Pakolaiskiintiön nostaminen

Suomi on mennyt mukaan Afganistanin sotaan ja koska olemme osallisia, niin meidän on myös kannettava vastuu seurauksista. Eilen saimme jo hyviä uutisia, kun suomalaisia palvelleet turvamiehetkin saavat turvapaikan Suomesta. Tämä on kuitenkin pieni osa koko ongelmaa, mutta kuten tiedämme, ongelmat ovat sitä varten, että niihin etsitään ratkaisuja.

Oma ratkaisuehdotukseni on, että pakolaiskiintiötä nostetaan kaikissa niissä maissa, jotka ovat osallistuneet Afganistanin sotaan. Maat sopisivat keskenään pisteytyksestä, jonka mukaan kunkin maan kantokyky huolehtia pakolaisista määriteltäisiin. Homma toimisi käytännössä siten, että Afganistanin naapurimaihin perustettaisiin korkeatasoisia pakolaisleirejä, josta kukin maa sitten ottaisi sen määrän, mihin on sitoutunut pakolaiskiintiössään.

Hallitsematonta maahanmuuttoa ei enää sallittaisi, vaan jokainen maa voisi vaikka rakentaa muurit rajoilleen pakolaisaallon estämiseksi, jos ei muu auta.

Kysymys siis kuuluu, mikä olisi Suomen kiintiöpakolaisuuden määrä. Olisiko se nykyinen 1050 tai ehdotettu 2000? Omasta mielestäni me pystymme kyllä parempaankin. Jos vaihtoehtoina ovat hallitsematon maahanmuuto vs. kiintiöpakolaisten määrän lisääminen, niin itse ainakin näen, että hallittu pakolaiskiintiön nostaminen on paras vaihtoehto.

+2
RitvaPuolakka
Keskusta Oulu

Avojalakanen oululainen Raksilan tyttö. Lähidemokratiatoimikunnan varajäsen 2021-2025. Mielipiteet ovat omiani, eikä kukaan tai mikään määrää mitä yksityishenkilönä ajattelen, sanon ja kirjoitan. Bridgen opetusta pääkirjastolla torstaisin klo 14-17.00. Sähköposti: ritva.puolakka(at)gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu