Diarran ja Helkaman harkinta petti

Fatima Diarra, vihreiden varapuheenjohtaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu ja Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja, pyysi Helkamalta ilmaiseksi käyttöönsä 3 200 maksavan sähköpyörän. Hän sometti pyörän käytöstä. Päätoimittaja Pekka Mervola pitää sitä poliittisena korruptiona, mutta Diarra kaupallisena yhteistyönä (KSML 22.8.).

Diarran tavoite oli hyvä: pyöräilyn edistäminen. Mutta keinot olivat väärät. Hän käytti somea korruption välineenä. Ihmisillä on jo riittävästi kokemuksia sähköpyörien eduista. Ne menevät hyvin kaupaksi. Diarran kokemuksella sähköpyörän käytöstä ei ole lisäarvoa pyöräilyn edistämisessä, mutta Helkamalle on sen mainosmannekiinina. Helkamakin meni halpaan osallistuessaan korruptioon – toki ymmärrettävästi. Edes kuntapoliitikon kuten Diarran ei tule alkaa yhden firman mannekiiniksi.

Politiikassa pelkkä innostus ei riitä. Harkintaakin tarvitaan. Diarran tempaus oli poliittisesti huonosti harkittu. Hän teki vaalityötä perussuomalaisten hyväksi antamalla kuntavaalien lähestyessä vihreiden poliittisen päävastustajan perussuomalaisten käsiin valtit mollata vihreitä somessa. Ja sehän onnistuu, koska puolueista perussuomalaisten kannattajat lienevät selvästi aktiivisimpia ja ärhäkimpiä somettajia nykyisenä oppi-isänään Donald Trump. Diarra lupaa maksaa kesän käytössään ollut Helkaman sähköpyörä (HS 20.8.). Se on vihreiden kannalta laiha lohtu, jos perussuomalaisten gallupkannatus jatkaa nousuaan ja vihreiden junnaa paikallaan tai jopa laskee. Vahinko ehti tapahtua ja kestää liian pitkään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu