Biden puun ja kuoren välissä

Katsoin CBSN:n uutiset aamulla 14.12. Niiden mukaan Yhdysvallat säilynee erittäin jakautuneena myös Bidenin kaudella. Bidenia kohtaan on kova paine niin republikaanien kuin demokraattien vasemman laidan taholta.

CBSN:n kyselyssä Bidenin kannattajista 100 prosenttia katsoo vaalin ratkenneen Bidenin hyväksi,  Trumpin  vain 18 prosenttia. Jälkimmäiset uskovat vakaasti, että on olemassa kovaa faktaa vaalipetoksesta.  Trumpin tulisi myöntää tappionsa. Näin vastasi 98 prosenttia Bidenin kannattajista,  51 prosenttia Trumpin kannattajista.

Kysyttiin  myös yhteistyön sujumisesta (common ground) demokraattien ja republikaaninen välillä kongressissa. Yli puolet demokraateista uskoo siihen, reilusti alle puolet republikaaneista. Jos republikaanit saavat senaattiin enemmistön, silloin he lyövät urakalla kapuloita Bidenin rattaisiin.

Eikä tämä vielä riitä. Demokraattien vasemmistosiipi vaatii Bidenilta voimakasta vasemmistolaista talouspolitiikka. Siihen republikaanit eivät millään suostu, jos heillä on senaatin enemmistö. Jos Biden yrittää yhdistää kansaa ottamalla hallintoonsa muutaman republikaanin, demokraattien vasemmistosiipi ei sitä luultavasti hyväksy.

Molemmat pääpuolueet ovat kannattajiensa vankeja. Trumpin kannatus oli niin suurta, että republikaaneilla ei ole varaa sysätä Trumpia syrjään. Demokraattien vasemmistosiipolitiikassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu