Onko korttipeli syntiä?

Vaikka maailmalla ja Suomessa tapahtuu paljon suuria asioita, niin välillä on hyvä omalla kohdallaan miettiä mikä on syntiä ja mikä ei, eli tulla peruskysymysten äärille. Haluan hieman ravistella instituutiota ja meitä ihmisiä miettimään, onko korttipeli, korut tai meikkaaminen syntiä.

 

Rauhan Tervehdys 22.9.2022:

Onko korttipeli syntiä?

Asetuin ehdolle seurakuntavaaleissa tarkoituksenani yhdistää kirkkoa ja ihmistä. Me ihmiset ollaan erilaisia, käyttäydymme ja uskomme eri tavalla. Itse uskon Taivaan Isään ja minulla on suora yhteys Häneen. Hän tietää hyvät ja huonot tekoni, mutta antaa minulle etuoikeuden parantaa tapani ja vahvistaa hyviä puoliani.

Minä meikkaan ja käytän koruja, kun on meno jonnekin, mutta kotioloissa olen luonnollinen oma itseni. Yksi asia, niin bridgeä pelatessani aina lakkaan kynteni. Se on perinnettä siitä, kun Helsingissä Bridge Areenalla pelasin Ladies bridgessä. Hienot rouvat olivat aina tukka laitettuna, meikattuna ja kynnet lakattuna ja mielestäni tämä on kunnioitusta muita pelaajia kohtaan.

Olen tuonut kirjastobridgen Ouluun syksyllä 2019. Meillä oli tosi hienot tilat Oulu-huoneessa, kiitos pääkirjaston. Nyt kirjaston mennessä remonttiin pelaamme City Biljardissa torstaisin. Lisäksi Bridgekahvila Hyvän mielen talolla toivottaa kaikki tervetulleiksi.

Haluan siis yhdistää kirkkoa ja ihmistä. Vaikka kortinpeluun ajatellaan olevan syntiä, niin minulle bridge on antanut paljon. Se yhdistää ihmisiä ja on tasa-arvoinen laji: olit sitten nuori tai vanha, köyhä tai rikas, mies tai nainen ja niin edespäin, niin kaikki ovat tervetulleita.

Annan siis itseni ihmisten palvelukseen ohjaamalla bridgen saloihin. Kirkolta pyydän sopivia tiloja, tiedottamista ja mieltämistä siihen, että kirkkoa ja ihmistä voi yhdistää monella tapaa. Itse vastatakseni otsikon kysymykseen, korttipeli ei ole syntiä, jos ihminen ei tee siitä syntistä, koska omatunto määrittää tekemisemme.

RITVA PUOLAKKA
Katse-ryhmä
Oulun tuomiokirkkoseurakunta

 

+1
RitvaPuolakka
Keskusta Oulu

Avojalakanen oululainen Raksilan tyttö. Lähidemokratiatoimikunnan varajäsen 2021-2025. Mielipiteet ovat omiani, eikä kukaan tai mikään määrää mitä yksityishenkilönä ajattelen, sanon ja kirjoitan. S-posti: ritva.puolakka(at)gmail.com
Kirjastobridge jatkuu City Biljardissa torstaisin klo 14-17. Ehdolla seurakuntavaaleissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu