Sannan ateriat II

Itsestäni riippumattomista syistä Sannan aterioiden käsittely on hieman hidasta, koska en ole vielä saanut kaikkia pyytämiäni kirjanpidon tietoja VNK:n talousosastolta. Tietopyyntöihin vastaamiseen näyttää menevän aina vähintään viikko, joten lopullisten laskelmien tekeminen viivästyy tämän takia.

Helsingin poliisi on kiitettävän nopea. Pyysin tänä aamuna päätöksen olla suorittamatta asiassa esitutkintaa ja päätös ja ilmoitus tuli suunnilleen paluupostissa. Jos haluatte itse tilata nämä, niin tuosta osoitteesta saa: esitutkintapoytakirjat.helsinki@poliisi.fi

Huomattavaa on, että Marinin osalta Helsingin poliisilla ei toimivaltaa, koska kysymyksessä on ministerivastuuasia, joten hänen kohdaltaan rikosilmoitus on tämän takia jätetty tutkimatta. Ministerivastuuasia tulee vireille perustuslakivaliokunnalle tehdystä ilmoituksesta, muistutuksesta tai tutkintapyynnöstä.

Tämän blogin kirjoittamisen jälkeen sain laskelmaani tarvittavat tiedot, jotka ovat nyt nähtävillänne.

Mielestäni tämä tuo esille ainakin seuraavia huomioita:

1. Koska virkamiehet eivät ole poliisin mukaan vastuullisia, niin silloin heidän päällikkönsä, eli pääministeri viime kädessä on.

2. Marinin 17.000 kuukausittaisella bruttotulolla perhe ei ole oikeutettu toimeentulotukeen, jota he nyt ovat tosiasiallisesti saaneet. Tavallisen ihmisen kohdalla Kela perisi nämä pois ja asia menisi myös oikeuteen.

3. Verottajan kannalta katsottuna 14.363,20 euron nettotulo tarkoittaa Marinin tulotasolla lähes 30.000 euron bruttotuloa ja oikeuskirjallisuudessa jo 20.000 tulojen pimitys on rangaistava teko.

 

 

+14
RitvaPuolakka
Oulu

Avojalakanen oululainen Raksilan tyttö. Yrittäjäaikoina 1990-luvulla asuin myös Sipoossa ja Helsingissä. Vantaalla asuessani 2016-19 mukaani tarttui bridge, jota vedän Oulun pääkirjastolla ja 2.9. alkaen jatketaan. Kansalaisaktiivi kiristyskirjeitä vastaan. S-posti: ritva.puolakka(at)gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu