Korona ikuisesti kanssamme?

Ilmeisestikin näin, eli kuten virukset aina, ne ovat ovelia peijakkaita ja muuttavat muotoaan, jolloin ne ovat aina yhden askeleen edellä meistä ihmisistä.

Itse selvisin koronasta aiemman pandemian jyllätessä, mutta nyt lokakuun loppupuolella sain todella pahan taudin: yskin, aivastelin, oli kuumetta sekä keuhkoja ja joka paikkaa särki. Neuvosta tein sitten kotona koronatestin, ja se näytti positiivista.

Tieto oli tietenkin siinä mielessä hyvä, että nyt tiedän, mistä taudista on kysymys. Keskustelin Oulun Omahoidon terveydenhuollon chatissa ja siellä neuvottiin, että oireenmukaista hoitoa ja jos tilanne pahenee, niin sitten olla uudestaan yhteyksissä.

Olen perunut kaikki sovitut menoni, jotten tartuta ketään. Oireet ovat lievittyneet, mutta olen edelleen väsynyt. Syön terveellisesti, juon paljon vettä sekä otan lisäksi vitamiineja.

Oulussa on lehtitietojen mukaan ollut ongelmia, että ihmiset saisivat ajan rokotuksiin. Toivon, että tämä ongelma korjaantuu mahdollisimman pian, jotta jokainen halutessaan saa koronarokotteen.

Omakohtaisesta kokemuksesta voin kertoa, että olin niin kipeä, etten viikkoon jaksanut käydä suihkussa, ja se on paljon se. Suosittelen siis kaikille rokotetta, jonka lisäksi välttämään kontakteja muiden ihmisten kanssa, jottei tauti pääsisi leviämään.

Ritva Puolakka

Oulu

Julkaistu Kalevassa 7.11.2023

***

Itse olen saanut 3/3 Comirnaty-rokotetta ja viimeisin on ollut 14.1.2022.

 

RitvaPuolakka
Keskusta Oulu

Avojalakanen oululainen Raksilan tyttö. Tilinpäätöstaitoinen kirjanpitäjä, kauppateknikko ja merkonomi. Eläkkeellä oleva virkanainen, toimistotekniikan opettaja, yrittäjä ja äiti. Kiristyskirjeiden uhrien auttaja. Lähidemokratiatoimikunnan varajäsen sekä yhteisen kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston varajäsen.

Kirjastobridgeä Oulussa vuodesta 2019 ja pääkirjaston ollessa remontissa pelaamme City Biljardissa torstaisin klo 14. D-Bridgeä Oulun D-asemalla Tuirassa, Valtatie 53, tiistaisin klo 14. Tervetuloa! S-posti: ritva.puolakka(at)gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu