Teot puuttuvat mielenosoituksista

Elokapinan tavoite ilmastonmuutoksen pikaiseksi torjumiseksi on kannatettava, mutta heiltä unohtuu, että Mannerheimintiellä istuminen aiheuttaa vastareaktion ja haittaa tavoitteen saavuttamista. Eikä vaadittu hallituksen julistus ilmastohätätilasta ole vielä teko.

Käytännön ihmisenä olen laitattanut maalämmön lapsuudenkotiini, ilma-vesilämpöpumpun omalotitalooni, pyöräilen läpi vuoden kaupungissa, syömme kasvispitoista ruokaa, marjastamme paljon. Julkisen liikenteen puuttuessa autoa käytän vain maalle matkustaessani. Olen myös istuttanut tuhansia puuntaimia.

Uutisten mukaan kahtena päivänä poliisi on vienyt noin 240 elokapinalaista putkaan. Näin he saanevat sakot ja marttyyrin sädekehän. Sakkojen hinnalla elokapinalliset olisivat istuttaneet melkoisen määrän puita lisäämään hiilinielua ja saaneet siitä kaikkien mielestä positiivista medianäkyvyyttä ja saavuttaa tekoihin johtavia tuloksia. Urheilussakin valmentajat pyrkivät tuloksiin positiivisuuden kautta.

Uskon enemmän diplomatiaan. Kohdentamalla viestinsä nimenomaan päättäjiin kuten eduskuntaan, hallitukseen, kuntien ja yritysten päättäjiin jne. ja taitavalla diplomatialla Elokapina voisi saavuttaa tekoja paremmin kuin median kautta toiminnalla, josta syntyy myös häiriötä. Sitä paitsi ilmastokriisi on ollut mediassa esillä niin paljon, että Elokapinan mielenosoitukset eivät lisää tietoisuutta.

+5

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu