Elämäni tarina 2

Kaikesta huolimatta isäni ja äitini ovat olleet suurimpia rakkauksiani. Heidän rakkaustarinansa on uskomattoman hieno.

Isäni isä on aikoinaan lähtenyt Haapaveden/Kärsämäen paikoilta pois jatkaen matkaansa pohjoiseen savotoille. Hän oli sitten löytänyt Marian,  joka oli Norjan Tromssan Lyngenistä kotoisin. He muuttivat sitten Petsamoon, jossa perheellä oli kauppaliike. Elämä oli hyvää siellä ja edesmenneen tätini Tyynen mukaan isäni oli kuin Matti Nykänen Aapon rinteeksi kutsuttua hyppyriä laskiessaan.

Sittten tuli sota. Olen käynyt Maakunta-arkistossa katsomassa Petsamon kirkonkirjat (onneksi ne ovat tallella) ja näen milloin perhe on joutunut lähtemään Petsamosta ja lopulta tulleet Rantsilan Sipolankylään.

Äitini ja isäni ovat olleet teini-ikäisiä silloin, kun ovat kohdanneet. He ovat asuneet toisella puolella jokea ja kun ovat tavanneet, niin ovat Siikajoessa uineet ja pärskineet vettä toistensa päälle.

Voin vain kuvitella, että kun kaksi niin kaunista ja komeaa ihmistä ovat toisensa löytäneet, että tarina on alkanut.

 

 

RitvaPuolakka
Keskusta Oulu

Avojalakanen oululainen Raksilan tyttö. Tilinpäätöstaitoinen kirjanpitäjä, kauppateknikko ja merkonomi. Eläkkeellä oleva virkanainen, toimistotekniikan opettaja, yrittäjä ja äiti. Kiristyskirjeiden uhrien auttaja. Lähidemokratiatoimikunnan varajäsen sekä yhteisen kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston varajäsen.

Kirjastobridgeä Oulussa vuodesta 2019 ja pääkirjaston ollessa remontissa pelaamme City Biljardissa torstaisin klo 14. D-Bridgeä Oulun D-asemalla Tuirassa, Valtatie 53, tiistaisin klo 14 ja Pekuribridgeä Pekurin yhteisötilassa lauantaisin klo 13. Tervetuloa! S-posti: ritva.puolakka(at)gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu