Kantelu oikeuskanslerille

KANTELU OIKEUSKANSLERILLE

Viranomainen ja henkilöt:
Sosiaali- ja terveysministeri (Marin) 10.12.2019–28.06.2021  Aino-Kaisa Pekonen

Työministeri (Marin) 10.12.2019– Tuula Haatainen

Pääministeri (Marin) 10.12.2019–  Sanna Marin

Menettelyn tai päätösten yksilöinti:
Ministerit Pekonen ja Haatainen sekä pääministeri Marin olivat järjestämässä maskikauppoja, joista aiheutui yhteiskunnalle eli veronmaksajille 5 miljoonan euron tappiot.

Edellä olevat henkilöt aiheuttivat sen, että tilaukset hoidettiin HVK:n kautta, vaikka asia ei edes kuulunut sen toimialaan.

Pyydän, että oikeuskansleri tilaa asiaan liittyvät esitutkintapöytäkirjat sekä pyytää ministeriöistä asiaan liittvät asiakirjat.

Asian kuvaus:
Marin pakotti HVK:n johtajan Tomi Louneman eroamaan kertomalla julkisesti, ettei tämä nauti hänen luottamustaan.

Lounema joutui rikostutkinnan kohteeksi, mutta esitutkinnan lopputulos on, ettei Lounema syyllistynyt mihinkään rikokseen. Samoin liikemies Onni Sarmasteen tutkinnassa on tultu samaan lopputulemaan.

Onni Sarmaste kertoi jo 14.4.2020 puhelinkeskustelussa minulle, että väärät päät putoilevat, koska sitä on toimitettu, mitä ministeriöistä on annettu tilausmääräykset. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ritvapuolakka/itse-asiasta-kuultuna-onni-sarmaste/

Koska poliisi ei ole löytänyt mitään väärää Louneman tai Sarmasteen osalta, se tarkoittaa sitä, että he ovat noudattaneet annettuja ohjeita.

Pyydänkin, että oikeuskansleri tutkii tämän asian perinpohjaisesti, jotta selviää, että 1) miksi hankinnat määrättiin HVK:lle, vaikka sen toimialaan asia ei kuulunut, 2) minkälaista ohjeistusta ministerit antoivat HVK:lle tilausmääräyksissään, 3) toiminnan lainmukaisuus hankintalain kannalta katsottuna, 4) kuka ministereistä kantaa poliittisen ja taloudellisen vastuun sekä 5) eroamaan pakotetun Louneman asema hänen maineensa julkiseen häpäisemiseen pääministerin taholta.

+18
RitvaPuolakka
Keskusta Oulu

Avojalakanen oululainen Raksilan tyttö. Lähidemokratiatoimikunnan varajäsen 2021-2025. Mielipiteet ovat omiani, eikä kukaan tai mikään määrää mitä yksityishenkilönä ajattelen, sanon ja kirjoitan. Bridgeä pääkirjastolla torstaisin klo 14-17.00. Sähköposti: ritva.puolakka(at)gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu