Kiitos kanssakulkijoille oman ja toisen kunnian puolustamisesta!

Laitan tähän ennen nukkumaanmenoa julkiset kiitokset teille, jotka puolustatte omaa ja toisen kunniaa. Haluan opastaa kaikkia oikealle tielle, joten on syytä tuoda tämä esille.

Eräs henkilö on kertonut julkisella palstalla näin: ”Vielä hauskempaa oli tutulla asianajotoimiston osakkaalla kun käytti toistaiseksi neljä tuntia asian selvittämiseen hintaan 450 eur / h ja josta lähtee lasku aiheettoman rikosilmoituksen tehneelle.”

Koska huomaa, että tämä ihminen on tietämätön, miten asiat oikeasti menee, niin on kerrottava:

1.) Rikosilmoitus ei ole aiheeton, ennen kuin se on oikeudessa todettu. Se, jos juttu ei menestyisi, ei tarkoita perusteetonta rikosilmoitusta.

2.) Asianajotoimisto ei lähetä laskua vastapuolelle keskeneräisestä jutusta, koska silloin se voi itse syyllistyä rikokseen.

3.) Suomessa ei hyväksytä 450€/h laskutusta yksinkertaisessa rikosjutussa.

4.) Neljä tuntia asian hoitamiseen alkuvaiheessa on perusteetonta ja itsessään rikos, jos siitä vaatii maksun vastapuolelta. Ei kukaan asianajaja tuohon lähde, maksimissaan tunnin veloittaa tilaajalta, ei vastapuolelta.

Yksityisyyden suojan loukkaus on erittäin vakava asia. Suosittelen lukemaan HE 19/2013 vp sivulta 37 alkaen ”8 § Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen.” https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Documents/he_19+2013.pdf

Hyvää yötä!

+1
RitvaPuolakka
Keskusta Oulu

Avojalakanen oululainen Raksilan tyttö. Lähidemokratiatoimikunnan varajäsen 2021-2025. Mielipiteet ovat omiani, eikä kukaan tai mikään määrää mitä yksityishenkilönä ajattelen, sanon ja kirjoitan. Bridge jatkuu pääkirjastolla to 3.2. alkaen klo 13-16. Sähköposti: ritva.puolakka(at)gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu