Barrikaadeilla on tilaa
Jokainen syrjäytynyt, pienituloinen, sairas, yksinhuoltajaäiti sekä muut väsyneet. Barrikaadeilla on tilaa. Suomessa vain ei hevin nousta moiselle, mikä lienee syy? Palkansaajat, työelämän raskauttamat kyllä nousevat välillä yhteisrintamalla puolustamaan oikeuksiaan. Mutta toiset kärvistelijät.? Ulkomailla rynnätään kaduille asiasta kuin asiasta. Onko se tempperamenttikysymys? Asumme kylmässä maassa ja lyhykäinen lämmin kausi menee ihmetellessä. Koteloidumme koteihimme ja huokaamme, kun nyt näinkin on, se riittänee?
Nuori näyttelijätär kuoli. Turhaan? Hän ei saanut pyytämäänsä apua ja väsyi. Mielenterveyspalveluista ja niiden puutteesta on jo jonkin aikaa lyöty rumpua, silti osa jää vaille tarvitsemaansa apua. Vanhemman, jo työelämän jättäneen on edes turha kolkutella avun ovia.
Hallitus sekä sen sisällä toimivat ovat keskittyneet talouteen. Taiteilijoita koulutetaan ilman mitään takeita toimeentulosta. Näyttelyiden avajaisissa kilistellään ja ollaan kulttuuriystävällisiä. Se ei paljoa lämmitä, kun pitää miettiä millä maksaa galleriavuokra ja muut kertyvät menot. Purra sanoo, että kulttuuri on luksusta. Tuollaisen tokaisun päästäjä voisi, ylipäätään, miettiä mitä julkisuudessa tokaisee, tietämättä asiasta juurikaan mitään.
Asioitamme hoitaa ns. hyväosaiset, he eivät tiedä mitä on elää muutamalla satalappusella kuukaudessa. Jokainen köyhä pelkää. Viekö Orpo viimeisetkin siemenperunat laihasta kukkarosta?
Ei noustu myöskään 70-luvun alussa barrikaadeille vasemmistohegemonian kommunismivalhetta vastaan, ne jotka eivät riekkuneet vasemmiston juhlissa painoivat pään hiljaa alaspäin, kumartuivat suutelemaan Stalinin perillisten sormusta, ja näiden suomalaisten lakeijoiden kengänkärkiä. Nöyrä on Suomen kansa. Ranskalaisia emme ole, venäläisiksi emme halua tulla – olkaamme siis suomalaisia!
Ilmoita asiaton viesti
Myös 1918 noustiin barrikaadeille kukistamaan Venäjän tukemat vallankumoukselliset – muun muassa blogistin kotikaupungin vapauttamiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän Marskilla oli hyvät näköalat Tampereen punaisten parrikaadeiile v 1918, nykypatsas ei saa olla rauhassa, vaikka rauhaisa isoveli melskaa mitentahtoo Ukrainassa 🥳
Ilmoita asiaton viesti
Jos tarvitaan aidosti kulttuuria, tai jotain muuta toimintaa, jota on vaikea määrittää taloudessa… tällainen piirre voi koskea aina jotain osaa toiminnasta. Mukana voi olla tosiaan talousturhana otettua, vaikka muuten välttämätöntä.
Koska mitattavuus tarkoittaisi taloudessa aivan jotain uutta, ja se voisi tärväytyä… ei talouden ehkä ole järkevä ajatella voivan venyä kaikkeen, vaikka se voisi tavoittaa jatkuvasti joitain uusia alueita.
Hajatukseen menee taloutta, että sitä mitä oikeasti on tarkoitus hakea (korvamerkityn kaltaisen) talouden kautta.
Tietoisuuteen ja puntaroivaa päätöksentekoon liittyy samanlainen piirre, ja emme voi aina tietää, mihin jokin toimivuus perustuu, kun joskus suora rationaalisuus olisi sitävastoin järjetön katastrofi.
Taloutta ei toimivana kannata uudelleenjärjestellä miten sattu, seurauksien takia. Näissä voi olla paljon ongelmaa jatkuvasti, ts päivittämiset ja poistot tulevat harvoin sillä tavoin mahdolliseksi, kuin mitä tarve on. Sama koskee tosiaan jatkuvasti tehtäviä tarpeellisia osuuksia, ohi talouden.
Kun mitattavuusongelmaa on, etenkin isommassa porukassa… kannattas tästä nostattaa kunnon keskinäisrytäkkä, ja kunnon kankelot rattasiin.
Osa on mitattavaa, ja toimii… joten mitä näistä kyseenalaisemman oloisista. Jos liiaksi häiriötä, nähdään kuka on syyllinen. Helppoa tämäkin kohta.
Näihin ei ole ideoita. Tämä tärkein huomioitava.
Ilmoita asiaton viesti
Olet todella uskollinen viestintätyylillesi, jota on sangen hankalaa yrittää matkia. Tekoäly kirjoittaa selkeämmin ja puppulausegeneraattori hiukan sinuakin vaikeaselkoisemmin.
Ilmoita asiaton viesti
Herää kysymys, että huomioiko Marinin hallitus nyt niin hyvin vähäosaiset ja kulttuuriväen, että nyt alkaa hirveä parku, kun pääministeriksi on tulossa kokoomukselainen? Nytkö pitäisi rynnätä barrikadeille, heittää pyörätelineet ja tiiliskivet ikkunoista sisään, polttaa autoja jne. ja sitten taas saataisiin asiat hyviksi?
Ilmoita asiaton viesti
Marinhan on vieläkin toimitusministeristön johdossa, joten köyhillä pitäisi olla kissan päivät. Kaikki romahtaa vasta sitten, kun Orpo aloittaa!
Ilmoita asiaton viesti
On toki. Mutta eihän toimitusministeriö voi tehdä uusia tai laittaa menemään niitä asioita, joita ei ole vielä käsitelty?
Ilmoita asiaton viesti
Periaatteessa voi, mutta ei ole tapana. Kai tämä sen takia kirjattu näin löyhästi, että jos tilanne pitkittyy, mutta Orpo aamusella sanoi että viikonvaihteessa olisi valmista.
”Suomessa toimitusministeristö on hallitus, jolla ei ole varmaa kansanedustuslaitoksen parlamentaarista luottamusta ja jonka ei odoteta tekevän uusia poliittisia toimia. Toimitusministeristön asemasta ei kuitenkaan ole nimenomaisia säännöksiä, vaan sen asemaa määrittävät valtiosääntötulkinnat ja -käytännöt.”
https://fi.wikipedia.org/wiki/Toimitusministerist%C3%B6
Ilmoita asiaton viesti
On se aika löyhästi kirjattu, pitäisi olla täsmällisempi ja hallitusneuvotteluille takaraja. Ei sellainen käy kuten Katainen aikoinaan, että neuvottelut venyivät 2 kuukautta ja saatiin aikaiseksi sixpack.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi pitäisi? Jos hallitusta ei saada vuosiin kasaan kuten täällä, niin pitäähän siinä nyt perkele päätöksiä saada aikaan. 😀
Ilmoita asiaton viesti