Elämäni tarina 4

Tänään viimeksi tuli puhetta, että yksi asia, jota äitini katuu ikuisesti, on minun ja veljeni joutuminen lastenkotiin.

Äitini ruoskii itseään asialla, johon hän tahtomattaan joutui.

Asuimme Toppilassa Luotsintiellä pihamökissä ja isäni armeijasta päästyään oli sanonut, että Raksilassa on talonmiehen paikka vapaana ja näin pieni perheemme saisi isomman asunnon.

Muutimme siis Raksilaan kun pikkuveljeni oli syntynyt. Kaikki meni aluksi hyvin, mutta sitten isä taas sortui huonoihin tapoihinsa. Hän lähti ryyppyreissuille ja jätti äitini huolehtimaan meistä kahdesta pienestä lapsesta sekä talonmiehen tehtävistä.

Äitini todella yritti, mutta kahden pienen lapsen hoitaminen ja talonmiehen tehtävät äityivät ylivoimaisiksi, joten meidät irtisanottiin kodistamme talonmiehen asunnosta.

Siihen aikaan ei ollut semmoista sosiaaliturvaa kuin nykyisin, eikä yksinhuoltajalle asuntoja saatavilla, joten ainoa vaihtoehto oli viedä meidät lastenkotiin, jotta saimme katon päämme päälle.

Äitini asui isäni siskon perheessä ja kävi Valiolla töissä maidonmyynti-konttorissa. Vieläkin hän muistaa, että Asuntolautakunnalla oli kokous, niin sihteeri sanoi, että emmekö voisi jo Aunolan rouvalle antaa asunnon, jotta hän pääsisi lastensa kanssa asumaan.

Silloin ei onnistunut, mutta lopulta tuli se päivä, että meille annettiin asunto. Äitini sanoo, että se on hänen elämänsä onnellisin päivä syntymämme jälkeen, kun saimme olla yhdessä.

Äitienpäivän kunniaksi!

 

RitvaPuolakka
Keskusta Oulu

Avojalakanen oululainen Raksilan tyttö. Tilinpäätöstaitoinen kirjanpitäjä, kauppateknikko ja merkonomi. Eläkkeellä oleva virkanainen, toimistotekniikan opettaja, yrittäjä ja äiti. Kiristyskirjeiden uhrien auttaja. Lähidemokratiatoimikunnan varajäsen sekä yhteisen kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston varajäsen.

Kirjastobridgeä Oulussa vuodesta 2019 ja pääkirjaston ollessa remontissa pelaamme City Biljardissa torstaisin klo 14. D-Bridgeä Oulun D-asemalla Tuirassa, Valtatie 53, tiistaisin klo 14 ja Pekuribridgeä Pekurin yhteisötilassa kesälauantaisin klo 11. Tervetuloa! S-posti: ritva.puolakka(at)gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu