Kohteena Iran ja Syyria

Lähi -Idän tilanne kärjistyy nopeasti. Euroopan Unioni ja Yhdysvallat harkitsevat laajoja lisätoimia Syyriaa sekä Irania vastaan. Lisätoimet käsittävät muun muassa Iranin keskuspankin muissa maissa olevien varojen jäädyttämisen sekä öljynvientikiellon, kertovat DPA, Reuters ja Haaretz.

Myös tietokoneohjelmien viennin kieltoa Syyrialle harkitaan, samoin vakuutusten myymisen Syyrian pankki- ja energiasektorille kieltämistä.

Iso -Britannia on sulkenut Iranin Lontoossa olevan lähetystön ja kehottanut lähetystön henkilökuntaa ´pakkaamaan kamansa´.

Saksa ja Ranska ovat kutsuneet lähettiläänsä kotiin Iranista. Italia harkitsee samansuuntaisia toimia.

Korkea -arvoinen amerikkalainen sotilasviranomainen kertoi uutistoimisto Reuters´ille ettei ”ole niinkään varmaa, että Israel ilmoittaisi YK:lle ennakkoon jos se päättäisi iskeä Iraniin.”

Kenraali Martin Dempsey (JSC) myönsi että on olemassa perustavaa laatua olevia näkökohtaerimielisyyksiä Yhdysvaltain ja Israelin välillä parhaasta tavasta hoidella Iranin kysymys.

Yhdysvaltain senaatissa demokraatit ja republikaanit ovat päässeet yksimielisyyteen ja antaneet lakiesityksen Iranin keskuspankin varojen jäädyttämisestä, syynä ´vakavat huolet pankin mahdollisesti harjoittamasta rahanpesusta´.

Iranin keskuspankkia terroristipankiksi nimittänyt hallitus on tyytyväinen, kertoo The Cable.

Ne, joilla on rahoja salaisilla tileillä tai veroparatiiseissa, voivat olla huoletta.

Senaatti ei suunnittele iskuja esimerkiksi Bahamasaarilla, Panamalla tai Euroopassa kanaalisaarilla, Liechtensteinissa, Sveitsissä ja muissa Euroopan maissa todistettavasti harjoitettua rahanpesua vastaan. Rauhassa saavat olla myös Yhdysvaltain kotoiset rahanpesua harjoittaneet pankit. Bloomberg Markets Magazinen mukaan Wachovia kärähti rahanpesuoperaatiosta, jossa se oli pessyt 378 miljardin dollarin (as $378 billion) edestä meksikolaisten huumekartellien rahaa.

Karriääridiplomaatti, Intian entinen suurlähettiläs M K Bhadrakumar,jonka asemapaikkoina oli muun muassa Neuvostoliitto, Etelä -Korea, Sri Lanka, Saksa, Afganistan, Uzbekistan, Kuwait ja Turkki on antanut lausunnon.

Bhadrakumarin mukaan Turkki siirtää länsiliittolaistensa kanssa kouluttamiaan libyalaisia joukkoja Syyriaan. Joukot koulutetttiin alunperin Libyan hallitsijan Muammar Gaddafin kaatamiseksi, mutta nyt niille on uusi tehtävä.

Daily Telegraph´in mukaan Istanbulissa pidettiin salaisia kokouksia, jossa Turkin ja Syyrian opposition edustajat sekä libyalaiset ´vapaaehtoiset´ tapasivat.

Laajamittainen aseiden salakuljetus Turkista ja Jordaniasta Syyriaan on ollut käynnissä jo kuukausia, Bhadrakumar sanoo: ”Tarkoitus on luoda siviilisodan olosuhteet Syyriaan. ´Vapaaehtoiset´ on tarkoitus esitellä Syyrialle piakkoin.”

Turkki ja länsimaat ovat epätoivoisia, ja niillä on kova tarve luoda myytti ´syyrialaisesta vastarintaliikkeestä´ jota ilman niiden omat röyhkeät aggressiot tulevat päivänvaloon, Bhadrakumar toteaa.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kritisoi vieraiden valtioiden sekaantumista Syyrian sisäisiin asioihin, mutta nimeämättä Turkkia, Jordaniaa tai länsivaltoja.

Moskova on vahvistanut, että Venäjän laivasto purjehtii kohti Tartusta Syyriassa.

Yhdysvaltain varapresidentti Joe Bidenin vierailu Ankaraan on varma merkki siitä, että Yhdysvallat viestii Turkille tien Syyriaan olevan vapaa, sanoo Bhadrakumar, samoin on se, että Jordanian kuningas Abdullah, vierailee Israelissa. Kuningas Abdullah on Saudi -Arabian ´takaportti´ Israelille ja läntisten tiedustelupalvelujen alueellinen yhteyshenkilö.

Turkin ulkoministeri Ahmet Davitoglu on jo ilmoittanut Turkin hyökkäävän Syyriaan heti saatuaan länsimailta luvan. Lausuntonsa Davitoglu antoi Euroopan Unionin ulkoministerien ja Arabiliiton (lue: Saudi -Arabian ja Qatarin edustajien) yhteisessä kokouksessa.

Davitoglun puhe merkitsi erään aikakauden päättymistä: Turkin tasavallan perustajan Kemal Ataturkin ajatus oli, että Turkin ei koskaan pidä sekaantua Lähi -Idän muslimien asioihin vaan keskittyä omaan modernisaationsa, Bhadrakumar muistuttaa.

Turkin armeija arabimaassa on historiallinen tapaus. Matriisi tihkuu ironiaa: arabikumous turkkilaisia vastaan oli Iso -Britannian masinoima, ja nyt, Iso -Britannia näyttelee jälleen keskeistä roolia rohkaisemalla Turkkia arabien kimppuun, ex -diplomaatti päättelee.

Syyrian vallankumous on mennyt pieleen, kirjoittaa Peter Lee Information Clearing Housen artikkelissa. Sunnimuslimit ovat lahjoittaneet varoja hallituksen vastaisille joukoille, mutta muuten jääneet kaappiinsa piiloon.

Lännen ja Persianlahden valtioiden kaihoama Ba´athist -hallinnon kaatuminen jäi tulematta.

Kaduilla ovat vain hallinnon kannattajat.

On tullut harvinaisen selväksi, kirjoittaa Lee, että lännen hallitukset ja Persianlahden valtiot eivät halua rauhaa: joka kerran kun Assadin hallitus on esittänyt uudistusta tai tehnyt sovintoehdotuksen, se on hylätty ´epärehellisenä tai liian myöhään tulleena´.

Yhdysvaltain ulkoministeriön puhehenkilö Victoria Nuland neuvoo Assadin hallintoa vastustavia hylkäämään Assadin tekemän tarjouksen armahduksesta, kertoo LA Times.

Nuland on naimisissa uuskonservatiivi Robert Kaganin kanssa. Kagan on ollut mukana laatimassa PNAC:ia, ”Uuden amerikkalaisen vuosisadan” suunnitelmia, jotka hahmottelevat Yhdysvaltain ambitioita Lähi -Idässä sekä tapoja saavuttaa ne.

Mielikuva demokratiaa vaativista syyrialaisista on täysin väärä, kyseessä on lännen ja muutamien arabivaltojen sekä Turkin käynnistämä sodan alkuvalmistelu, muuta ei kannata luullakaan, Lee toteaa.

Turkkilainen Millyet -päivälehti raportoi Ranskan lähettäneen sotilaskouluttajia Turkkiin ja Libanoniin valmentamaan niin kutsuttua Syyrian vapautusarmeijaa.

Artikkelin mukaan Ranska, Iso -Britannia sekä Turkki ovat päässeet sopimukseen aseiden toimittamisesta Syyriaan, ja että kaikki kolme ovat informoineet Yhdysvaltoja aikeistaan kouluttaa ja aseistaa Syyrian oppositiota.

Iranin uutistoimisto IRNA raportoi ranskalaisten ja brittiläisten tiedustelupalvelujen lähettäneen agentteja ottamaan yhteys syyrialaiseen ´vastarintaliikkeeseen´Tripolissa ja kehottamaan levottomuuksien lietsontaan.

Libyan lännen paikalleen istuttama ´kapinallishallitus´on jo tunnustanut Syyrian ´kapinallishallituksen´lailliseksi Syyrian hallitsijaksi.

Daily Telegraph vahvistaa.

Syyrian ´kapinalliset´valmistautuvat luovuttamaan maansa Turkille, länsivalloille ja valituille Persianlahden valtioille.

Libyassa Gaddafin hallinnon aikana vuosia asunut Gerald A. Perreira sanoo pelkäävänsä Lähi -Idän puolesta: ”Kun Afrikalla oli sellaisia johtajia kuin Shaka Zulu, Queen Nzingha, Cetshwayo, Dedan Kimathi, Julius Nyerere, Ahmed Sekou Toure, Kwame Nkrumah, Jamal Abdul Nasser, Marien Ngouabi, Ahmed Ben Bella, Samora Machel, Thomas Sankara, Murtala Muhammad, Laurent Kabila ja moni muu, NATO ei olisi selvinnyt rankaisematta Libyan miehityksestä. Nyky -Afrikan johto on valitettavasti muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta nostettu paikalleen valkoisten toimesta.”

Perreira kuvaa Gaddafia vilpittömäksi johtajaksi, joka pyrki vastustamaan sortoa ja epäoikeudenmukaisuutta, koska se oli Allahin tahto.

”Demokratian puolustajat”, kapinallishallinto NTC pitää entisen hallinnon vanhoja miehiä sotavankeina Misuratassa; heitä kidutetaan ja pilkataan, vastoin kansainvälisiä sopimuksia ja lakeja, heidän vointinsa heikkenee nopeasti, kuvaa Perreira.

Sivustoilla Libya SOS, Libya 360 ja Mathaba.net on videokuvaa vankien kohtelusta.

Kapinallishallituksen myötä myös musta iho ja afrikkalaisuus on rikos. Kapinalliset kutsuvat mustia nimellä ´abd´mikä merkitsee orjaa.

NATO:n  islamilaiset taistelijat raiskaavat mustia naisia. Monet naisten ruumiit, joita on löydetty, ovat osoittaneet jälkiä raiskauksista, kidutuksesta ja pahoinpitelyistä, kertoo Perreira: Libyasta on tullut helvetti.

Perreiran mukaan länsimedia ei anna totuudenmukaista kuvaa Libyasta; meneillään olevasta kansanmurhasta vaietaan. YK ja Amnesty ovat hiljaa.

Perreira sanoo myös NATO.n huumaavan taistelijansa varmistaakseen että nämä pysyvät sadistisessa tappamismielialassa. Tästä ovat Persianlahden sodan veteraanitkin kertoneet, olleensa ”silmämunia myöten huumattuja”. Saattaa liittyä myös Pentagonin DARPA -hankkeeseen eli supersotilaan kehittelyyn; ehkä meneillään on kenttäkoe ihmisillä.

Perreira kertoo NATO:n joukkojen omista filmeistä, joissa he ovat kuvanneet itseään tekemässä hirmutekojaan ja jotka he ovat itse lähettäneet youtubeen kaikkien nähtäväksi.

Kaaoksesta huolimatta LLA; Libyan Liberation Army joka tunnetaan myös nimellä LLF; Libyan Liberation Front järjestäytyy. Libyan vapautus länsivalloista on päämäärä, ja Warfalla -heimo on ilmoittanut janoavansa kostoa länsivalloille, Perreira sanoo.

————

Jos haluat tietää taustoja ja miksi sotaa lietsotaan, lue tämä sosiologi Mahdi Darius Nazemroayan teksti http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=1907 (suomennos).

Nazemroaya on mm. toiminut Libyassa sodan aikana KFPR:n erikoiskirjeenvaihtajana.

————

 

http://www.informationclearinghouse.info/article29862.htm

 

http://www.informationclearinghouse.info/article29864.htm

 

http://www.informationclearinghouse.info/article29860.htm

 

http://www.informationclearinghouse.info/article29863.htm

Libya SOS http://libyasos.blogspot.com/

Libya 360 http://libya360.wordpress.com/

Mathaba.net http://mathaba.net/news/libya/

0
riikkasoyring
Heinävesi

Riikka Söyring on makrohistorian sosiologiaan hurahtanut kolmen valtavan upean pojan äiti, taidemaalari, kirjoittaja, sarjakuvapiirtäjä ja metsätilan emäntä.
Heinävedelle tämä kerrostalossa kasvatettu kaupunkilainen päätyi reittiä Pori-Turku-Espoo-Tukholma-Helsinki-Hyvinkää-Oslo-Vantaa-Montana-Wyoming-Kanada-Helsinki-Naantali-Helsinki.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu