Palaako PS juurilleen?

Se selvinnee Seinäjoen puoluekokouksessa. Mutta miksi asia minua kiinnostaa, niin pitää palata ajassa taaksepäin vuoteen 2009, jolloin liityin silloisen PS:n jäseneksi. Syy, miksi sen tein, oli tietenkin Soinin karisma, mutta toinen sitäkin tärkeämpi, oli hänen kantansa pakkoruotsiin.

Pakkoruotsi-asia nousi mieleeni, kun kommentoin PS:n Espoon tapahtumiin liittyen Lauri Pajusen blogiin.

Blogissa nykyinen PS:n puoluesihteeri kertoi, että yksi Espoon johdon erottamisen syy oli:  ”johtoon kuuluvat henkilöt suunnittelivat pornokalenteria vaalitempaukseksi”. Hieman huvittuneena luin tämän, koska jo ulkopuolinen tarkkailija ymmärsi, että kysymys oli tyttö/poikakalenterista, joita käytetään paljon mm. hyväntekeväisyydessä.

Mielestäni tämä persujen taktiikka hoitaa ongelmat erottamisilla, ei ole oikeaa puolueen johtamista, koska aktiiviset ihmiset siirtyvät tällöin muihin puolueisiin. Näiden espoolaisten erottamisiin ovat osallistuneet niin Jussi Halla-aho kuin Riikka Purrakin. Miten siis pakkoruotsi liittyy Halla-ahoon ja Purraan? Purra on ehdolla PS:n uudeksi puheenjohtajaksi ja hän on pakkoruotsin kannattaja. PS on siis liukumassa täysin pois siitä, mitä se edusti alkuaikoina.

Toivon siis, että PS palaisi juurilleen, jolloin pääpainona oli EU:sta eroon ja pakkoruotsi pois. Timo Soini oli aikoinaan ainoa puoluejohtaja, joka kannatti pakkoruotsin poistoa.

+3
RitvaPuolakka
Keskusta Oulu

Avojalakanen oululainen Raksilan tyttö. Lähidemokratiatoimikunnan varajäsen 2021-2025. Mielipiteet ovat omiani, eikä kukaan tai mikään määrää mitä yksityishenkilönä ajattelen, sanon ja kirjoitan. Bridgen opetusta pääkirjastolla torstaisin klo 14-17.00. Sähköposti: ritva.puolakka(at)gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu