Kohti demokraattisempaa Oulua

Kirjoitin täällä aiemmin, kun minut oli nimetty lähidemokratiatoimikunnan varajäseneksi. Olin tästä pestistä erittäin mielissäni, koska tämä toimielin oli ensisijainen toiveeni. Esille tuli kuitenkin, ettei varajäsen voi osallistua kokouksiin, jos varsinainen on läsnä. Olen nyt selvitellyt asiaa monen eri tahon kanssa ja ainakaan vielä asiaan ei olla lämmetty.

Kaleva julkaisi mielipidekirjoitukseni aiheesta, joten toivon, että Oulun luottamushenkilöt lähtisivät ajattelemaan, miten he voisivat palvella kuntalaisia paremmin. Varajäsenen läsnäolo olisi helppo järjestää esimerkiksi hybridimallilla, jossa varsinaiset olisivat kokoustilassa ja varajäsenet kuulokkeiden ja kameroiden kanssa kotonaan tai jossain muussa tilassa, jos ei tarpeeksi isoa kokoustilaa olisi saatavilla.

Nyt korona-aikana etäkokouksien järjestäminen on tullut erittäin tutuksi, joten siitäkään ei pitäisi olla kiinni. Oulun hallintosäännön 125§ ei kiellä asiaa eikä kuntalain 101 pykäläkään, joten laillista estettä varajäsenen läsnäololle ei ole, paitsi silloin jos käsitellään salassa pidettäviä asioita.

Tavoitteenani on, että kaikki kokoukset voitaisiin striimata tulevaisuudessa kuntalaisille, jotta päästäisiin siihen, että hallinto olisi mahdollisimman avointa ja läpinäkyvää sekä kaikkien kuntalaisten saatavilla. Uskon, että tällä olisi vaikutuksensa siihen, että luottamus politiikkaan ja omiin vaikutusmahdollisuuksiinsa lisääntyisi ja tämä näkyisi sitten äänestysaktiivisuuden lisääntymisellä.

+1
RitvaPuolakka
Keskusta Oulu

Avojalakanen oululainen Raksilan tyttö. Lähidemokratiatoimikunnan varajäsen 2021-2025. Mielipiteet ovat omiani, eikä kukaan tai mikään määrää mitä yksityishenkilönä ajattelen, sanon ja kirjoitan. Bridgeä pääkirjastolla torstaisin klo 14-17.00. Sähköposti: ritva.puolakka(at)gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu