Gallupit eivät äänestä!

Mielenkiintoista on seurata, mitä eri gallupit lupailevat. Jokaisen pitää kuitenkin muistaa se tosiasia, että gallupit eivät äänestä. Äänestämisen tekee vain äänestäjä ja hän päättää vaalien lopullisen tuloksen.

Vaalien suurin voittaja on tälläkin kertaa nukkuvat, eli he jotka jäävät kotiin sohvalle. Tämä ryhmä pitäisi saada mahdollisimman alhaiseksi, eli alle 40%. Nyt kylläkin vaikuttaisi, että äänestysinto on ollut suurta ja toivon mukaan ne, jotka eivät äänestäneet ennakkoon, käyvät vaaliuurnilla tulevana sunnuntaina.

Itse katselin vähän oman kotikuntani Oulun viime vaalien tulosta. https://vaalit.yle.fi/tulospalvelu/kv2017/vaalipiiri/12/kunta/564

Keskustalla on perinteisesti ollut Oulussa hyvä kannatus. Yleinen ilmapiiri on ollut, että keskustan kannatus olisi laskussa, mutta uskon joka tapauksessa, että 20% rajapyykki säilytetään. Kokoomuksen kannattajat eivät jää kotiin, joten se luku pysyy suunnilleen samana. Vasemmistolla ja vihreillä on myös omat kannattajansa, joten näyttäisi, että suurin kamppailu Oulussa käydään PS:n ja SDP:n välillä.

Äänelläsi on siis väliä, älä anna gallupien äänestää puolestasi!

+3
RitvaPuolakka
Oulu

Avojalakanen oululainen Raksilan tyttö. Yrittäjäaikoina 1990-luvulla asuin myös Sipoossa ja Helsingissä. Vantaalla asuessani 2016-19 mukaani tarttui bridge, jota vedän Oulun pääkirjastolla, paitsi nyt korona-aikana pelaamme netissä. Kansalaisaktiivi kiristyskirjeitä vastaan. S-posti: ritva.puolakka(at)gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu