Trumpilleko Nobelin rauhanpalkinto?

Suomen Uutisten 11.10. ykkösuutisena on, että Laura Huhtasaari on ehdottanut Trumpille vuoden 2021 Nobelin rauhanpalkintoa. Uutisessa on asiavirhe. Arabiemiraatit ja Bahrain ovat muka palauttaneet diplomaattisuhteet Israeliin. Ei voi palauttaa sellaista, mitä ei ollut olemassa.

Sitten Huhtasaaren alkuperäiseen ehdotukseen. Hän esittää seuraavat perustelut:

(1) Trump ei ensimmäisenä USA:n presidenttinä ole lähes 40 vuoteen aloittanut sotaa. Eipä ollut syytäkään. Osallistumisessa Isisin vastaiseen sotaan koalitiossa Ranskan, Iso-Britannian Venäjän ja Syyrian kanssa ja sen voittamisessa oli riittävästi puuhaa. Mutta voitto ei tullut yksin Trumpin ansiosta, kuten hän väittää vaalipuheissaan. Huhtasaari unohti kertoa, että Trump veti joukkoja pois Irakista sinkkiarkussa tai haavoittuneina, kun Iran iski ohjuksin USA:n kahteen tukikohtaan Pohjois-Irakissa.

(2) Bahrainin ja Arabiemiraattien diplomaattisuhteet Israeliin. Ne ovat totta kai diplomaattinen voitto Trumpille, mutta miksi se onnistui? Sen Huhtasaari jättää kertomatta. Paljolti siksi, että sekä Bahrain että Arabiemiraatit ovat USA:n sotilaallisen tuen varassa Irania vastaan. Sillä on sotilastukikohta Bahrainissa Britannian ohella. USA:n oli helppo painostaa noita alueellisia lilliputtimaita maita solmimaan diplomaattisuhteet Israeliin tukemaan Trumpin rauhansuunnitelmaa. Mutta miksi Trumpin ydinaseriisuntaneuvottelut Pohjois-Korean kanssa epäonnistuivat? Siksi, että Pohjois-Korealla oli ydinasevoimaa panna kova kovaa vastaan. Bahrain, Arabiemiraatit ja Israel tuskin horjuttavat maailmanrauhaa. Pohjois-Korea siihen kykenee.

(3) Trump on ylläpitänyt yhteiskunnan koheesiota eli yhtenäisyyttä koossa pitäen sitä horjuttavia liikkeitä kurissa. Jälleen Huhtasaari näkee vain toisen puolen asiasta – radikaalivasemmiston. 8.10. tiedettiin, että äärioikeistolainen ryhmittymä suunnitteli Michiganin parlamentin valtaamista ja kuvernöörin sieppaamista 200 aseistetun miehen voimin. Tätä Trump ei maininnut 10.10. puheessaan eikä George Floydin kuolemaa poliisiväkivallan uhrina. Trump kehotti vaaliväittelyssä äärioikeistolaista aseellista ryhmittymää Proud Boys pysymään sivussa mutta valmiudessa. Tämän kaiken Huhtasaari jätti kertomatta, vaikka hän teki ehdotuksensa vasta 9.10.2020. Huhtasaari näyttää seuraavan USA:n tapahtumia hatarasti tai ainakin yksisuuntaisesti.

Lisäksi Suomen Uutisten kommenttipalstoilla Trumpin arvostelu tyrmätään usein sillä, että suomalaisten ei pidä puuttua Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin, vaikka tyrmääjät antavat vankan tukensa Trumpille. Huhtasaari otti nyt ehdotuksellaan kärkipaikan suomalaisten puuttumisessa Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Huomatkaa nyt, että me europpalaisetkin tajuamme, kuinka loistava presidenttiehdokas Trump on. Suomen Uutiset iloitsi siitä, että Fox News uutisoi Huhtasaaren ehdotuksen. Jumalaan uskovana Huhtasaarelta unohtuu Raamatusta tämä: ”jos sokea sokeaa taluttaa, niin he molemmat kuoppaan lankeavat.” Matt. 15:14

Huhtasaari osoitti älyllistä ja reaalista epärehellisyyttä gradua tehdessään. Samaa hän osoittaa ehdottaessaan Trumpille Nobelin rauhanpalkintoa. Murheellista. Kolikkoa kääntämällä huomaisi toisenkin puolen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu