Pohjalla ollaan Keskustapuolue

The Economicsin Italian kirjeenvaihtaja kirjoittaa otsikolla Raha valuu Italiaan: ” Italia saa jättipotin vuonna 2021. Kesän mennässä maa saa ensimmäisen erän Euroopan kommission myöntämästä käteissummasta, jolla autetaan EU;n jäsenmaiden toipumista pandemian vaikutuksista.Italia saa kohtuuttoman suuren potin:hallituksen mukaan 209 miljardia avustuksia ja lainoja 750 miljardin kokonaissummasta. Näin suurta piristysruisketta ei saatu edes Marshall avusta, joka muutti Italian tulevaisuuden toisen maailmansodan jälkeen.”

Nyt italialaiset tappelevat keskenään mitä valtaisalla rahasummalla tekevät ja maassa on hallituskriisi. Suomessa hallitus taas on on ihailtavan yksimielinen. Ilmeisesti ministerit ajattelevat: ”Iloista antajaa Jumala rakastaa”. Elämme tulonsiirtojen aikaa.

Samalla EU muuttuu perustavanlaisesti erilaiseksi: tuloja siirretään maasta toiseen, velka on yhteistä ja EU ryhtyy itse verottamaan eli hankkimaan omaa rahaa ohi kansallisvaltioiden.

Suomen EU-poliitiikassa on tapahtunut täyskäännös. Se, mitä hallituspuolueet vielä vuosi sitten vastustivat kuuluvasti, niin nyt he sitä kannattavat intohimoisesti – välittämättä että kansainvälisiä sopimuksia ja kansallisia lakeja tulkitaan ”luovasti”

Erítyisesti Keskustapuolueen olisi syytä kertoa meille tavallisille kansalaisille: Miksi olette tehneet täydellisen U-käännöksen EU-politiikassanne?

Samanlaisen täydellisen käännöksen Keskustapuolue on tehnyt turvallisuuspolitiikassamme. Perinteisesti olemme pyrkineet pysymään suurvaltaristiriitojen ulkopuolella ja keskittymään puolustamaan omaa maatamme. Ei enää. Nyt olemme kiinteästä osa lännen blokkia ja aseemme on suunnattu selkeästi Venäjää vastaan.

  • Asetamme pakotteita Venäjää vastaan vaikka siitä itse kärsisimme paljon enemmän kuin monet muut maat.
  • Hankimme hävittäjiä jotka ovat kykeneviä ilmatankkaukseen ja joista voidaan ampua ohjuksia vaikka Moskovaan eli siis uhkaamme venäläisiä. Tätä Sauli Niinistö kuvaa sanalla ”uhkatasapaino”. Teemme osamme, jolla uhkaamme Venäjää osana länttä. Uhkaaminen on vaarallista, minusta. Meidän pitäisi keskittyä puolustamaan eikä uhkaamaan.

Tämä turvallisuuspolitiikka on  muuta kuin mitä on oman maamme puolustaminen, joka on perinteisesti ollut Keskustapuolueen turvallisuuspoliittinen linja.

Miksi Keskustapuolue on tehnyt täydellisen U-käännöksen myös turvallisuuspolitiikassaan?

Annikki Saarikko voisi rehellisesti kertoa miksi Keskustapuolue on hylännyt perinteiset periaatteensa. IltaSanomat kertoi eilen Keskustapuolueen johdon todenneen: ”pohjalla ollaan”.

En ihmettele kun politiikka on ihan muuta kuin mitä se on perinteisesti ollut. Nykyinen poliittinen linja ei ole suomalaisten eikä Euroopan kansojen etujen mukainen – ei taloudellisesti ( https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tmalinen/pakko-koska-eu/ ) eikä muutenkaan. Hyvinvointivaltiomme on näivettymässä  ja uhkatasapainoon perustuva turvallisuusajattelu on vaarallista. Ehkä emme ole vielä pohjalla, mutta matkalla sinne olemme. Annikka Saarikko ja keskustapuoluelaiset ovat paljon vartijoina tehtyään puolueensa politiikkaan täyskäännöksen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu