Millä tiellä oikein olemme ja mitä tehdä??

 

Nykyinen elämäntapamme on mahdoton jatkettavaksi. Lähivuosien valinnoistamme riippuu, kuljemmeko kohti ekosysteemien ja yhteiskuntien romahdusta vai hallittua, ennennäkemättömän nopeaa elämänmuodon muutosta. Näin kirjoittivat Katri Jurvakainen ja Veli-Matti Värri Helsingin Sanomissa 19.9.2022. He kysyivät: Onko akateeminen koulutus tuhon tiellä?

Jurvakaisen ja Värrin mielestä edessämme on siis olemassa vain kaksi vaihtoehtoa:

  1. ekosysteemien ja yhteiskuntien romahdus
  2. hallittu, ennennäkemättömän nopea elämänmuodon muutos.

Nykyinen hallitus on kaikkien aiempien hallitusten tavoin tiedostamattaan toteuttamassa vaihtoehtoa 1. ja toimii ”kirotun kullan himon” pauloissa. Mitä tehdä kun nykyisiä puolueita ei voi kannattaa? Itse löysin verkosta minulle aiemmin tuntemattoman biologin ja perustimme aloitteestamme yhdistyksen Tietoisen Kasvun Ystävät ry:n. Nyt keräämme kannattajia puoluerekisteri.fi sivustolla rekisteröityäksemme puolueeksi (ystavallinen.fi). Emme nähneet mitään muuta mahdollisuutta. Jotain pitää tehdä eikä vain olla.

Miten toteuttaa hallittu, ennennäkemättömän nopea elämänmuodon muutos? Sitä meidän pitäisi miettiä niin yliopistoissa kuin meidän tavallisten kansalaistenkin. Poliittinen eliittimme ja perinteisiinsä kiinnittynyt nykyinen puoluerakenne ei siihen näköjään kykene.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu