin kuunneltavissa YLE Teemalla.
Muista myös:
Kirjailija Eero Taivalsaaren haastattelut youtubessa
http://www.youtube.com/watch?v=WMwL30K3JiE
http://www.youtube.com/watch?v=ehfrZHStvro&feature…
http://www.youtube.com/watch?v=h-ZS0yu9_Ak
Taivalsaaren uutuusteoksen Unohdettu viisaus voi tilata suoraan kustantajalta
http://www.vs-kustannus.com/
Ilmoita asiaton viesti
Ja sitten hiljennymme kuuntelemaan uutta kansallishymniä…
Oi suuri ja mahtava Eurostoliitto
sun synnytti valtava EEC maa.
Sun luonut on kauppiaiden yhteinen tahto,
sun mahtis on säilyvä aikojen taa.
Oi suuri, vapaa markkina-aluemaa,
sun kunniaasi kaiuttaa
kansojen ylivelka murtumaton.
Sun lippuasi seuraten
eurostoihminen
velasta velkahan astuva on.
Niin suuri on Merkel. Hän kirkasti tiemme,
kun aamuun me astuimme myrskyistä yön.
Ja Sarkozyn johdolla taistoissa, työssä
me kasvoimme kuntohon orjatyön.
Oi suuri, vapaa markkina-aluemaa,
sun kunniaasi kaiuttaa
kansojen ylivelka murtumaton.
Sun lippuasi seuraten
eurostoihminen
velasta velkahan astuva on.
Me taistellen nostimme pankit maasta,
kuin myrsky me käymme päin iflaatiota.
Nyt iskemme suonta lastemme lasten
ja eestä sun kunnias, eurostomaa.
Oi suuri, vapaa markkina-aluemaa,
sun kunniaasi kaiuttaa
kansojen ylivelka murtumaton.
Sun lippuasi seuraten
eurostoihminen
velasta velkahan astuva on.
Saa kopioida ja muokata ihan rauhassa.
Ilmoita asiaton viesti
Esa Härkönen,
kaunista kaunista! Sorto selvästi tekee saman kuin ennenkin: taide alkaa kukoistaa. Historiallinen fakta.
Ilmoita asiaton viesti
Mikael Jungner selvittelee lakimuutosten merkitystä (saatu Salon Petriltä tämä pätkä):
Outolintu – Mikael Jungner
Suora lainaus Mikael Jungnerin toimista pääministerin Lipposen erityisavustajana.
Sivut 254-255
Lainaus alkaa
”Heinosella ja minulla olivat menneet sukset ristiin kaksi kertaa aiemminkin hänen toimiessaan liikenneministerinä. Ensimmäisellä kerralla kyse oli Tielaitoksen liikelaitostamisesta, mitä Heinonen ajoi ja SDP vastusti. Liikenteestä vastaavana erityisavustajan olin rakentanut sopua pitkään. Heinonen oli tehnyt kompromissejä hankkeen valmisteluvaiheessa. Jouduin vaatimaan uusia kompromissejä hankkeen edetessä hallituksen käsittelyyn. Kun kolmannen kerran yritin iltalypsyä saadakseni hankkeen läpi SDP:n eduskuntaryhmässä, Heinonen menetti malttinsa. Sain kuulla puhelimessa kunniani. Aiheesta. Tökerö iltalypsy harmitti minuakin.
Toisella kerralla kyse oli postikilpailun avaamisesta. Kun Korkein hallinto-oikeus oli kahteen kertaan palauttanut hallituksen kielteisen päätöksen Jantonin kilpailevaan postitoimilupaan, sain asian hoidettavakseni. Jouduin miettimään, miten lupa voitaisiin antaa ilman, että kermakuorintakilpailu ajaisi Suomen Postin kohtuuttomaan ahdinkoon. Keksin yhdessä vasemmistoliittolaisen erityisavustajan Matti Hokkasen kanssa oivan keinon välttää ongelmat.
Keksimme valmistelussa olevaan uuteen postitoimilakiin pykälän, jonka mukaan vähintään 95 prosenttia ykköskirjeistä on pakko saada perille mihin tahansa päin Suomea seuraavana aamuna siitä, kun lähetys on jätetty postitoiminnan harjoittajalle. Tuon ehdon täyttäminen edellyttäisi maan kattavaa postiverkostoa ja veisi näin pohjan kermankuorintakilpailulta. Kermankuorinta tarkoittaa tilannetta, jossa Janton olisi välittänyt vain tuottoisaa postia, kun taas haja-asutusalueiden tappiollinen postitoiminta olisi jäänyt Suomen Postin kontolle.
Menin henkilökohtaisesti liikenneministeriöön neuvomaan virkamiehiä, miten uusi lakipykälä pitäisi kirjoittaa ja perustella. Koska edustin pääministeriä, virkamiehet muokkasivat lakiesityksen esittämäni kaltaiseksi.
Kukaan ei tuntunut huomaavan lakiesityksessä muutetun lakikohdan merkitystä. Laki uusittiin ja Jantonille myönnettiin viimein postitoimilupa. Kuohuviinipullot poksahtelivat, kunnes Jantonissa huomattiin tukala pykälä. Nopeasti Heinosellekin selvisi, mitä oli tapahtunut.
———
”Kukaan ei tuntunut huomaavan lakiesityksessä muutetun lakikohdan merkitystä.” on tärkeä huomautus.
Iloisesti vaan muuttamaan perustuslakia ja ties mitä sitten jälkikäteen ”huomataan”!
Ilmoita asiaton viesti