Hornan Tuutti

Miksi. Kysyy masentunut. Ja yrittää olla muuta kuin allapäin. Maailma manaa masentuneet hornan tuuttiin. Lääkäri kysyy, mitenkähän tuon laita oikein on ja katsoo valittavaa hapannaamaa virkansa puolesta ystävällisesti.

Ei se usko, ajattelee puolestaan maansa myynyt ja poistuu vastaanotolta yhtä avuttomana kuin tullessaan. Masentunut ei tiedä miksi voi niin kuin voi. Kuka keksi rakkauden, kysytään iskelmässä. Kuka keksi masennuksen, sitä ei kysy kukaan.
Sen olemassaolo pyritään vain kieltämään, poistamaan lukuisten olomuotojen listalta. Koska epämääräisyydessään tauti? oire? ei ole tarkasti määriteltävissä ja siksi harmistusta herättävä. Masentunut on itse keksinyt koko tautinsa, epäilee maailma. Masentuneen on todistettava olonsa toteen.

Hän vetäytyy koloonsa= koti, koska ei jaksa, kykene, osaa vastata kyselijöille. Mikä sua vaivaa, miksi sää oot ton näköinen. Kyllä sää oot masentuneen näköinen. Me hirteen, on kommentti kovemmasta päästä. En mene piruuttanikaan, nousen barrikadeille jokaisen masentuneen puolesta, ajattelee nujerrettu ja ompelee jo liehuvaa lippua, missä lukee: Oikeutta Surullisille!

0
Riitta Penttinen
Vasemmistoliitto Tampere

Olen kuvataiteilija, runoilija, ompelija, teatterinukentekijä. Syvästi tamperelainen. Tällä hetkellä mietin vanhenemisen syvintä olemusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu