Antirasistinen toiminta monikulttuurisuuden laatumittarina?

Wikipedia antaa useita määritelmiä monikulttuurisuudelle (Linkki). Otsikossani monikulttuurisuus tarkoittaa ennen muuta sitä, että ”kulttuurisesti ja uskonnollisesti poikkeavat väestöt elävät rinnakkain samassa yhteiskunnassa”, joka onkin Wikipedian ensimmäinen vaihtoehto. Toisessa vaihtoehdossa mukaan tulee arvostus ja edistäminen, jota kutsuisin monikultturismiksi, milloin tarvetta täsmentämiseen on.

Rasismi on eräs monikulttuurisuuteen liittyvä ilmiö, jota yleisesti pidetään epätoivottavana. Antirasistinen toiminta taas on pyrkimystä vähentää rasismin esiintymistä ja haittoja. Olettaisin, että tästä saisi erään monikulttuurisuuden laatumittarin: mitä enemmän jossain maassa tai kaupungissa esiintyy antirasistista toimintaa, sitä huonompaa monikulttuurisuutta alueella esiintyy.

Nyt tietenkin herää kysymys, että miksei mitata rasismia? Mikseipä sitäkin voi mitata, mutta olen käsityksessä, että rasismia on paljon piilossa, niin ettei siitä saa yhtä helposti tarkahkoa lukemaa. Antirasistisen toiminnan määrää voitaneen mitata erilaisista rahoitusvirroista. Esimerkki (Linkki). Antirasismi on siis julkisempaa kuin rasismi.

Koska käytettävissäni ei ole kvantitatiivisia lukemia, joudun tyytymään mutuiluun: antirasistinen toiminta on lisääntynyt viime vuosikymmeninä Suomessa. Onko tämä merkki siitä, että monikulttuurisuus on kehittynyt meillä huonompaan suuntaan? Ja jos on, niin mitä pitäisi tehdä?

0
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu