Onko oikeuskanslerista tullut hallituksen asianajaja?

Oikeuskansleri on  laillisuuden valvoja. Ennenkaikkea hänen pitäisi valvoa hallituksen toimien lainmukaisuutta. Kuitenkin hän  päästi perustuslakiamme rikkoneen kansalaisten vapaata liikkumista rajoittaneen lain eduskuntaan ilman että huomautti hallitukselle asiasta.

Hän ei ole myöskään vastannut kanteluuni, jonka tein lähes vuosi sitten kun minusta pääministerimme ylitti toimivaltuutensa neuvotteluissa EU:n elpymispaketista. Eikö oikeuskanslerin pitäisi tutkia mahdollisimman nopeasti sellaiset kantelut, jotka kohdistuvat maan hallitukseen? Minulla kansalaisena menee luottamus oikeuskansleriin kun hän ei asialliseen kanteluun vastaa kohtuullisessa ajassa. Onko oikeuskanslerista tullut hallituksen asianajaja?

Kesäkuisessa kantelussa kirjoitin näin:

      Perustuslakivaliokunta päätöksessään 12.6. käsitellessään EU:n elpymissuunnitelmaa ilmoitti yksimielisesti, että   ”valtioneuvoston ei tule asian käsittelyn tässä vaiheessa hyväksyä tai edistää nyt ehdotettua                unionin lainanottoa ja jäsenvaltion siihen kytkeytyvää vastuuta avustusmuotoisista  tukivälineistä. (https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lausunto/Sivut/PeVL_16+2020.aspx )

     Tästä huolimatta pääministeri Sanna Marin EU:n huippukokouksessa 18.6 edisti unionin lainanottoa ja Suomen     vastuuta avustusmuotoisista tukivälineistä.

      Pyydän, että oikeuskansleri tutkii Sanna Marinin toiminnan lainmukaisuuden.

Odotan edelleen oikeuskanslerin vastausta.

+18
RistoSuvanto
Sitoutumaton Hämeenlinna

varatuomari
kasvatustieteen maisteri
Kirja:TALOUSKASVUN JÄLKEEN Filosofinen tarina ahneudesta ja kasvun mahdollisuudesta. Elpo -kustannus 2013.
Olen Elpo ry:n puheenjohtaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu