Kunniaväkivalta keskuudessamme

Järkyttyneenä luin Iltalehden artikkelin, jossa kerrotaan, kuinka Haagan puukottajan uhri pelkäsi henkensä puolesta. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/03b4fa08-1d71-4d9b-a1c0-e5423917fddb

Koko perhe oli tullut Irakista Suomeen vuonna 2015. Mies oli väkivaltainen ja helmikuussa 2018 nainen oli viety pahoinpideltynä sairaalaan ja lapset turvakotiin. Nainen oli tämän jälkeen hakenut avioeroa, jota mies eikä hänen sukunsa hyväksynyt ja huomatkaa, myös naisen suku ei sitä hyväksynyt, vaan oli vaatinut naista palaamaan yhteen.

Naiselle siis annettiin tappotuomio molempien sukujen taholta, eli myös omat pettivät!

En hyväksy kunniaväkivaltaa sen kummemmin irakilaisten kuin suomalaistenkaan taholta. Antakaamme naistemme olla rauhassa. Semmoinen mies, joka on naista kohtaan väkivaltainen, joko alistamalla henkisesti tai fyysisesti, ei ansaitse mielestäni miehen arvonimeä laisinkaan.

Katsokaa naiset esimerkkiä tuosta naisesta, joka nousi kunniaväkivaltaa vastaan oman henkensä menettämisen uhalla ja taistelee omasta oikeudestaan olla nainen ja äiti, ilman väkivallan uhkaa.

 

 

+2
RitvaPuolakka
Oulu

Avojalakanen oululainen Raksilan tyttö. Yrittäjäaikoina 1990-luvulla asuin myös Sipoossa ja Helsingissä. Vantaalla asuessani 2016-19 mukaani tarttui bridge, jota vedän Oulun pääkirjastolla ja 2.9. alkaen jatketaan. Kansalaisaktiivi kiristyskirjeitä vastaan. S-posti: ritva.puolakka(at)gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu