Presidentti Niinistö, hyvä!

Presidentti Niinistö antoi jo uudenvuoden puheessaan ymmärtää, että ylitsemme ei kävellä. Nyt olen mielihyvin pannut merkille, että hän on käynyt keskusteluja sekä Ruotsin pääministerin että Naton pääsihteerin kanssa.

”Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kävi puhelinkeskustelun Ruotsin pääministeri Magdalena Anderssonin kanssa torstaina 6. tammikuuta 2022.

Keskustelun pääaihe oli Euroopan turvallisuustilanne, josta kumpikin ilmaisi huolensa. Presidentti Niinistö totesi, että Naton avoimien ovien politiikka on tärkeä, ja sen jatkuvuus on vahvistettu.”

https://www.presidentti.fi/uutinen/presidentti-niinisto-keskusteli-ruotsin-paaministeri-magdalena-anderssonin-kanssa/

”Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kävi puhelinkeskustelun Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin kanssa perjantaina 7. tammikuuta 2022. Puhelu käytiin pääsihteeri Stoltenbergin aloitteesta.

Pääsihteeri Stoltenberg informoi presidentti Niinistöä Naton näkemyksistä ajankohtaiseen tilanteeseen liittyen. On tärkeää, että Venäjä liennyttää jännitteitä Ukrainan rajoilla. Presidentti Niinistö totesi vuoropuhelun olevan ainoa tie eteenpäin. Niinistö piti tärkeänä, että Nato pitää kumppaninsa ajan tasalla myös jatkossa. Presidentti Niinistö ilmaisi arvostuksensa Suomen Nato-kumppanuutta kohtaan. Stoltenberg vahvisti Naton sitoutumisen avoimien ovien politiikan jatkumiseen.”

https://www.presidentti.fi/uutinen/presidentti-niinisto-keskusteli-naton-paasihteeri-jens-stoltenbergin-kanssa/

+2
RitvaPuolakka
Keskusta Oulu

Avojalakanen oululainen Raksilan tyttö. Lähidemokratiatoimikunnan varajäsen 2021-2025. Mielipiteet ovat omiani, eikä kukaan tai mikään määrää mitä yksityishenkilönä ajattelen, sanon ja kirjoitan. Bridge jatkunee pääkirjastolla, mutta nyt ovat koronarajoitukset voimassa 31.1.2022 saakka. Sähköposti: ritva.puolakka(at)gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu