Suomi hiipuu olemattomuuteen

Uskomuksemme ja toiveemme ovat kovalla koetuksella kun kohtaamme reaalisen todellisuuden.

”Jos haluaa edistystä, niin on syytä myös hankkia hieman sivistystä perustaksi.” Näin Jari Sarasvuo aloittaa videonsa, jossa hän jakaa taloudellista sivistystä ja opastaa meitä reaaliseen todellisuuteen.

https://www.youtube.com/watch?v=cHx00oF8cPU

Euroalue on poliittinen projekti, johon Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö halusivat Suomen ehdottomasti mukaan. He uskoivat että euro on myös taloudellisesti kannattava hanke. Kansantaloustieteilijät ovat aika yksimielisesti todenneet että euro ei ole ollut taloudellisesti kannattava, vaan virhe. Ehkä Lipponen ja Niinistö hiljaisessa mielessään nyt myöntävät erehtyneensä talouden kehityksestä.

Euro on poliittinen projekti, jonka tarkoituksena on tehdä Euroopasta (lue euroalueesta) suurvalta Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Lyenin taitavassa ohjauksessa. Ranskan presidentti Macron julistaa: ”EUROOPPA ei ole kakkosluokan mahti. Eurooppa kokonaisuudessaan on edelläkävijä, joka on aina ollut määräämässä kehityksen suuntaa. Siihen kyetäksemme meidän on pyrittävä lähentymiseen, ei kilpailemaan toistemme kanssa” (HS, vieraskynäkirjoitus 4.3.2019). Tahti suurvallan luomisessa ei ole ollut niin nopea kuin mitä Macron on halunnut – suunta ja tavoite on kuitenkin selkeä. Tätä Suomen johtavat poliitikot eivät  halua uskoa eivätkä tunnustaa, mutta talouden mekanismit laittavat heidät (meidät) tosiasian eteen: joko laskemme elintasomme lähelle Espanjaa yhteisessä suurvallaksi nousevassa Euroopassa tai eroamme eurosta. (Tämä on ylläolevan videon perusteltu johtopäätös). Pakkovalinta ennemmin tai myöhemmin. Voi kuinka fiksuja ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset ovat kun heillä ei tämmöistä pakkovalintatilannetta ole!

Yhteisessä Euroopassa Suomi hiipuu olemattomuuteen. Suomen saattohoito on alkanut. Sitä johtavat Olli Rehn Suomen pankista ja Jutta Urpilainen EU:n komissiosta. Taustatukea antaa Jyrki Katainen SITRAn rahakasasta.

Samalla kun Suomi on saattohoidossa ilmavoimien kenraalit haluavat itselleen hävittäjiä.

Kenraalit ovat sotatekniikan asiantuntijoita, mutta eivät talouden eivätkä kansojen turvallisuuden asiantuntijoita. Missähän ja kukahan näitä hävittäjia muutaman kymmenen vuoden kuluttua lentää, jos valitsemme, kuten nyt näyttää, köyhyyden ja olemattomuuden? Taloutta ja turvallisuutta ajattelevat voivat kenraalien haaveita vastustaa:https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/6437.

Tällaisia mietteitä tänään 12.5.2020, J.W.Snellmanin päivänä, suomalaisuuden päivänä.

RistoSuvanto

varatuomari kasvatustieteen maisteri Kirja:TALOUSKASVUN JÄLKEEN Filosofinen tarina ahneudesta ja kasvun mahdollisuudesta. Elpo -kustannus 2013. Olen Elpo ry:n puheenjohtaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu