USA:n senaatti ja Trump hämmentävät

Katsoin live-lähetykset sekä Trumpin Korkeimman Oikeuden jäseneksi nimittämän Amy Coney Barrettin kuulemistilaisuudesta Senaatissa että Trumpin Floridan vaalitilaisuudesta 12.10. kokonaisuudessaan ennen Trumpin osuutta. Hämmentäviä tilaisuuksia.

Senaatti joko vahvistaa tai hylkää nimityksen. Ensin demokraatit ja republikaanit esittivät kantojaan vahvistamista vastaan ja sen puolesta. Puheenvuoron sai myös professori, joka kehui Barrettia teknisten ongelmien vuoksi Barrettin oman esiintymisen jälkeen. Ajanhukkaa ja silkkaa poliittista peliä molemmin puolin! Barrettin esiintyminen olisi riittänyt. Sen jälkeen olisi heti voitu alkaa kysellä häneltä. Senaatin toimintatavoissa näyttäisi olevan tehostamista.

Ennen Trumpia esiintyneet pelottelivat kuulijoita pelottelemalla kansaa sosialismilla ja jopa kommunismilla, jos Biden valitaan ja demokraatit voittavat enemmistön edustajainhuoneeseen ja senaattiin. Demokraatit veisivät USA:n Kuuban ja Venezuelan tielle. Tuoko on kansakunnan yhdistämistä? Trump jatkoi samaan tyyliin.

Trump esiintyi vastoin parempaa tietoaan. Hän lupasi rokotteen armeijan kautta jakoon vuoden loppuun mennessä mainiten myös lääkefirman Johnson&Johnson. Se ilmoitti keskeyttäneensä rokotteen kolmosvaiheen kliinisen testauksen koehenkilön sairastuttua. Useimmat asiantuntijat arvelevat rokotteen saamisen vievän puolesta vuodesta vuoteen ainakin. Trump siis antaa unelmahöttölupauksia.

Trump osoitti ihailunsa diktaattoreita kohtaan. Hän kertoi Putinin, Xi Jinpingin ja Kim Jong-unin olevan älyltään teräviä toisin kuin Biden. Olisi mielenkiintoista tietää, mihin Trump itse sijoittuu tuolla ulottuvuudella.

Ihmiset varmaan ymmärtävät äärioikeiston ja äärivasemmiston olevan janan vastakkaisissa päissä, samoin kommunismin ja kapitalismin. Kiina on osoittanut, että niin ei ole. Maa saa olla kapitalistinen ulkomaisine suurfirmoineen, kunhan poliittinen yksinvalta on puolueella.

Äidinkielen opettaja kerran sanoi, että arvosanat 4 ja 10 eivät ole kauimpana toisistaan vaan vierekkäisiä ympyrässä. Niistä kauimpana on 7. Trumpin käytös oli tuonkaltaista. Neuvostoliiton kommunistijohtajien tavoin hän tarvitsi puhuessaan vähän väliä suosionosoituksia ja hänen piti lietsoa niitä. Ennen häntä puhuneet yrittivät saada yleisön valmiiksi hurmostilaan esittämällä johdattelevia kysymyksiä itse rajusti huutaen. Hurmoshenkisin huudattaja oli muuan Kimberley, joka saikin Trumpin kehut.

Hurmioituneet suosionosoitukset Trump sai, kun hän lupasi pitää voimassa yleisen aseenkanto-oikeuden ja lausui moton ”In God we trust” (Luotamme Jumalaan) ja kertoi USA:n olevan ”one nation under God” eli yhtenäinen kansakunta Jumalalle alisteisena. Mikä ristiriita! Jeesus opetti, että joka miekkaan tarttu, se miekkaan hukkuu, käski kääntämään toisenkin posken ja olemaan vastaamatta pahaan pahalla. Missä luotto Jumalaan? Trumpin motoksi sopisi paremmin In guns we trust (Luotamme aseisiin).

Suomikin pääsi piiloviestinä esiin, kun Trump kertoi saaneensa kolme ehdotusta Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi. Harmi, että Trump ei maininnut Huhtasaarta nimeltä. ”Kunnia” jäi saamatta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu