Tutkinnanjohtajan päätös esitutkinnan toimittamatta jättämisestä

Sain juuri Oulun poliisilta päätöksen esitutkinnan toimittamatta jättämisestä. Tässä oli kysymys erään henkilön Puheenvuorossa yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Koska olen ilmoittanut, että minulle ei ole aiheutunut tästä muuta kuin mieliharmia, niin rikosnimike yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä ei rikosylikonstaapelin mukaan toteudu.

Lopuksi:

”ASIANOSAISTEN HUOMIOON OTETTAVAKSI:

1. Tämä on päätös jättää esitutkinta toimittamatta ja olla saattamatta asia syyttäjän harkittavaksi. Päätökseen ei voi hakea muutosta valittamalla. Hallintokantelun voi tehdä poliisille tai ylimmille laillisuusvalvojille eli eduskunnan oikeusasiamiehelle tai valtioneuvoston oikeuskanslerille.

2. Asianomistaja saa itse nostaa rikoksesta syytteen, jos esitutkintaviranomainen on päättänyt, ettei esitutkintaa toimiteta tai että se keskeytetään, taikka lopetetaan. Asianomistaja saa nostaa syytteen myös, jos esitutkintatoimenpiteiden suorittamista on tutkinnanjohtajan päätöksellä siirretty. (laki oikeudenkäynnistä rikosasioissa 1:14 §)

3. Toimivaltainen syyttäjäviranomainen voi harkintansa mukaan määrätä esitutkinnan toimitettavaksi, jos katsoo rikosvastuun asianmukaisen toteuttamisen sitä edellyttävän (Esitutkintalaki 5:2§, Laki syyttäjälaitoksesta 6 § ja Laki oikeudenkäynnistä rikosasioissa 1 luku 6 §).”

+2
RitvaPuolakka
Keskusta Oulu

Avojalakanen oululainen Raksilan tyttö. Lähidemokratiatoimikunnan varajäsen 2021-2025. Mielipiteet ovat omiani, eikä kukaan tai mikään määrää mitä yksityishenkilönä ajattelen, sanon ja kirjoitan. Bridge jatkuu pääkirjastolla to 3.2. alkaen klo 13-16. Sähköposti: ritva.puolakka(at)gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu