Nobelisti Obama levittää vaarallista uususkontoa "ajattelevista koneista"

 

Sellaisia ei ole – eikä tule. Koneet ovat fysikaalisia artefakteja, biologista tasoa ja kehitystä ei voida "sivuuttaa" olemukseltaan yhteiskunnallisen, kielellisen ajattelun ja tajunnan kehityksessä.

Tarkoituksena on maailman sotilaallinen ja taloudellinen uhkailu huijaus"entiteetillä", jollaista ei todellisuudessa ole – eikä tule.
 

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005843104.html

Barack Obama ja 12 bisnestietäjää – Nämä puhujat Nordic Business Forumissa nähdään

Monet puhujista edustavat bisnesmaailman kermaa, vaikka heitä ei välttämättä tunneta liike-elämän ulkopuolella.

Tuomas Niskakangas HS

Julkaistu: 26.9. 2:00 , Päivitetty: 26.9. 9:35

Jättiluokan bisnestapahtumaksi kasvaneen Nordic Business Forumin (NBF) vetonaulasta ei tänä vuonna ole epäselvyyttä. Se on Yhdysvaltojen entinen presidentti Barack Obama, tapahtuman historian korkea-arvoisin vieras.

Obaman nimellä NBF kasvattaa entisestään mainettaan tapahtumana, joka tuo Suomeen poikkeuksellisen valovoimaisia hahmoja liike-elämästä ja sen liepeiltä.

 

Aswath Damodaran

Intialainen Aswath Damodaran on noussut Yhdysvalloissa maineeseen osakkeiden ja yhtiöiden arvonmäärityksen asiantuntijana. Hän opettaa rahoitusalaa New York Universityn Stern Business Schoolissa.

James Hewitt

Hintsa Performance -yhtiön James Hewitt on tutkinut sitä, miten työntekijöiden hyvinvointi ja terveys vaikuttavat heidän suoritukseensa tietotyön tekemisessä. Hän voitti paikan Nordic Business Forumin puhujana tapahtuman järjestämässä puhujakilpailussa, jonka finaali käytiin elokuussa Tukholmassa.

Susan Cain

Yhdysvaltalainen Susan Cain on noussut maineeseen puolustamalla introvertteja. Hänen kirjoissaan käsitellään sitä, miten läntisissä kulttuureissa introverttien kykyjä aliarvostetaan ja jätetään hyödyntämättä.

Gary Hamel

Yhdysvaltalainen Gary Hamel on yksi maailman tunnetuimmista liike-elämän tutkijoista, jonka nimi on oppikirjoista tuttu maailman kauppatieteiden opiskelijoille. Hän on yritysten strategioiden asiantuntija.

Amy Cuddy

Amy Cuddy on amerikkalainen sosiaalipsykologi, joka on tutkinut sitä, miten ihmisen fyysinen käytös vaikuttaa hänen hormoneihinsa ja tunteisiinsa. Yksinkertaistettuna Cuddyn teesi menee näin: Jos käyttäydyt vahvan ihmisen tavoin, alat ajatella kuin vahva ihminen.

John Mackey

John Mackey on toinen Whole Foods -ruokakauppaketjun perustajista. Whole Foods tunnetaan laadukkaista ja luomupainotteisista tuotteistaan. Mackey puhuu Helsingissä vastuullisesta kapitalismista.

Marcus Buckingham

Brittiläinen Marcus Buckingham on bisneskonsultti ja puhuja. Hän uskoo siihen, että yritysten kannattaa antaa tilaa työntekijöiden vahvuuksien hyödyntämiselle ja heidän kiinnostuksensa kohteille.

Niklas Zennström

Ruotsalainen miljardööri Niklas Zennström tunnetaan parhaiten videopuheluyhtiö Skypen perustajana. Nykyään hän tekee paljon töitä eurooppalaisten yritysten maailmanvalloituksen mahdollistamiseksi ja puhuu myös tästä aiheesta Helsingissä.

Sheila Heen

Harvardin tutkija Sheila Heen on perehtynyt työssään vaikeisiin keskusteluihin, joita työelämässä väistämättä joutuu kohtaamaan. Saapuu tapahtumaan viime hetken paikkaajaksi alppihiihtotähti Lindsey Vonnille.

Steven Kotler

Yhdysvaltalainen Steven Kotler on kirjoittaja, joka on käsitellyt artikkeleissaan ja kirjoissaan ihmisten äärimmäisiä suorituksia – niin sanotun flow-tilan saavuttamista. "

RJK: Puhujista puolet (Cain, Cuddy, Hen, Kotlet) on silmiinpistävän tyhjänpäiväisiä liippareita. Heidän tarkoituksensa on mm. osoittaa, että siellä "saapuhua vähän paskaankin" – jos joku sattuisi vetämään vaikka pääesiintyjiä tästä oikeuteen…

Lindsey Vonn on varmaan humannut just ajoissa, että tämä on paska keikka…

 

HS: " Andrew McAfee

Huippuyliopisto MIT:n tutkija Andrew McAfee on Tapscottin tavoin keskittynyt siihen, miten teknologia vaikuttaa liiketoimintaan. Yhdysvaltalainen McAfee puhuu Helsingissä siitä, miksi tekoäly tulee muuttamaan liiketoimintaa luultua enemmän.

Molemmat ovat MIT-huijari- ja haistapaskantiede"yliopistosta".

… "

 

Vaarallinen juttu on erityisesti tämä, Erik Brynjofsson on yhtä tunnettu "ajattelevat koneet"- huijari kuin Affekin. Molemmat ovat MIT-huijari- ja haistapaskantiede"yliopistosta".

Muut ovat lähinnä nollapulinoitijoita. Zennström on ehkä paras asiantuntija.

 

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005843104.html

 

https://edisciplinas.usp.br/pluginfile.php/622156/mod_resource/content/1/Erik-Brynjolfsson-Andrew-McAfee-Jeff-Cummings-The-Second-Machine-Age.pdf

Affe on huijari
 

Affe on huijari. "

ERIK BRYNJOLFSSON ANDREW MCAFEE:

THE SECOND MACHINE AGE

“Technology is a gift of God. After the gift of life it is perhaps the greatest of God’s gifts. It is the mother of civilizations, of

arts and of sciences.”

—Freeman Dyson

Chapter 1 THE BIG STORIES

Chapter 2 THE SKILLS OF THE NEW MACHINES: TECHNOLOGY RACES AHEAD

Chapter 3 MOORE’S LAW AND THE SECOND HALF OF THE CHESSBOARD

Chapter 4 THE DIGITIZATION OF JUST ABOUT EVERYTHING

Chapter 5 INNOVATION: DECLINING OR RECOMBINING?

Chapter 6 ARTIFICIAL AND HUMAN INTELLIGENCE IN THE SECOND MACHINE AGE

Chapter 7 COMPUTING BOUNTY

Chapter 8 BEYOND GDP

Chapter 9 THE SPREAD

Chapter 10 THE BIGGEST WINNERS: STARS AND SUPERSTARS

Chapter 11 IMPLICATIONS OF THE BOUNTY AND THE SPREAD

Chapter 12 LEARNING TO RACE WITH MACHINES: RECOMMENDATIONS FOR INDIVIDUALS

 

Obaman suhteellisen lupaavasti alkaneet (aikaisempaan verraten) hommat lähtivät menemään läskiksi tästä:

 

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/01/barrack-obama-ja-r-douglas-fields-napit-vastakkain-aivotutkimusstrategiasta

 

" Barrack Obama ja R. Douglas Fields napit vastakkain aivotutkimusstrategiasta?

Obama ja R. Douglas Fields napit vastakkain "aivoyhteyksien kartoittamisesta"+
 

" Nature | Comment

Neuroscience: Map the other brain

R. Douglas Fields

04 September 2013

Glia, the non-neuronal cells that make up most of the brain, must not be left out of an ambitious US mapping initiative, says R. Douglas Fields.

The Brain Research through Advancing Innovative Neurotechnologies (BRAIN) Initiative announced by US President Barack Obama in April seeks to map and monitor the function of neu- ral connections in the entire brains of experimental animals, and eventually in the human cerebral cortex.

Several researchers have raised doubts about the project, cautioning that map-ping the brain is a much more complex endeavour than mapping the human genome, and its usefulness more uncertain.

I believe that exploring neural networks and developing techniques with which to do so are important goals that should be vigorously supported.

But simply scaling up current efforts to chart neural connections is unlikely to deliver the promised benefits – which include understanding perception, consciousness, how the brain produces memories, and the development of treatments for diseases such as epilepsy, depression and schizophrenia1.

A major stumbling block is the project's failure to consider that although the human brain contains roughly 100 billion neurons it contains billions more non-electrical brain cells called glia.

These reside outside the neuronal 'connectome' and operate beyond the reach of tools designed to probe electrical signalling in neurons.

Dismissed as connective tissue when they were first described in the mid-1800s, glia have long been neglected in the quest to understand neuronal signalling.

Research is revealing that glia can sense neuronal activity and control it.

Various studies also indicate that glia operate in diverse mental processes, for instance, in the formation of memories.They have a central role in brain injury and disease, and they are even at the root of various disorders – such as schizophrenia and Alzheimer's – previously presumed to be exclusively neuronal. That the word 'glia' was not uttered in any of the announcements of the BRAIN Initiative, nor written any-where in the 'white papers' published in 2012 and 2013 in prominent journals outlining the ambitious plan, speaks volumes about the need for the community of neuroscientists behind the initiative to expand its thinking.

All major glial cell types in the brain – oligodendrocytes, microglia and astrocytes – communicate with each other and with neurons by using chemical neurotransmitters and gap junctions, channels that permit the direct transfer between cells of ions and small molecules (see ‘Roles of glial cells’).

… "

Myös Fields on muninut lörpsäyttäen että USA selviytyisi tietysitä "epämieluista" Lähi-Idän hallituksista sodassa internetin ansiosta…

https://www.huffingtonpost.com/dr-douglas-fields/obamas-vision-of-national_b_826976.html

 

Sittemmin näyttäisi taphtuneen niin, kuten Hämeessä sanotaan, että "paskaämpärin sanka on katkennut". Paskat on saanut jaloilleen Obina. Fildes on lopettanut myös feministisen Huffington postin avustamisen neurotiedeblogillaan.

 

Siilasmaa ja Ollila seurasivat Obamaa eturivissä – välissä vain kolme ihmistä

 

d8d257cbe8384ca3af5fccb7af4aad9d.jpg

Obaman puhe kiinnosti talousväkeä. (KUVA: Jussi Nukari / Lehtikuva, Antti Hämäläinen / IS)

Julkaistu: 28.9. 11:15

Täytyy olla joko TARPEEKSI TYHMÄ ottaakseen Obinan nyt todesta – tai tarpeeksi epärehellinen OLLAKSEEN OTTAVINAAN – AIKOMUKSENA OSAKKEENOMISTAJIEN JA POLIITIKKOJEN KUSETTAMINEN.

 

***

 

Donald Trump ja Barack Obama eivät kohdanneet toisiaan kertaakaan tammikuussa 2017 olleen Trumpin virkaanastujaisseremonian ja vahdinvaihdon jälkeen. (KUVA: Lucy Nicholson / Reuters)

Obama saattaa olla "kostoretkellä"…

Anskattoo kuinka käy…

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005842726.html

Myrkylliset välit: Obama nöyryytti Trumpia julkisesti seitsemän vuotta sitten – Trump vastasi rynnimällä presidentiksi

 

 

***

First direct brain-to-brain "social network" is a true meeting of minds

Science

Michael Irving

4 hours ago

The first steps towards brain-to-brain interfaces for collaborative problem solving are being made in the laboratory

The first steps towards brain-to-brain interfaces for collaborative problem solving are being made in the laboratory(Credit: Andreus/Depositphotos)

The internet has made it easy for groups to collaborate from pretty much anywhere, but this experimental brain-to-brain "social network" could be the beginning of a whole new ballgame. The new system, dubbed BrainNet, was tested by wiring three test subjects up to machines that let them send messages to each other using just their brainwaves.

Our brains have been communicating with each other for as long as they've existed. One brain can send signals to the fingers to write a letter, for example, which can then be posted so another brain can absorb the message through the eyes. But with the advent of experimental technology enabling direct brain-to-brain communication, things are starting to enter the realm of science fiction.

Using these systems, one brain can modulate its electrical signals to implant messages directly into another brain. Basically, the sender is fitted with an electroencephalogram (EEG), which records electrical activity in the brain through electrodes placed over the head. Those brainwaves are decoded and sent to the recipient, who is equipped with transcranial magnetic stimulation (TMS) gear.

This system sends precise magnetic pulses into the brain, which can trigger phantom flashes of light known as phosphenes.In previous brain-to-brain communication tests by researchers at the University of Washington, participants have been able to make a distant person perform a button press by imagining themselves doing it or guide another person through a virtual maze that they had never seen.

For the new study the researchers introduced a third person to the mix, and the group was tasked with collaborating to play a Tetris-style game. Two people – the senders – can see a screen with a falling block, which may or may not need to be rotated to fit into a gap at the bottom. The catch is, only the third person can control the block, and they can't see the gap. That means they have to rely on the other players telling them to rotate it or not.

All three players are in separate rooms and can only communicate through the BrainNet. To tell the receiver what to do, the senders stare at LEDs on the side of their screen, one flashing at 15 Hz and the other at 17 Hz. The idea here is that looking at these lights causes the person's brainwaves to pulse at that same frequency, and the EEG can pick up on that and interpret a decision – in this case, 15 Hz meant rotate the block and 17 Hz meant don't.If the system picked up the 15 Hz signal, it would transmit to the TMS equipment to send a pulse into the recipient's brain. This would trigger a flash of light, telling them to rotate the block. The senders could see on their screens whether the receiver had rotated the block, and could choose to tell them to rotate it again if need be (or if they didn't get the message the first time).

Conducting the experiment with five groups of three people, the researchers found that the system worked fairly well, with an average accuracy of about 80 percent. The team says the system is scalable, potentially to the point of a much larger "social network for brains" – an incredible, if somewhat terrifying, prospect.

The research was published online at arXiv.

Source: arXiv via MIT Technology Review

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu