Epäluottamuksen levittämisen mestari

TV:n aamu-uutisissa 22.10.Trump valitteli sitä, että tulevassa väittelyssä Bidenin kanssa on epäreilua sulkea mikrofoni siltä, jolla ei ole puheenvuoro. Hän myös lu0kitteli väittelyn puheenjohtajan ja hänen vanhempansa etukäteen puolueellisiksi. Hän uhriutti itsensä kertomalla, että näin se vaan on hänen osaltaan. Vastustamalla mikrofonin sulkemista Trump samalla halveksii kansaa, joka haluaa kuulla hänen ja Bidenin puheet kunnolla.

Ensimmäisen väittelyn puheenjohtajan hän leimasi myös puolueelliseksi, koska tämä huomautti Trumpia monista Bidenin keskeyttämisistä. Hän käytti eräässä haastattelussa hyväkseen anonyymiä QAnon-salaliittoteoriaporukkaa, joka väittää demokraattien eliitin olevan pedofiilejä. Totta kai Trump vastusti pedofiilejä.

Trump väittää puolustavansa amerikkalaisia kaikenlaisia keksimiään uhkia vastaan kuten postiäänestystä petoksena. Hän kokee itsensä messiaaksi, ja Qanon vahvistaa tuota käsitystä. Trump on romuttamassa demokratian instituutioita ja tölvii republikaanienkin poliitikkoja perusteenaan, että hän itse ei ole poliitikko. Hänen sananvapauteensa kuuluu oikeus valehdella kansalle, käyttää härskiä kieltä jne.

Trumpista tulee mieleen vaimoni kansakoulunopettaja, joka oli hyvin ristiriitainen. Välillä ihana oppilaille, mutta toisaalta kauhistus. Hän saattoi nostattaa oppilaan pystyyn, haukkua hänet, hänen vanhempansa ja koko suvun. Luokan kaikki oppilaat olivat vuorollaan haukkumisen kohteena. Tasa-arvo säilyi. Trumpissa ristiriitaisuutta riittää. Hän kehuu varallisuudellaan, mutta maksaa vähän veroja. Hän perusti Trump-yliopiston, jonka oikeus totesi huijaukseksi. Hän puolustaa kristinuskoa, mutta toimii räikeästi sen opetuksia vastaan. Hän puolustaa aseenkanto-oikeutta näkemättä sen tuhoisuutta. Hän näkee ihmiset vain joko hyvinä tai pahoina ottamatta huomioon, että epäoikeudenmukaisuuden kasautuessa yhteiskunnassa joidenkin osalle he epätoivossaan rikkovat lakia. Samassa tilanteessa monet siirtomaavaltojen sortamat kansat joutuivat tarttumaan aseisiin itsenäistyäkseen sorron alta. Trumpille esiintyy messiaana, joka johdattaa ihmiset totuuteen. Sehän ei pala tulessakaan.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu