Hävittäjät voivat olla myös itselle vaarallisia

Naton neuvoston äskeisellä Suomen vierailulla todettiin selkeästi:” Suomi ja Ruotsi ovat tärkeitä Naton pohjoisessa strategiassa, kun Nato luo Venäjän vastaista pelotetta.”

Naton strategialla on kahdenlaisia seurauksia:

1.Suomi sitoo turvallisuutensa aiempaa selkeämmin sotilaallisen pelotteen kasvattamiseen nojaten pääasiassa Yhdysvaltoihin. Tähän tarvitaan yhdysvaltalaiset HX-hävittäjät korvaamaan Hornetit.

2. Venäjä ottaa näin kasvaneen sotilaallisen pelotteen huomioon omissa skenaarioissaan. Tämä tuo uhkakuvan Suomelle.

Lainaan asiantuntijaa: ”Varmuudella voi sanoa, ettei Venäjä jää odottamaan, käytetäänkö Suomen HX-hävittäjiä ja kenttiä mahdollisesti jopa ydinohjuksilla tehtävään ensi-iskuun Moskovan taakse. Venäjä ottaa epäilemättä Naton ja Yhdysvaltojen strategiseen kapasiteettiin kuuluvan suomalaisen kaluston oman ensi-iskunsa kohteeksi välittämättä siitä, kuinka hyvä Suomen ja Venäjän välinen poliittinen dialogi on ollut”.

Sitoutumalla Yhdysvaltoihin olemme oman turvallisuutemme kannalta vaarallisella tiellä.

Ostamalla amerikkalaiset hävittäjät Suomi sitoo turvallisuutensa osaksi Naton ja Yhdysvaltojen sotilaallista pelotetta ja liittää meidät globaalien suurvaltojen intresseihin.. Entinen puolustusvoimien komentaja Makku Lindberg ryhtyi heti eläköidyttyään amerikkalaisten lobbariksi eli kenraalien ilmiselvä tavoite on sitoa Suomi kiinteäksi osaksi USA:n sotakonetta. Kenraalien puheet ”koko maan puolustamisesta” ovat myyntipuhetta meille tavallisille kansalaisille. Kyllä me ymmärrämme että tässä on kyse liittoutumisesta eikä  hävittäjien teknisestä suorituskykyvertailusta.

Kysymys Sanna Marinille: Oletko todella valmis luovuttamaan suomalaiset suurvaltojen intressien toteuttajiksi  riskeeraten samalla oman turvallisuutemme?

Hävittäjien hankinnassa ei todellakaan ole kyse mistään teknisestä suorituskykykilpailusta vaan turvallisuuspoliittisesta valinnasta: luovutammeko turvallisuutemme suurvallan käsiin vai yritämmekö hallita itse omaa turvallisuusympäristöämme EU:n osana ja pohjoismaana.

+3
RistoSuvanto
Sitoutumaton Hämeenlinna

varatuomari
kasvatustieteen maisteri
Kirja:TALOUSKASVUN JÄLKEEN Filosofinen tarina ahneudesta ja kasvun mahdollisuudesta. Elpo -kustannus 2013.
Olen Elpo ry:n puheenjohtaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu