CO2-tuotostaan lisänneet maat kasvattaneet talouttaan eniten mutta Suomi, joka vähentänyt on taantuva maa.
Hiilidioksidituotostaan reilusti lisänneet maat ja alueet kasvattaneet talouttaan eniten MAAILMASSA ja maat, erityisesti Suomi, joka vähentänyt hiilidioksidituotantoaan, on taantuva maa, lamassa.
Suomi on sairas maa, mutta tervehdytettävissä. Kaikki hulluttelu CO2:n ympärillä on lopetettava välittömästi!
CO2-tuottaminen: Aasian maat vs. Suomi
BKT Aasian maat vs. Suomi
Annual CO2 emissions World vs. Finland
Miten helvetissä maamme on annettu mennä näin surkeaan tilaan?
120 miljardia euroa alijäämää kahdessa vuosikymmenessä, jotta maamme pysyy pystyssä!
https://www.talouselama.fi/uutiset/120-miljardia-euroa-alijaamaa-kahdessa-vuosikymmenessa-yksi-graafi-nayttaa-suomen-tilanteen/abd68f2f-30cd-45b2-ba05-ff03d7e34aeb
NYT on käsillä viimeiset hetket muuttaa Suomen kurssi kohti valoisampia aikoja.
Mitä sinä ehdottaisit, jotta maamme talous kasvaisi? Jos osaat perustella, sitä parempi.
Lisää asiallista faktaa: https://www.facebook.com/groups/747419647468951
Tähän monttuun se maailman kunnianhimoisin ilmastopolitiikka on vienyt ja tätä hulluutta jatketaan esimerkiksi sillä että maksetaan Norjalle siitä että jemmaavat hiilaria merenpohjaan. Miten joku kokoomuksen ministeri voi olla noin sekaisin?
Ilmoita asiaton viesti
”Mitä sinä ehdottaisit, jotta maamme talous kasvaisi?”
Samaa kuin työnantajat: https://ek.fi/ajankohtaista/blogit/vihrea-siirtyma-ajaa-suomen-ja-eun-talouden-asiaa/
Ilmoita asiaton viesti
No voi, syvemmälle suohon.
No, en tiedä oletko vastuullinen kun konkurssia maahamme haetaan. Ehkä et. Jutusta ”Suomen talouden tulevaisuutta varjostavat kestämätön julkinen velka, matala tuottavuus ja olematon talouskasvu.”
Siis tuulimyllyjä verotuettuna, voi hitsi kun on hyvä idea 😉
Ilmoita asiaton viesti
Työnantajat pyrkivät veronmaksajien kukkarolle, ei siinä mistään muusta ole kyse.
Ilmoita asiaton viesti
”Ilmastokäännettä ja ympäristöpolitiikkaa on ajettava niin, että se synnyttää Suomeen ja Eurooppaan uutta liiketoimintaa, innovaatioita, vientiä, työtä ja hyvinvointia.”
Tätä samaa mantraa on hoettu jo sen 20vuotta ja talous vaan syöksyy.
Ei niitä isoja investointeja näköjään tule sattumavoimaiseen valtioon, varsinkaan jos verokassaa ei avata näille koijareille.
Ilmoita asiaton viesti
Luulisi, että tätä ihmetta on odotettu jo tarpeeksi.
Ilmoita asiaton viesti
”Ei niitä isoja investointeja näköjään tule sattumavoimaiseen valtioon, varsinkaan jos verokassaa ei avata näille koijareille.”
Nyt jäi puuttumaan vielä ne Persujen ehdotukset, miten Suomeen saadaan isoja investointeja ja Suomen talous kuntoon.
Ehkäpä ne investoijat innostuu, jos Yleltä ja maahanmuutosta leikataan enemmän? Ja potkitaan ulkomainen työvoima pois maasta vielä lyhyemmästä työttömyysjaksosta? Ja puukotellaan vielä vähän innokkaammin alaikäisiä mamuja ?
Mutta kerro toki. Voit listata Persujen konkreettiset ja toteuttamiskelpoiset ideat ulkomaisten investointien houkuttelemiseksi Suomeen tähän alle:
Ilmoita asiaton viesti
Onko sulla kaikki hyvin?
Ilmoita asiaton viesti
”Onko sulla kaikki hyvin?”
On, erittäin hyvin. Stihl soi taas koko viikonlopun metsäpalstalla ja sauna lämpeni järven rannassa. Muutenkin elämä hymyilee oikein mukavasti.
Tuo sun vastakysymys ei ollut kuitenkaan minkään sortin vastaus siihen, miten Persut ajattelee houkutella Suomeen investoiteja jatkuvan märinän ja valituksen sijaan.
Ei sillä että minä olisin odottanutkaan että sinä tai kukaan muukaan persu olisitte osanneet vastata kysymykseen. Kun ei Persuilla ole mitään realististista ideaa siitä, miten Suomi saadaan nousuun. Ei kertakaikkiaan pienintäkään käryä. Valittaa osataan kyllä siitä sun tästä mutta siihen se sitten jää.
Ilmoita asiaton viesti
Clean tech. Siitä piti tulla uusi nokia. Miten kävi?
Ilmoita asiaton viesti
Hiljaista on ollut.
Ilmoita asiaton viesti
Siitä tuli antinokia ja rahat katosi huijareiden taskuihin.
Ilmoita asiaton viesti
”Oxford Economics on arvioinut Akava Worksille, että jos saavuttaisimme hiilineutraaliuden vuonna 2035, se toisi vuoteen 2050 mennessä Suomelle noin 230 miljardin euron kumulatiivisen lisäyksen bruttokansantuotteeseen. Mittakaava on valtava.”
Tämähän on jo selvää uskontoa:
– jos saavutamme… 2035…
– se toisi 2050 mennessä 230 mrd. € kumulatiivisen säästön
– meidän pitää kilvoitella taivaspaikasta.
Eli puhutaan 15,3 mrd. €/v lisäyksestä alkaen 2035 tuotteilla, joita ei ole olemassa vielä silloin.
Eikä ole vielä sanottavammin vielä vuonna 2050.
Tässä artikkelissa tekijöinä näkyy lähinnä lobbareita.
Tässä tapauksessa potin on kerännyt Oxford Economics.
Ilmoita asiaton viesti
Vihreä siirtymä, alkaen Saksan vihreiden vaatimuksesta sulkea ydinvoimalat on tuottanut koko eu alueelle jättimäiset kustannukset, sen myötä menetetyn kilpailukyvyn ja suomalaisekin karvaasti nousseet energian hinnat. Typerämpää toimintaa ei varmaa maailmanhistoriasta löydy kuin eu:n omaan jalkaan ampumisesta. Pitäisi jo alkaa ymmärtämään ettei 80% muusta maailmasta ole pätkän vertaa kiinnostunut jostain päästöistä. Lisäksi saamme vielä öljyntuottajamaiden häirinnän niskaamme. Sairas, sairaampi, eu.
Ilmoita asiaton viesti
Ihan aluksi, Saksan päätös sulkea ydinvoimalat oli Saksan oma päätös sikäläisistä sisäpoliittisista syistä. Jos siitä on jollekin vahinkoa seurannut niin se on Saksa itse, me muut katsotaan sivusta. Väite, että muu maailma ei olisi kiinnostunut päästöistä, ei pidä paikkaansa sekään. Mitä tulee viittaamaasi ”öljyntuottajamaiden häirintään”, niin vihreässä siirtymässähän juurikin poistamme riippuvuuden öljyntuottajamaista. Ei tarvitse enää nuolla kenenkään diktaattorin /c:ttä sen takia, että hänellä sattuu olemaan öljyä myytävänä.
Ilmoita asiaton viesti
Hiilidioksidista se ei ole kiinni. Olemme eläneet yli varojemme!
Liikaa ulkomaille lomamatkoja!
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hannusinivirta/mika-on-se-todellisuus-miksi-suomi-on-ylivelkaantunut-jo-yli-15-vuotta/
Vaihtotase kertoo kaiken:
https://pxdata.stat.fi/PxWeb/pxweb/fi/StatFin/StatFin__mata/statfin_mata_pxt_12gf.px/
Valitse: tulojen ja menojen erotus (netto) 12kk, kaikki ja CA Vaihtotase.
Vaihtotase on ollut negatiivinen vuodesta 2010 lähtien pois lukien
vuodet 2020 ja 2021.
Outoa kuitenkin on, että rahoitustase ja ulkomainen varallisuusasema vaateittain, neljännesvuosittain, 2006Q1-2024Q1 nyt sitten räjähtänyt käsiin, melkein kuten tuossa ilmaston hiilidioksidipitoisuuden käyrän loppuosassa. Kertokaahan mistä se on peräisin?
https://pxdata.stat.fi/PxWeb/pxweb/fi/StatFin/StatFin__mata/statfin_mata_pxt_12gk.px/
Valitse: saamisten ja velkojen erotus (netto), yhteensä, rahoitusvarat yhteensä ja kaikki. Missä esimerkiksi valtion tulot ovat?
Voidaanko nyt sitten jatkaa, kuten ennenkin välittämättä vaihtotaseesta?
Vastaus: ei varmaankaan, jos halutaan ylläpitää yritystoimintaa tässä maassa tulevaisuudessakin!
Onhan niitä keinoja eurosysteemissäkin. Kestää vain aikansa, että Keynesiläisen taloustieteen humala haihtuu ekonomistien päistä. Eurosysteemissä pienen maan pitää toimia toisin:
1) Pitää osata jakamisen taito! Kun on esimerkiksi yksi leipä kahta syöjää varten, leivän jakamalla kahtia kumpikin saa puolikkaan. Palkankorotukset voitaisiin korvamerkitä ohjattavaksi lisätyövoiman palkkaamiseen, eikä palkkalistoilla olvien palkkapussien korottamiseen sekä lomautuksiin tai irtisanomisiin. Paradoksaalisestihan Suomessa on yhä edelleen työttömyyttäkin. Tässä vaiheessa huomautettakoon, että talouskasvu on talouden tuottamien tavaroiden ja palvelujen tuotantomäärän lisääntymistä. Talouskasvua mitataan kylläkin rahassa.
2) Toimeentulotukia voitaisiin ohjata esimerkiksi sähköisiä henkilöstöetuja tarjoavien Smartum, ePassi, Edenred ja Eazybreak -tyyppisten järjestelmien kautta. Toimeentulotukia voitaisiin käyttää vain korvamerkittyihin tarkoituksiin.
3) Yhä edelleen on voimassa tämä vaihtotaseen sääntö, vaikka ollaankin eurossa kiinni:
vaihtotaseen on oltava >=0, jotta velka/BKT ei kasvaisi.
Suomen Pankki: Okunin laki Suomessa:
Työ- ja elinkeinoministeriön työvoimapoliittisessa aikakauskirjan vuosikerroissa (2002, 2004-2005) ekonomisti Eero Siljander osoittaa ekonometrisen lisensiaattityönsä ja TOP500-yritysaineiston perusteella, että työn kysynnän palkka- ja tuotantojousto ovat kasvaneet aikajaksolla 1995-2005. Siis työllisyys laskee jyrkemmin (noin -1:1) reaalipalkkojen noustessa prosentilla ceteris paribus. Tuotantojousto on noin 1:1 ceteris paribus, eli tuotannon kasvaessa 1 % liikevaihdolla mitattuna, niin työllisyys kasvaa 0,8 %
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos!
Kyllä se on ollut hiilidioksidista kiinni kun Aasian maat ovat ryövänneet länneltä talouskasvun.
Muuten oikein hyvä kirjoitus sinulta. 👍
Ilmoita asiaton viesti
”3) Yhä edelleen on voimassa tämä vaihtotaseen sääntö, vaikka ollaankin eurossa kiinni:
vaihtotaseen on oltava >=0, jotta velka/BKT ei kasvaisi.”
Riippuu, mistä velasta puhut. Jos puhut julkisesta velasta, korrelaatio on varsin heikko. Julkinen sektori voi lainata rahaa ulkomailta tai kotimaasta. Esimerkiksi Japanin valtiontalous on ennätyksellinen velkaantunut huolimatta vientiylijäämästä.
Jos sen sijaan puhut kansantalouden ulkomaisesta (netto)velasta, korrelaatio on selvä, mutta ei suora. Unohdat ulkomaiset sijoitukset ja näistä sijoituksista maksetut osingot ja korot.
Maksutase sisältää vaihtotaseen, pääomataseen ja rahoitustaseen.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Maksutase
Ilmoita asiaton viesti
Olet oikeassa, mutta nämä riippuvat vaihtotaseesta:
Julkinen sektori ei pysty lainaamaan kotimaasta, jos rahaa ei virtaa maahan, eli vaihtotaseen tässäkin tapauksessa käytännössä pitää olla positiivinen. Japanissa vaihtotase on ollut perinteisesti positiivinen.
Jos maan kustannustaso on liian korkea, maahan ei virtaa sijoituksiakaan. Heikko vienti näkyy heti myös vaihtotaseessa negatiiviseen suuntaan.
Ilmoita asiaton viesti
Muutoin olet oikeassa, mutta se ratkaiseva ja helpoin keino puuttuu: takaisin omaan valuuttaan Ruotsin mallin mukaan.
Ilmoita asiaton viesti
Vihervasemmisto valtaan niin romahdus tulee nopeammin ja sitten on pakko laittaa talous kuntoon ja siivota julkinen sektori.
Ilmoita asiaton viesti
Yleensä sen pitää hoitaa siivous, joka on sotkenutkin. Muuten syntyy hirveä huuto ja usein lakkoaalto.
Ilmoita asiaton viesti
”Miten helvetissä maamme on annettu mennä näin surkeaan tilaan?”
Miten helvetissä joku voi olla kateellinen hiilidioksidin tupruttelussa esim. sellaiselle kehitysmaalle kuin Vietnam?
Maailmassa on noin 200 valtiota. Suomi on BKT per asukas -listalla sijalla 21, lähes 60 000 dollarilla. Vietnam on sijalla 101, samassa sarjassa kuin Algeria ja Mongolia. BKT eli keskimääräinen ”vuosipalkka” noin 14 500 euroa. Ja tuo siitä huolimatta, että polttavat ihan perkeleesti fossiilisia polttoaineita taivaan tuuliin. Tuotako sinä Pasanen Suomelle haluat?
https://www.worldometers.info/gdp/gdp-per-capita/
Ja mikä helvetin järki on taas hirttää Suomi riippuvaiseksi ulkomaisesta energiasta, kun siitä ollaan juuri pääsemässä eroon? Viime vuonna taisi olla omavaraisuusaste sähköntuotannossa pitkälle yli 90%.
Ja mikä tulee ylipäätään tuohon sun hiilidioksidin polttamisen ihannointiin (niin kuin se muka pelastaisi Suomen taloustilanteen), mitä todisteita sulla on tuon sun vauhkoileman ja oikein huutomerkkien kera huuteleman mielipiteen yhteydestä reaalimaailmaan?
Noin äkkiseltään hiilidioksidioäästöillä ja Suomen taloustilanteella on vähemmän kausaliteettia kuin kesäisellä jäätelönsyönnillä ja hukkumiskuolemilla.
Mutta kerro toki Pasanen:
Kuka taloustieteilijä tai tieteellinen taho on samaa mieltä tuosta sun ja muidenkin denialistien hourimasta asiasta, että Suomen talous saadaan nousuun pelkästään fossiilisia polttoaineita tupruttelemalla?
Viimeksi kun tarkistin, fossiilisia polttoaineita käytävät suurissa määrin sähköntuotannossaan lähinnä neukkumeininkiin jämähtäneet kehitysmaat. Että sitä kohti sitten, jos te hiilidioksidin ihailijat saisitte päättää.
Ilmoita asiaton viesti